Съдба (2013) (Destino (2013))

Мнозина твърдят, че Любовта не съществува, само властта и удобството, но Животът ги опровергава и им показва, че в този свят няма Власт по-голяма от Любовта!

Валерия Гонсалес е жена, която е била щастлива през по-голяма част от живота си. Преживяла е приятно детство, въпреки че част от него е в изолиран свят, заобиколена от хора, които я обичат много. Била е заедно със Сокоро – любяща майка, която винаги се е опитвала да я предпазва от един неприятен мъж, който ги преследва.

Всичко се променя за Валерия, когато след едно събитие, животът ѝ се преобръща и тя осъзнава, че всичко, в което е вярвала, не е истина. Най-тежко понася изповедта на майка си, която на смъртния си одър ѝ признава, че не тя ѝ е дала живот (т.е. не е биологичната ѝ майка). Тогава започва нейното търсене на истинската ѝ самоличност и покрай това, тя открива любовта на живота си.

От друга страна, Гресия дел Сол е зряла жена, една от най-важните бизнесдами в Мексико. Нейната интелигентност ѝ е помогнала да се издигне в деловия свят в страната. Освен че е красива, изискана и елегантна, тя е доминантна жена, с твърди цели и много любознателна. Дълбоко в себе си, обаче, е жена, която е страдала много, тъй като са ѝ отнели малката дъщеричка само няколко минути след като е родила. Поради тази причина, тя не вярва в любовта, нито за себе си, нито за дъщерите си, тъй като не иска те да бъдат така силно наранени, като нея.

Себастиан Монтесинос е блестящ адвокат. Женен е за Андрея и двамата имат малка дъщеря. С всеки изминал ден, той все повече се разочарова от семейния живот, тъй като животът му с неговата съпруга се е превърнал в ад, изпълнен с болезнена ревност. Заради това, той иска на всяка жена да се разведе. Тогава се запознава с Валерия и между двамата се заражда приятелство, което се превръща в чиста и невинна любов. Двамата трябва да се борят срещу всички, които искат да ги наранят...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Destino_(telenovela_de_2013)