Дона Шепа (2013) (Dona Xepa (2013))

Новелата разказва историята на една майка, която прави всичко за благото на децата си.

Без добро образовние, Дона Шепа говори неправилно и това кара децата ѝ Розалия и Едисон да се срамуват от нея. Търговката е спечелила своя прякор заради отношението към бедните. Изоставена от съпруга си Есмералдино, Шепа издържа децата си чрез упорита работа.

Розалия е адвокатка, красива, амбициозна жена, която мрази живота, който води и е готова на всичко, за да се вмъкне в света на богатите. Едисон, от друга страна, е адвокат по архитектура и въпреки че се срамува от време на време от майка си, никога не е направил нещо, за да я нарани.

В паралелните истории изобилства от конфликти между майки и деца. Например, Лиз, дъщеря на Мег Панталеао – богата, но повърхностна жена, типична жителка на Сао Пауло, която се надува със своето богатство и изпитва истински ужас от бедността. Лиз се срамува от ексцентричната си майка.

Комичният елемент също присъства в теленовелата. Грашиня е механик в града, забавен и екзотичен персонаж. Наследил е работилницата от баща си и чрез нея се препитава. Без съмнение, Грашиня е напълно различен от позната фигура на механик: той е женствен, чувствителен, учтив и изнежен.

Източник: entretenimento.r7.com