Дестилирана любов (Destilando amor)

Въпреки бедността си и факта, че не познава баща си, скитащата наемна работничка Тереса Ернандес, позната повече като Гавиота, е щастлива. Щастието й свършва в деня, в който в имението на Дон Амадор Монталво се запознава с Родриго, негов внук.

Родриго отнема девствеността на Гавиота и тя забременява от тази страстна нощ. Тя остава сама само с обещанието му да се върне след една година.

В красивото градче Текила, щата Халиско, се заражда изгаряща, чиста и силна любов, също като дестилираната знаменитост, чието име носи този горещ и плодороден район.

Тереса Ернандес, която всички наричат Гавиота – селска девойка, която обикаля страната с майка си, Клара, в търсене на работа по време на беритбите. Всяка година, те се връщат в Текила, за да се включат в „беритбата“ на агава (специален кактус, от който се добива напитката текила) в имението Монталвеня, собственост на Дон Амарод, патриархът на семейство Монталво, което е свързано с производството на текила.

В началото на историята, Дон Амадор разбира, че наближава неговия край и пристига в имението, за да прекара последните дни от живота си на тази земя, която толкова силно обича. Когато Дон Амадор умира, цялото му семейство се събира на погребението му. Внуците му, Родриго и братовчед му Аарон, пристигат от Лондон, където учат. Братовчедите са израснали като братя, но завещанието на дядото събужда честолюбието на Аарон, тъй като контролът на огромното семейно състояние ще се прехвърли върху първия син, независимо дали този син ще бъде на Родриго или на Аарон. Аарон е уверен, че контролът върху наследството ще премине в негови ръце, тъй като е запознат с проблема на Родриго – той никога не е успявал да прави секс с никоя жена. Но Съдбата се намесва в лицето на Гавиота, която ще промени напълно живота на Родриго.

След като се запознават, Рикардо и красивата наемна работничка за първи път изпитват неспокойство, наречено любов. Техните тела се събужда страст, която властва над тях и двамата й се отдават напълно. Родриго обещава на Гавиота да се върне точно след една година, когато се очаква да се дипломира и когато започва новата беритба, за да се ожени за нея.

Малко след заминаването на Родриго, Гавиота открива, че е бременна. Без никакво понятие за размерите на света, който се намира извън нейния собствен, невинната девойка решава да замине за Англия, за търси любимия си. Измамена от местен фотограф, който й обещава помощ, Гавиота попада в ръцете на търговец на бели робини, който я изпраща в парижки бордей. Храбрата берачка успява да избяга и се впуска в опасно издирване на любимия си. Без да знае език и уповавайки се само на своята вяра и голяма любов преживява едни от най-тежките моменти в живота си.

Подпомогната от великодушен италианец и група монахини, Гавиота се отправя назад към родината, където заварва една реалност напълно различна от тази, която е оставила зад себе си. Сблъсква се с живот изпълнен с болка и разочарование.

Опитвайки се да избяга от мъката, Гавиота отива в големия град, където амбицията, злобата и лъжата превръщат в камък невинното й сърце... Тя изминава един тежък и зловещ път към Пречистената любов.

Персонажите:

Гавиота

Честна и страстна, тя се е научила да се наслаждава на свободата си, с която е свикнала при обиколките си из Мексико като надничарка. Но се променя от една любов, която я кара както да се смее, така и да плаче.

Родриго

Произлизащ от състоятелно семейство, което се занимава с производство на текила, този млад инженер-агроном никога не се е влюбвал. Всичко се променя, когато се запознава с Гавиота.

Исадора

Красотата на тази изтъкната и културна девойка е толкова хладна, колкото и сърцето й. Родителите й я принуждават да се омъжи за Родриго, за да ги спаси от разруха.

Минерва

Тя е най-добрата приятелка на Исадора и годеница на Аарон, когото обича до полуда. Нейната болезнена ревност и „аферите“ на годеника й я карат да страда неимоверно много.

Доня Пилар

След смъртта на съпруга си, Дон Амадор Монталво, тази жена поема юздите на семейството. Нейната главна цел? Да спаси морала на всички в семейството.

София

Сестра на Родриго, тя е прекалено сериозна и прагматична за възрастта си. Тя се среща с младеж, Джеймс, но с него й липсва тръпката на страстта.

Даниела

Най-малката и по нищо не прилича на сестра си, София. Бохем и много независима, тя не позволява предразсъдъците да ръководят живота й.

Бруно

Баща на Аарон. Вярата в сина му го подтиква да допусне не една грешка.

Клара

Майка на Гавиота. Притежава неподправена нежност и вярност. Вярността й е много важна и ценена от Амадор Монталво, с когото делят една тайна.

Източник: www.americatv.com.pe , www.tele-novela.orange.es