Двойна игра (Doble Juego)

Бащи дегенерати, майки чудовища, скандализиращи дъщери. Малко са чистите души и нормални връзки в новелата „Doble Juego“.

В тази драматична продукция няма една, а няколко истории, които усложняват сюжета. Те се преплитат и вплитат, за да изградят света, в който доминират интригата, измамата, амбицията и в който чувствата са задушени от желанието за отмъщение, а интересите и мислите са изопачени. В който мъжете и жените със сериозни личностни разстройства се оказват модел за нормалност. Където добротата и спасяващата любов до момента едва присъстват.

Историята започва с катастрофа, която променя живота на семейство Алсавия. Бащата умира, а Антония, дъщерята, изпада в състояние на кома и остава инвалид. Майката, Марта Алсавия, се опитва да спаси познатия си живот. След като посещава безброй лекари, тя открива, че проблемът е емоционален.

При търсене на начин да помогне на дъщеря си да се възстанови, Марти среща сред хълмовете на Валпараисо един скитник, който е почти същия като нейния съпруг. Това е Никанор. Той приема предложението на милионерката да се представя за нейния съпруг, за да помогне да си върне дъщеря си Антония.

В същото време, Ериберто Пенея, скромен продавач в магазин за спортни стоки, живее в пансион във Виня дел Мар и е сгоден за Гуаколда. Изведнъж го обхваща силна амбиция и алчност, поради което измисля перфектното си SV, променя вида и името си.

Преобразен като Ерик Пенябланка, успява да се издигне в йерархията в една компания, което го вкарва в една ситуация без изход. Там се запознава с дъщерята на собственика, Сорая, която се влюбва в него. Но, сърцето на Ериберто, или Ерик, вече е заето от Гуаколда. Малко по малко тя се отдалечава от него.

Много други персонажи се забъркват директно със семейство Алсавия Бернал. Злият и завистливият е Оскар Гарсия, който се превръща в основния съперник на Ерик. Противникът на Никанор е Хусто Пара, който мисли, че има всички възможности на своя страна, когато Марта остава вдовица.

Третата история е на Естер и Фабиан. Той е лекар, неврохирург, а тя е леля на Антония. Тяхната връзка започва, когато тя се опитва да намери начин да помогне на племенницата си. Всичко върви идеално, до минутата, в която се завръща от Германия бившата съпруга на Фабиан.

Хумористичната нишка се прокрадва покрай сантименталните перипетии на Наталия Пара и Анхел, който от мига, в който се запознават, пожелава да се ожени за нея. Тази история се преплита с тази на Тоя и Ернестина, които покрай бизнеса си с дрехи се запознават с Наталия.

Източник: www.emol.com