С лице към утрешния ден (De cara al mañana)

Този сериал има предимството, че е първият, произведен в Чили, в който главните герои са ученици.

Историята се върти около премеждията на ученици от последен клас в Лицея Барос Боргоньо в Сантяго де Чили. Директор на училището е Беатрис Банядос.

Сред учениците във въпросния клас се откроява Клаудио Кастаньеда, който страда, защото не обича своята млада годеница и поддържа тайна връзка с Марсела, която е доста по-възрастна от него. Преди време, тя е имала любовна връзка с бащата на Клаудио – Педро, но са се разделили и тя тайно е започнала да се среща с Клаудио без Педро да разбере, че синът му има връзка с бившата му любовница.

Също така там е и Джина Караско – скромна девойка, която започва да се вписва в реалния живот. Произлиза от много изстрадало семейство, което включва баща ѝ Хуан, майка ѝ Роса и брат ѝ Серхио.

Звезда на класа е Турчина Агуад – ученикът, който не познава ред. И Фелипе, добро момче, което, обаче, научава ужасна новина и в края на историята умира от рак.

Междувременно, класният ръководител и преподавател по испански – Игнасио Мартинес, е безумно влюбен в преподавателката по музика – Мариана. Тя, на свой ред, се влюбва в един от учениците.

Темите, засегнати в този сериал, са свързани основно с младежките любови, бременността при подрастващите, шегите на инспекторите и липсата на разбирателство между родители и деца...

Източник: www.fotech.cl