Да започнеш отначало (Disparejas)

За всеки настъпва миг в живота, в който трябва да вземе важно решение. Да продължи или да промени по пътя си може да се окаже разликата между щастливия живот в бъдеще и рутината на миналото.

Решения: животът ни дава избор и от всеки зависи дали да ги вземе или да ги остави да отминат.

Става така, че Исмаел, след продължителна връзка с Флоренсия, решава да промени живота си с красивата София и да има дете от нея. Но Флоренсия може ли да се примири, че нейната половинка от толкова година, може да я забрави толкова бързо? Докъде може да стигне, за да си го върне, след като го смята за своя собственост?!

Виктор и Исадора са съвършената двойка. Но това е само на пръв поглед, защото на него му липсва едно дете. Тя открива страстта, която й е липсвала в живота в прегръдките на Даниел – един любовник, който е решил да изостави живота си, за да започне отначало.

Габриел трябва да избере между борбата да промени света или да спаси брака си. В това време, Марсися, неговата съпруга, се замисля дали това е животът, за който винаги е мечтала.

Дори на Педро, ерген по призвание, животът предлага промяна, когато Клаудия, негова приятелка от детинство, му предлага да стане баща на детето, което толкова силно иска.

„Disparejas“ е история за група приятели, които животът принуждава да вземат решения. Да променят ли нещата и да престанат да бъдат такива, каквито винаги са били, да поемат рискове, да изоставят всичко и да започнат всичко от начало. Но всяка промяна си има цена.

История със силен емоционален заряд, в която най-важното е това, което се случва в сърцата на героите. Изпълнена с емоции, които показват силната страна на човек и истории, които са много реални.

„Disparejas“ показва, че независимо от решенията, които се вземат, винаги настъпва промяна. Променят ни и ни правят такива, каквито сме. Или бихме могли да бъдем.

Персонажите:

Марсия Фосалба

Нейният живот е като на десетки други жени, които са принудени да се разкъсват между работата, дома и майчинството. Изтощена, тя не може да повярва, че нейната действителност се променя и сега Габриел, нейният съпруг, знаменит журналист в миналото, прекарва дните си като фотограф на сватби. Нейната най-голяма дилема се състои в това дали да избере брака си и разочарованията или да поеме по собствен път.

Исмаел Ечеварне

В продължение на 12 години, Исмаел и Флоренсия са били съвършената двойка, докато тя не взема решение да се отдаде на своите проекти в работата и той става малко неуверен, принуден да се раздели с нея. Заради самотата си, той изпада в депресия, от която се спасява в ръцете на София. Благодарение на нея, той отново повярва в сериозните връзки и дори се осмелява да стане баща. Но миналото не престава да го терзае: завръщането на Флоренсия го прави неуверен и той започва живот между чука и наковалнята, между бившата и майката на дъщеря му... между миналото и бъдещето.

Даниел Кастро

На 40-години, Даниел преживява едно земетресения, която разтърсва неговото същество и довежда до това да изостави семейството, убеден, че само може да спечели свободата, която толкова желае. Но понякога съдбата си прави лоши шеги и той се запознава с Исадора – жена, която успява да го очарова и той се влюбва в нея. Той толкова се увлича по нея, че е готов да загърби дългогодишното си приятелство, след като разбира, че тя е съпруга на най-добрия си приятел.

Габриел Дуарте

Той е идеалист и не е способен да подаде ръка. Заради разминаване в схващанията с началника си, той изгубва последната си работа като журналист. След месеци, известният журналист се превръща във фотограф на кръщенета и сватби. Неговата горда и крайна позиция в живота поставя в риск дори брака му. Неспособен да потърси помощ, той трябва да се бори с умората на съпругата си и болестта на баща си.

Исадора Дуарте

Привлекателна жена. За Исадора – свободата е най-важното нещо и за това няма желание да има деца. Това се превръща в основния конфликт с Виктор, съпруга й. Може би именно заради това, тя попада в ръцете на Даниел. Във връзката им се намесва мъката, която изпитва след като разбира, че любовникът й е най-добрия приятел на съпруга й.

София Еспехо

Млада и красива, която все още търси пътя в живота си, когато среща Исмаел. Наивна и чувствителна, тя преобразува майчинството в символ на тази любов. Миналото на Исмаел и завръщането на Флоренсия се превръщат в нейния най-голям кошмар.

Адолфо Дуарте

Адолфо винаги е казвал, че ще напусне дома си само „с краката напред“. Сега, засегнат от болестта на Алцхаймер, той все по-малко има възможността да решава бъдещето си. Животът му се намира в ръцете на сина му Габриел, който се грижи за баща си и за дъщеря му Исадора, която не може да приеме болестта на баща си.

Клаудия Арисменди

Независима жена, с успешна кариера на рекламен агент в Япония, докато биологичният й часовник не й напомня, че в живота не всичко е пари и работа. Уверена в решението си и без желание да търси идеалния баща, тя моли Педро, неин приятел от как се помни, да й направи „услуга“. Нейното нетърпение, обаче, й изиграва лоша шега – тя никога не си е представяла, че истинската любов ще се появи в живота й по същото време, когато забременява от Педро.

Педро Маринович

Животът му е типичния за заклет ерген със страх от обвързване. Той има вкус към завоевания и технологиите. Всичко се променя, когато Клаудия, неговата най-добра приятелка от детинство, не се завръща от чужбина с предложение, което променя живота му: да стане баща на детето й. След като премисля добре това предложение, Педро се съгласява при условие, че той ще бъде фиктивен баща и ще поддържа приятелски отношения с майката. Внезапно, Педро открива, че любовта и приятелството имат много тънка граница.

Виктор Веронесе

Животът на Виктор е почти съвършен. Успял архитект и университетски преподавател, той чувства в правото си да говори на приятелите си за свободата. Понякога ироничен и тъжен, неговите идеи се засилват. Но зад привидното се крие една огромна обич към приятелите му, които му пречат да види, че съпругата му се е превърнала в любовница на един от тях.

Флоренсия Агилар

Години наред, животът й се върти около Исмаел, докато накрая не може повече да понася тази рутина. Париж превръща мечтите й в реалност, но този акт на непокорност не продължава вечно. Една година по-късно, любовта я подтиква да се върне, решена да спечели отново Исмаел. Но се сблъсква с жестоката реалност: всичко се е променило и Исмаел не само я е заменил със София, но има и дъщеря. От тази реалност, Флоренсия се превръща в „емоционален терорист“, който прави и невъзможното, за да си върне това, което смята, че е нейно.

Източник: www.tvn.cl