Да се събудя с теб (Despertar contigo)

Пабло Ерминио Леал е влюбен в работата си мъж, който се е посветил в защита на онези, които са в опасност. Тази героична жилка той дължи на дядо си – Силвестре, пенсиониран пожарникар, и на баща си – Еминио Леал, загинал при изпълнение на служебния си дълг пожарникар. След смъртта на баща му, майка му Тулия твърдо му е забранила да следва стъпките на баща си. За това, Пабло Ерминио, който желае да бъде полезен на обществото, решава да стане бодигард. И той е най-добрият. Практикува работата си като бодигард с професионализъм и отговорност, тъй като това е основният източник на доходи за семейството му. От пет години е годеник със Синди – секси и обсебваща жена, механик, която бърза да се омъжи за него, въпреки че дълбоко в себе си и двамата знаят, че вече не се обичат така, както в началото и са заедно по „навик“. Тя, обаче, има нужда да се омъжи за Пабло, за да може баща ѝ да ѝ прехвърли сервиза, който тя иска да превърне в успешен бизнес и да работи усилено в него.

Мая Алкала е млада жена, красива, интелигентна, очарователна и изтънчена. Цял живот е била заобиколена от лукс и богатство, а голямото ѝ сърце я прави съпричастна към онези, които не са имали същия късмет като нея. Работи в болница след една семейна трагедия, която е преобърнала живота ѝ. Сега нейната чувствителност я подтиква да се грижи за хора, които има огромна нужда от внимание и помощ, по-специално децата. Нейната цел не е приета много добре от баща ѝ Отно, който винаги е предпочитал да има син, който да поеме бизнеса. След като не е имал щастието да се сдобие със син, той се е надявал дъщеря му да се интересува от администрация и търговия, за да му помага. За Отон е по-добре да избърза да я задоми за добра партия и разчита на бъдещия ѝ съпруг да поеме семейния бизнес. За него, тази „добра партия“ е Федерико – син на виден мексикански политик. Това, което не подозира и което Федерико ревностно крие е, че семейството му е на прага на фалита и това е истинската причина той да иска да се ожени за Мая.

Отон Алкала, бащата на Мая, е силен бизнесмен, който се занимава с цветя, който е успял да натрупа богатството си благодарение на своята проницателност и някои лъжи, които са му помогнали да се издигне в обществото и да натрупа добри активи. Научил се е да прикрива своя скромен произход и успя да натрупа състояние, той е навлязъл във висшите кръгове на обществото, където се е запознал с Кармен, майката на Мая – милионерка, от добро семейство, която му е помогнала да придобие висок статус. Отон, обаче, така и не е успял да се справи със своя комплекс на момче от бедния квартал и се държи като парвеню, който от друга страна е много симпатичен. Освен за успеха в бизнеса, Отон го интересуват само две неща: да омъжи дъщеря си за Федерико Вийегас, когото приема за най-добра партия, и да отнеме бизнеса на Антония Сатамария, цверарка и негова основна съперница.

Антония Сантамария и Отон Алкала са преживели една бурна любовна история на младини. Голямата ѝ любов се е превърнала в омраза, когато е научила, че Отон е беден и че е излъгал за произхода си, за да се издигне в обществото благодарение на нея и семейството ѝ. Въпреки че Отон истински е бил влюбен в нея, нищо не е било в състояние да успокои гнева на Антония, който е нараснал още повече, когато е научила, че Отон се е оженил за най-добрата ѝ приятелка Кармен. От тогава, Антония е обявила война в бизнеса на Отон и двамата се възползва и от най-малката възможност да се дразнят един друг.

След като е спасен от отвличане, Антония Сантамария наема Пабло Ерминио Леал за бодигард. Когато веднъж я придружава до конгрес на цветари, той се запознава с Мая Алкала. Срещата се осъществява при много объркващи обстоятелства, при които Антония успява да убеди Мая, че Пабло е бизнесмен и милионер. Тя иска да използва връзката между младите, за да си отмъсти жестоко на Отон.

Любовта между Мая и Пабло е много силна и устоява на лъжите на Антония и на поредица от недоразумения. Докато връзката им се засилва, Синди настоява да се омъжи за Пабло, а Федерико да се ожени за Мая. След множество конфликти, двамата млади влюбени се виждат принудени да приключат връзката си като всеки един от тях вярва, че другият го е лъгал и предал.

Мая, която е бременна от Пабло, не иска да му каже и думичка, защото вярва, че е сгоден за друга жена. Федерико вижда в това своя шанс да осъществи плановете си и предлага на Мая да се ожени за нея и да поеме грижите за детето, което тя очаква. Отон подкрепя брака им и организира пищна сватба за дъщеря си. Пабло научва за това и след като няма друг изход, се отдалечава от Мая.

Междувременно, Отон пада от пиедестала си, ставайки жертва на режисирано от Антония обвинение, което цели да го унищожи.

Минават известно време...

Героите отново се срещат по един неочакван начин. Конфликтите от миналото също се връщат, а с тях се съживяват страстите и, разбира се, любовта.

Мая пристига да живее в семейната къща, на което баща ѝ винаги се е противопоставял и става голяма приятелка на братовчедка си Синди, без да подозира, че са съперници, което научава малко по малко. По-нататък, Пабло спасява едно малко момиченце, без да подозира, че е неговата собствена дъщеря. Няколко стари врагове на Антония се съюзяват с брата на Пабло, който е тръгнал по лош път и планират да отвлекат Антония и съпруга ѝ, но се объркват. В това объркване, Мая и Пабло отново се срещат и противно на всички очаквания, успяват да преодолеят различията си, възвръщат надеждата и доверието си, и съгласуват професионалните си ангажименти, за да бъдат заедно.

По този начин и сформирайки сплотено семейство, Пабло и Мая укрепват любовта и страстта си за цял живот и поемат по пътя заедно, за да помагат на другите...

Източник: www.televisa.com , www.univision.com