Къде, по дяволите, е Уманя? (¿Dónde carajos está Umaña?)

Това е забавната история на Патрисио Уманя – мега организатор на събития, който след много неуспехи в бизнеса решава да поднесе на страната музикалната звезда на момента, но за лош късмет, едно събитие, което предвещава несъмнен триумф, се превръща в огромен провал. Патрисио, обвинен от доставчици, спонсори, последователи на артиста и кой знае още от кого, се вижда принуден да избяга с префиненото си семейство.

В своето бягство, те се оказват в забравено от Бога село, наречено Ла Опортунидад (Възможност) – малко и обикновено морско селище, което още с пристигането, Патрисио е приет по погрешка за сина на покойния Непомусено Ферия – един от жителите на селото. Докато отмине бурята и намери начин да разреши проблема, в който е забъркал семейството си, Уманя решава да се възползва от възможността, която съдбата му поднася. За това, заедно със семейството си се преструват на роднини на Дон Непо, представяйки се на потомствени хора от бедното крайбрежно селце.

Дали семейство Уманя ще успеят да поддържат образа на семейство Ферия – хора, които са напълно различни от тях, с различно ежедневие и изтънчен стил на живот?!

Персонажите:

Патрисио Уманя

40-годишен. Организатор на събития и спектакли. Типичен гражданин, от висока класа, изтънчен и с добър живот. Също така е наивен, добър, мечтател и си представя нещата, най-вече лошите. Всеки път, когато се втурне необмислено в нов бизнес, накрая нещата се провалят или не стават така, както е очаквал. За това не е чудно, че е на път да се окаже на улицата, без петак в джоба си и не вижда друг начин, освен да каже някоя и друга лъжа, за да не притеснява съпругата си и да поддържа външен вид и стил на живот, с който майка му е свикнала и която благодарение на наследството, което му е оставила, не е било нужно и пръста си да мръдне.

Анхела Уманя

37-годишна. Красива жена, елегантна и сладкодумна, която работи със съпруга си, Патрисио Уманя, в когото никога не е губила вяра. Провал след провал, малко по малко тя започва да използва парите, оставени ѝ от предците. Установяването на крайбрежието за нея е голям удар, защото е принудена да порасне, да сложи панталони, да работи каквото и да е и да забрави за живота, който е имала, докато мечтателният ѝ съпруг е искал да разреши проблема, в който ги е забъркал и ги е отдалечил от животът им, изпълнен с удобства и разкош.

Лоренса Нието

Майка на Анхела. Алчна, амбициозна и изтънчена жена, свикнала с утрините в клуба, следобеди в салона за красота и нощите с чай и бисквитки с лицемерните си приятели. Не понася никого, нито зет си, нито прислужницата си, а още по-малко – жителите на крайбрежието, тъй като според нея те представляват това, което един гражданин би трябвало да избягва. Но за нейно нещастие, именно на новото място тя трябва да свикне с всичко, което е ненавиждала преди.

Пипе Уманя

16-годишен. Приема се за симпатичен, победител, интелигентен и преди всичко – кавалер, но в действителност е точно обратното: един пълен загубеняк. Но оказвайки се на брега на морето и благодарение на външния си вид, най-накрая успява да сбъдне мечтата си – да бъде популярен младеж и да се превърне в най-желания мъж по крайбрежието.

Даниела Уманя

19-годишна. За разлика от брат си, тя е най-популярното момиче в училище, най-привлекателната девойка, на която всички завиждат. Тя е от онези тинейджъри, които се чувства, изглеждат и вярват, че са нещо повече от останалите. За това, пристигането ѝ на новото място е нещо повече от наказание за нея – ненавижда климата, хората, мястото, накратко казано: всичко. Единственото, което иска да направи, е да се върне и да се събере с групата на популярните си приятели и с годеника си. Но това, което най-силно я изненадва и в същото време – най-много я наранява е факта, че се влюбва в жител на крайбрежието – Паярес.

Саграрио Крус

40-годишна. Пристигнала е при семейство Уманя, когато е била на 20 години и както може да се очаква, дължи им дори и ризата на гърба си. Въпреки всичко, тя обича силно семейството. Динамична, спонтанна, склонна да се меси навсякъде, клюкарка, хитра и арогантна. Саграрио винаги успява да каже онова, което другите не се осмеляват да изрекат. За това, колкото и да се опитва, не може да скрие, че е най-голямата селянка от селяните.

Фернандо Паярес

25-годишен. Привлекателен, весел и бъбрив мъж, добър танцьор и певец. Достоен представител на типичните жители на крайбрежието, но в същото време е крайно отговорен и стриктен, когато става дума за работата му. От мига, в който семейство Ферия Фая се появява в селото, той ги подозира. Той има очи и на гърба си, като прави всичко възможно, за да прикрие истинската си самоличност, тъй като намерението му е някой ден да спечели подкрепата и уважението на всички в селото. Това, което не подозира е, че накрая ще спечели сърцето на Даниела.

Белинда Веландия

Преподавателка по танци, която притежава тяло, което може да предизвика инфаркт на всеки мъж. И е годеница на Паярес. Заради чувствата, които се зараждат между Даниела и Паярес, се превръща в най-големия враг на „принцеса“ Уманя – ситуация, която излага на риск цялото семейство.

Фидел Даса

Земеделец от района, той е отдаден на своята работа изцяло. Много директен, той има любовници и деца, разпръснати из цялото село, като отговаря за тях без изключение. Но всичко се променя, когато пристига Лоренса и вижда в нея жената, с която иска да сподели старините си.

Сабас Дангонд

Кмет на селото. Както сам се описва, той е човек, който иска да се възползва от всяка ситуация и е твърде алчен, за да си губи времето в притеснения за селото и хората му. Играч, женкар и почитател на чашката.

Източник: www.caracoltv.com