Ергенско парти (Despedida de solteiro)

Историята започва през 1985 година, в (измисления) град Реманзо, когато приятелите Педро, Паскуал и Шампу се събират на ергенското парти на Жоао Маркош. Празненството приключва при един водопад, където Салете – една от девойките в групата, е убита.

По време на сватбената церемония с Ленита, Жоао Маркош е отведен в ареста заедно с неговите трима приятели... Всички получават 21-годишна присъда за убийството на Салете – престъпление, което не са извършили.

Трагедията, която засяга четиримата младежи повлиява на живота на други персонажи. Като Флавия, сестрата на Шампу и влюбена в Педро, и Марта, която поема бизнеса на брат си Паскуал.

Животът на Ленита също се променя драстично. Тя отказва да чака Жоао Маркош да излезе от затвора и се омъжва Сержио Сантарем, мъж с тежък характер.

След седем години зад решетките, четиримата приятели се връщат в Ремансо, предсрочно освободени. Освен това, Шампу е тежко болен и умира. Емилия, майката на Шампу, не приема смъртта на сина си и започва да мрази Педро, когото обвинява за цялото си страдание. Тя прави всичко, за да му попречи да се запознае или да започне връзка с дъщеря ѝ Флавия.

Налага се на Педро, Паскуал и Жоао Маркош да са се изправят срещу Сержио Сантарем, който не пести усилия, за да ги прати отново в затвора. Той иска да държи Жоао Маркош далеч от жена си Ленита, която все още е влюбена в бившия си годеник. Въпреки всичко, Сержио не може да попречи на Ленита и Жоао Маркош да се срещнат.

След тази съдбовна среща, Ленита моли за развод съпруга си, но той я заплашва, че ще ѝ отнеме родителските права над дъщеря им. Сержио дори напада физически съперника си.

В един момент от историята, Ленита разкрива на Жоао Маркош, че е приела да се омъжи за Сержио, защото той ѝ е обещал да изкара Жоао от затвора.

Преследван от Сержио, Жоао прави всичко възможно да докаже своята и на приятелите си невинност. В това начинание, той разчита на помощта на адвоката Майк. Той разследва живота на Сержио и открива, че е зъл човек и именно той е замесен в смъртта на Салете.

В края на историята, адвокатът успява да поднови делото и да докаже невинността на клиента си. При така стеклите се обстоятелства, Сержио е принуден да избяга от страна, но е заловен.

В последния епизод, Сержио излиза от затвора предсрочно освободен и се среща с Глория, която му предлага отровна ябълка. Сержио умира бързо.

А Ленита и Жоао Маркош най-накрая се събират и започват своя семеен живот...

Педро се жени за Флавия и двамата имат едно дете...

Най-големият флиртаджия от приятелите – Паскуал, се разкъсва от чувствата си към две жени – Сокоро и Карол, все пак накрая избира втората...

Източник: memoriaglobo.globo.com