Дамата и работника (2013) (Dama y obrero (2013))

Игнасия е млад инженер. Тя работи в голяма строителна компания, чийто собственик е Томас, нейният годеник.

Игнасия и Томас прекарват много време заедно и накрая решават да се оженят, но тя дори не подозира какъв тип мъж е Томас в действителност.

В деня на сватбата двамата се скарват сериозно, поради което Игнасия решава да напусне града и да си даде малко време.

И така, тя се запознава с Педро, очевидно заможен мъж, който ѝ помага да забрави всичките си проблеми. Привличането между тях е мигновено. Без да могат да го избегнат, двамата прекарват едни незабравими почивни дни, а следобеда на неделя си дават сметка, че са безумно влюбени един в друг.

Игнасия, обаче, е наясно, че преживява един сън, нещо извън реалността.

В понеделник сутринта, когато Педро се събужда, той намира бележка до себе си. В нея Игнасия му благодари за всичко. Тя изчезва без да остави следа след себе си.

Самата Игнасия се разкайва за случилото се. Прибира се у дома, където Томас я очаква с нов пост в компанията. Той на всяка цена иска да получи нейната прошка.

Игнасия приема извиненията и новия пост. Когато пристига на строежа, тя вече е администратор на строежа. Изненадващо, тя се изправя лице в лице с Педро – един обикновен работник, без пари, нито амбиции за нещо по-добро.

Игнасия и Педро откриват, че въпреки всички причини в света, които не им позволяват да бъдат заедно, те се обичат въпреки предразсъдъците, различията и отхвърлянето...

Персонажите:

Игнасия Сантамария

Красива, интелигентна, чувствителна. Девойка с добро обществено положение и с отлично университетско образование. Притежава силен дар да ръководи и постоянно твърди, че не жените са истинския „слаб пол“. Дълбоко в себе си, тя е жена, която има нужда от любов и която не познава значението на думата „страст“. Когато го открива, тя не може да се откаже от събудената чувственост и се вкопчва със зъби и нокти в чувството, което смята, че е любовта на живота ѝ. Тя е готова да демонстрира пред всички, че когато има любов, всичко е възможно. Не се разбира много с майка си, която не може да възприеме като своя приятелка и постоянно спори с нея. Не успява да прости на Мариано, баща ѝ, за това, че ги е изоставил, когато тя е била много малка.

Педро Перес

Много привлекателен, чувствен, мъж във всеки смисъл на думата. Чувствителен, интелигентен, но често действа, воден от импулса, а не от разума. Скромен младеж, който е имал тежък живот и всичко е постигал с големи усилия. Няма постоянна работа и живее с онова, което намери. Притежава огромно сърце и мечтае да изгради собствен дом, изпълнен с децата му. Влюбва се лудо в Игнасия, но дълбоко в себе си се съмнява, че някога ще я има. Горделив и донякъде инат, което понякога се обръща срещу него. Обича близките си и те са преди всичко останало на света, но най-много държи на майка си, с която поддържа страхотна връзка, граничеща с покровителство. Има си и годеница – Мирея, която обича много, но вече не така, както преди. Чувства се виновен за катастрофата, която е предизвикал и след която, тя е останала инвалид.

Томас Виямайор

Атрактивен, умен, хитър, неверен, циничен, без никакви скрупули, нито принципи. Томас е краен перфекционист, сериозен, а иска да се ожени за Игнасия, защото я е избрал да бъде негова съпруга. Маниак на тема ред, педантичен, консерватор. Иска винаги нещата да стават по неговия начин. И като цяло, той е Принц: знае как да направи една жена щастлива като я обсипва с подаръци и малки романтични детайли. Но алкохолът го превръща в нещо коренно различно: като враг е ожесточен и всява страх, защото позволява на злобата, която се таи в него, да излезе наяве.

Естела

Дъщеря на Алфонсина, майка на Игнасия и Рубен. Груба и студена жена, брилянтна, категорична и безмилостна. С добро обществено положение. Иначе е привлекателна жена, която изглежда много добре за възрастта си. Останала е сама много млада и е трябвало да се научи как да се издържа и да продължи напред сама. Това е нещо, което не престава да изтъква пред останалите, все едно иска да ги обвини за положението си. Всичките ѝ мечти и надежди са свързани с Игнасия, която се е опитала да възпита по свой образ и подобие. Този път иска да я види омъжена за Томас. Способна е да мрази и не е способна да прощава, дори и на хората, които обича. Основен враг на Педро и не се спира пред нищо, за да го отдалечи от дъщеря си. Поддържа много странна връзка с Томас, зет ѝ, когото обича и почита повече от всичко и всички.

Мариано Санрамария

Бивш съпруг на Естела и баща на Педро. „Очевидно“ е и баща на Игнасия. Мъж с богато минало, весел и донякъде бохем, който след като се е омъжил за Естела е осъзнал, че духовната му енергия отлита завинаги. Принуден от жена си, която е изпълнена с тайни, или по-скоро – шантажиран, той е напуснал семейството си. Когато научава, че дъщеря му ще се омъжва, той се връща, за да си върне миналото и да затвори глава от живота си. Обича дъщеря си Игнасия, но страда от отхвърлянето на синовете си. Той се среща отново с Джина и усеща, че не може да си тръгне отново и решава да остане близо, докато намери решение на проблемите, изпълнили съществуването му.

Мирея Гомес

Годеница на Педро. Бедна девойка, която мечтае да се омъжи за Педро и да промени живота си завинаги. От две години е в инвалидна количка след катастрофа с автомобил, който е управляван от Педро. На външен вид, тя се показва спокойна и примирена с положението, но таи дълбоко в себе си огорчение и възмущение за това, че е останала инвалид. Обсебена е от Педро, поради което прави и невъзможното, за да остане с него.

Карина Куерво

Най-добрата приятелка на Игнасия. Привлекателна, чувствена, лъжкиня и манипулаторка. Тя е пъпна противоположност на приятелката си: купонджийка, емоционално нестабилна, сменя дрехите и гаджетата си както и харесва. Води се от девиза: „Живей, все едно идва края на света“. Цинична и много способна в това да получава онова, което пожелае. Има тайна любовна връзка с Томас.

Хосе Мануел Кореал

Привлекателен, много умен и добър човек. Учил е гражданско инженерство. Работи в строителната компания „Омега“. Малко неуверен, като че ли никога няма собствено мнение. Неволно се превръща в марионетка на Карина. Той е тип с добри чувства, обичлив, който мечтае да си намери добра жена и да има деца.

Източник: msnlatino.telemundo.com