Виновна от любов (Culpable de este amor)

Лаура Касенаве де Саласар, блестят адвокат и наследница, и Агустин Риверо, известен съдебен психиатър, още при първата си среща се чувстват привлечени един от друг. Но напълно щастливия брак на Лаура не позволява на отношенията им да се задълбочат.

Лаура и Агустин научават за някаква организация, която има намерението да вземе в ръцете си семейната компания на Лаура - Лаборатория Касенаве, която се ръководи от съпруга й, Фернандо Саласар. Той е станал изпълнителен директор след смъртта на родителите на Лаура.

Една вечер се разиграва истинска трагедия. Лаура получава странно съобщение от съпруга си, Фернандо Саласар. Когато се приближава към къщата, вижда бягащия Агустин. Влизайки вътре, тя намира трупа на Фернандо. В състояние на шок, Лаура се качва в колата си и попада в автомобилна катастрофа. Събужда се в болницата, където я откарват след катастрофата. Тогава открива, че не помни някои важни детайли от живота си. Агустин се притичва на помощ и се опитва да облекчи състоянието й.

В това време се изяснява, че тялото на Фернандо е изчезнало, а заедно с това е изчезнала крупна сума пари. Всички мислят, че Саласар просто е избягал с парите. Само Лаура знае истината, но не помни нищо.

Връзката между Агустин и Лаура става все по-силна с всеки изминал ден и те решават да се оженят. Лечението и грижите на Агустин помагат на Лаура да си върне паметта и тогава се появяват спомени за смъртта на съпруга й и започват да я преследват.

Ще стане ли Лаура съпруга на убиец?

Персонажите:

Агустин Риверо

Психиатър. Работи в собствен кабинет, в болницата на приятеля си Маркос Солер и се заминава със съдебно-медицински експертизи.

Лаура Касенаве де Саласар

След смъртта на баща си, Лаура наследява компанията - лаборатории Касенаве, които се ръководят от съпруга й, докато не го убиват. Тя е адвокат и има собствен офис.

Роман Мачадо

Отрицателен персонаж. Привлекателен на външен вид, но изпълнен със злоба. И колкото повече се сближава с някого, толкова повече проблеми създава. Опитва се да съблазни Лаура и да установи своята власт над нея. Неговото честолюбие не знае граници. Той е способен да извърши хладнокръвно убийство, ако някой му се противопостави. Роман е любовник на Вирхиния.

Вирхиния Марвин

Вирхиния е женския вариант на Роман Мачадо. Тя поставя пред себе си същите, ако не и по-амбициозни цели от Роман, като при това тя използва своята привлекателност, за да ги постигне. Докато е любовница на Роман, Вирхиния съблазнява Фернандо Саласар, съпругът на Лаура, за да го подчини на волята си. Въпреки силното привличане, което изпитва Фернандо към Вирхиния, той постоянно я отблъсква, което предизвиква у нея гняв и ненавист, равни на нейната страст. Тя също е способна да извърши убийство, но така, че да изглежда напълно невинно.

Фернандо Саласар

Типичен бизнесмен. Винаги е безупречно облечен, приятен и е способен да преодолее всяко препятствие. Когато става дума да даде израз на своите чувства, той е прекалено хладен. Фернандо се е оженил за красивата Лаура Касенаве не само заради външността й, но и заради парите й. Този брак му позволява да стане изпълнителен директор на Лаборатории Касенаве. Много обича съпругата си, но въпреки това е склонен да допусне грешка. Умира от ръцете на Вирхиния и Роман.

Маркос Солер

Лекар, собственик на известната клиника Солер. Изглежда елегантен и много сериозен. Невъзмутим и спокоен, като всяко светило в медицината. Маркос е женен за Хулия. Заедна са преживели двадесет щастливи години. Но той изгубва спокойствието и контрола над себе си след срещата си с Вероника, млада и чувствителна медицинска сестра, към която изпитва изпепеляваща страст. Тези отношения почти разрушават брака му и негативно повлияват на престижа на клиниката, която ще трябва да бъде на разположение на мафиотска групировка.

Хулия Родригес де Солер

Съпруга на Маркос. Лекар със специализация в областта на педиатрията. Работи редом със съпруга си начело на Отделението по акушерство и педиатрия. Благодарение на нея, родилното отделение се смята за най-доброто в града. Тя е отдадена изцяло на съпруга си, когото обожава и смята за единствения мъж в живота й. Тя е сериозна жена и класически образец за красота. Въпреки че не се отличава с особена чувственост и изглежда по-скоро хладна, към своите малки пациенти тя се отнася много внимателно и нежно. За съжаление тя няма свои собствени деца. Съдбата й е отредила да се бори за живота на чуждите деца, към които се отнася с любовта, с която би се отнасяла, ако им беше майка. Животът на Хулия се променя коренно, когато научава за измяната на съпруга си с Вероника.

Вероника Глейзер

Красива и сексуална. Начинът й на обличане е насочен към това най-добре да покаже своето привлекателно тяло, като при това го прави много „невинно". В действителност е изпратена да съблазни Маркос Солер, за да може болницата да бъде на разположение на мафиотска групировка.

Гастон Риверо

Привлекателен млад мъж, но немарлив, винаги ходи небръснат, с мазна коса. Разкъсани дънки, изпокъсани и износени фланелки, кожено яке. Няма работа. Убива времето излежавайки се в леглото или край билярдната маса. Води се със съмнителни компании, пие и използва наркотици. Носи се по течението на живота и ненавижда брат си заради успеха му. Гастон живее с Габриела, единственият човек, който го свързва с реалността, въпреки че от време на време се опитва да развали и нея.

Габриела Санчес

Тя е много млада, но живее също толкова нелепо както и Гастон. Естествената й красота страда от безсънните нощи и невъздържанието. Животът й не я удовлетворява. Жертва на съдбата. Слабичка, бледа блондинка, с тъмни кръгове под очите, но при все това е много красива. Очаква дете от Гарсон.

Лорена Вилялба

Работи в полицията, също като баща си и дядо си. Обстоятелството, че е единствената дъщеря в семейството, не спира Лорена да последва семейната традиция. Бащата й е умрял по време на престрелка, когато е разследвал една престъпна групировка. Сега съдбата сблъсква Лорена с убиеца на баща й. Тя е свързана с Агустин Риверо и тайно е влюбена в него, въпреки че не е склонна никога да му го признае. Интимната връзка с Агустин предизвиква конфликт в душата й, което води след себе си непредсказуеми последствия.

Източник: www.romantica.tv