Приятели в спасяването (Бразилия) (Cúmplices de um Resgate)

Дорис влиза в една библиотека и отваря една вълшебна книга. Тя е изпратена в едно отдалечено във времето кралство. Въпросната книга разказва историята за раждането на Мануела и Изабела. Селянката Ребека не знае, че е дала живот на близначките и е накарана да повярва, че има само една дъщеря – Мануела. В същото време, по повелята на злата кралица Режина, другото новородено – Изабела, е отделено от истинската си майка и е отгледано все едно е родна дъщеря на Режина и на крал Орландо. Няколко години по-късно, Ребека, която така и не е разбрала, че е родила близначки, се запознава с голямата си любов – княз Отавио. След като прочита приказката, Дорис напуска библиотеката и историята продължава да се развива в наши дни.

Изабела, която никога не е подозирала, че има сестра близначка, се е превърнала в богата и разглезена девойка, която живее в големия град заедно с родителите си – Орландо и Режина. Девойката мечтае да стане голяма музикална звезда, въпреки че пее много фалшиво. Тя настоява баща ѝ да убеди чичо ѝ Жерладо – директор на звуко-записната компания „До-ре-мюзик“, да я направи вокалистка на бандата „Cúmplices de um Resgate“ (C1R), която изпълнява младежка поп-музика.

Мануел, от своя сртрана, живее щастлива във Виларежо дос Соньос заедно с майка си Ребека, баба си Дона Нина и леля си Елена. Девойката не познава и не подозира за съществуването на Изабела, нейната близначка. Тя много обича да пее и е вокалистка на гимназиалната музикална група „Мануела и приятели“. Ребека се запознава с Отавио – президент на групата „On-Enterprise“, когато се кани да закрие магазина за дрехи във Виларежо дос Соньос, където тя работи. За изненада на Ребека, бизнесменът се влюбва в нея, но за да бъдат заедно двамата, те трябва да се борят с множество предизвикателства. Сред тях е бившата годеница на Отавио – Сафира, която е готова на всичко, за да прекрати връзката между Ребека и Отавио.

Бавачката на Изабела – Марина, поканва девойката да присъства с нея на музикален фестивал, по време на който смята да се изяви нейния приятел Офелио. Именно на това събитие се осъществява съдбовната и най-неочаквана среща между Изабела  и Мануела. Близначките, които до този момент не знаят, че са сестри, са много впечатлени от голямата външна прилика между тях. Изабела осъзнава, че може да извлече полза от тази прилика и да реализира мечтата си. За целта предлага на Мануела да разменят местата си. От този момент започва едно забавно приключение, в което двете девойки стават съучастници, доста често разменят местата си и така разкриват различните светове, от които идват и с които толкова са свикнали...

Източник: www.teledramaturgia.com.br/ , www.sbt.com.br