Дни на танци (Dancin' Days)

Жулия Матос е бивша затворничка, която излиза на свобода след 11 години престой в затвора. Главният проблем на Жулия е да оправи отношенията с дъщеря си Мариза, която през тези години е живяла, обкръжена от разкош и за нея се е грижила родната сестра на Жулия, Йоланда Пратини, която се е омъжила изгодно и така е успяла да се издигне по социалната стълба. Йоланда дава на сестра си чек за голяма сума при условие никога да не се приближава до Мариза, която не подозира, че истинската й майка въобще не е госпожа Пратини.

Въпреки че по натура е смела и уверена в себе си жена, Жулия не постига голям успех в приспособяването към живота след затвора. Отношенията с дъщеря й са далеч от идеалните: Мариза, тинейджърка с непокорен характер, се отнася към майка си, която никога не е познавала, с явно равнодушие и дори с враждебност. И като капак на всичко, Жулия се влюбва не особено удачно в Карлош Едуардо, дипломат с блестяща кариера. При завръщането към живота, на Жулия покажа Джофри, който я запознава със своята годеница Карминя. Жулия живее в дома на Карминя и се опитва да си намери работа, а това не е никак лесна задача за бивша затворничка.

Когато Мариза решава да се омъжи за Бето, Жулия разкрива пред дъщеря си тайната около раждането й, съобщава й, че именно тя е нейната майка и се опитва да попречи на предстоящата сватбата, но така и не успява. В деня на сватбения прием тя, доста пийнала, се скарва с Франлин, бащата на младоженеца. Обезпокоена от скандала, Аурея, гост на сватбата, извиква полиция, и Жулия отново се оказва зад решетките. Осъждат я на шест месеца затвор за асоциално поведение. Докато е в ареста, Жулия се заклева да си отмъсти на своите врагове за преживените унижения.

Излизайки от затвора и без да се надява на разбиране от страна на дъщеря си и сестра си, Жулия приема предложението на Убиражара, богат господи, сериозно увлякъл се по нея, и се омъжва за него. При завръщането от сватбеното пътешествие, удивително променена и разкрасена, Жулия триумфално се появява в Рио де Жанейро. Тя за първи път излиза „на светло" в деня на тържественото откритие на дискотеката „Dancin' Days" и завръщането на „новата Жулия" поразява всичко, но преди всичко Мариза и Йоланда.

След като Жулия успява да привлече всеобщото внимание, изпълнявайки чувствен танц в модната дискотека, тя пристъпва към реализация на своя план за отмъщение. А тя иска да си отмъсти на много хора: на Карлош Едуардо, който не е имал смелостта да се бори за Жулия и да прекрати годежа си с Инес, и дъщерята, чийто брак с Бето се руши, както и на сестра си, чийто брак също се намира в опасност заради фалита на съпруга на Йоланда, Орасио.

Желуия се превръща в цена, на която се възхищават всички. Благодарение на Убиражара тя заема в обществото онова положение, към което цял живот се е стремила нейната завистлива сестра. Накрая Жулия успява да докаже на всички, че тя е по-добра и успешна от Йоланда!

Накрая, всичко завършва с Happy-end. Жулия се омъжва за влюбения в нея Карлош Едуардо, оправя отношенията с дъщеря си, а при една среща със сестра си, тя я моли за прошка и цялото семейство отново се събира.

Източник: braziliada.ru