Даниела (Daniela)

Живяла някога една красива девойка, която мечтаела да бъде балерина и да намери истинската любов, която се казвала Даниела Гамбоа. Но съдбата й е много тежка - майка й умира и тя е принудена да се премести да живее в столицата, за да живее с баща си, Пончо, и съпругата му, Енрикета.

С пристигането в дома на баща си, Даниела се среща с мащехата, която не я приема, защото тя е дъщеря, плод на изневяра. Нейната заварена сестра, Марилин, също не остава очарована от пристигането на Даниела в къщата. Тя изпитва ревност и завижда на Даниела, тъй като открива, че Андрес, когото обича, но той не й отвръща, се влюбва в мига, в който вижда Даниела.

Бащата пътува постоянно, възможност за Енрикета и Марилин да се отнасят с Даниела „както подобава" - държат се с нея по-зле и от прислужница, възлагайки й най-тежките домашни задания.

Скоро Даниела се оказва между любовта на двама младежи: Андрес Миранда, селянин, чувствителен и беден, и Маурисио Лавале, милионер и съблазнител. Тези двама младежа се борят до смърт за любовта на Даниела и се превръщат в най-големите врагове, но не подозират за една ужасна тайна, която може да промени всичко.