Единствено ти (Cuidado con el ángel)

Когато Маричуи се ражда, майка й вярва, че скоро ще умре, и я поверява на свещеника, който я отвежда в сиропиталище. На 14-годишна възраст, Маричуи избягва и заживява на улицата, давайки всичко от себе си, за да преживее.

Годините минават и един ден тя е нападната от пияница. Това преживяване я изпълва с дълбоко негодувание против мъжете, приемайки ги за най-ужасния кошмар.

Канделария, перачка, я прибира и се отнася към нея като майка. Маричуи се захваща с различни неща, за да помага на Канделария.

Един ден, Маричуи се забърква в проблеми и се оказва в съда, където съдия е нейния собствен баща, като при това и двамата не подозират за роднинската си връзка. Неин защитник е психоаналитика Хуан Мигел Сан Роман.

Маричуи е освободена под опеката на Хуан Мигел и той я взема в дома си. Хуан Мигел е вдовец. Неговата тъща не приема Маричуи и предизвиква проблеми. Хуан Мигел й намира нов дом при съдията, Патисио Веларде и съпругата му Сесилия (родителите на Маричуи), които живеят с Естефания, лукава млада жена, която се представя за тяхната изоставен дъщеря.

Хуан Мигел и Маричуи се влюбват един в друг и се женят. Но на сутринта след сватбата им, тя открива нещо от миналото на Хуан Мигел, тайна, която е подтиква да си тръгне, като отказва да го види отново.

Не след дълго, тя открива, че е бременна, но не му казва. Вместо това, напуска града заедно с Канделария и се оказват в имението на мъж, когото наричат Леополдо (Леопарда), който я приема в дома си и се влюбва в нея. Маричуи ражда и Леополдо иска да се ожени за нея и да даде името си на детето. Но тя му признава, че е женена и двамата могат да бъдат само приятели. Това не обезкуражава Леополдо и той малко по малко започва да печели сърцето й.

След време, Леопарда научава, че съпругът на Маричуи е Хуан Мигел, когото познава от ученическите си години. Двамата мъже започват да се състезават за любовта на Маричуи, но за нея това се оказва трудна дилема.

Заради добротата и красотата си, Маричуи прилича на ангел и мнозина смятат, че лесно могат да я сломят. Но те забравят, че един ангел може да се защитава от Дявола сам. За това... Не се забърквай с ангел.

Персонажите:

Маричуи

Момиче от квартала, добра и благородна, но със силен и непокорен характер. Имала е тежко детство, но е преодоляла всички проблеми и въпреки всичко е останала оптимистка и жизнерадостна.

Хуан Мигел

Привлекателен, възпитан, от добро семейство, но прекалено сериозен младеж. Той живее, терзаейки се от голяма тайна от миналото си. Известен психоаналитик с желание да помага на всеки, който има нужда от помощ. Строг, но лесно се размеква пред Маричуи, към която изпитва топли чувства още от първия момент, а с времето, чувствата му прерастват в истинска любов. Той се е оженил много млад за Вивиана, която направила живота му непоносим. Има дъщеря на пет години, Майита.

Естефания

Красива, амбициозна, егоистична и честолюбива жена. Тя е способна на всичко, за да се издигне в обществото. Притежава силен характер, но е лишена от съвест. С помощта на леля си Исабела, тя се представя за изгубената дъщеря на Сесилия и Патрисио и така успява да се промъкне в дома им. Естефания иска да разруши Маричуи, защото е успяла да спечели любовта на Хуан Мануел, когото Естефания иска само за себе си. Омразата й към Маричуи нараства още повече, когато разкрива, че тя е истинската дъщеря на Сесилия и Патрисио.

Канделария

Скромна и приятна жена. Живее в квартала и работи каквото й падне, за да преживява. Бедността не я е превърнала в огорчена жена. Оптимистка, обикновена и чиста. Обожава Маричуи, която е приела в дома си, когато е почукала на вратата й. За нея, Маричуи е дъщерята, която никога не е имала. Има златно сърце.

Сесилия

Добра и много красива, елегантна, но благоразумна дама. Тя се измъчва от спомени по дъщеря си. Съпругът й Патрисио е заминал далеч, оставайки я сама и тя, когато смятала, че ще умре след раждането, предала новородената си дъщеря на свещеника, който се е погрижил за нея. Сесилия дълго време не подозира, че нейната собствена дъщеря е толкова близко до нея.

Онелия

Елегантна дама от висшето общество. Майка на Вивиана, съпругата на Хуан Мигел. Живее с него и подкрепя дъщеря си във всичко, което прави. Ядовита, високомерна и манипулираща жена. Презира Маричуи заради това, че е скромна и я смята за опасност, когато Хуан Мигел я довежда в дома им. Когато дъщеря й изчезва и всички я смятат за мъртва, Онелия намразва Маричуи, особено след като вижда, че приятелството между нея и зет й се превръща в нещо повече.

Бибиана

Съпруга на Хуан Мигел. Красива, елегантна и чувствена. Горда с общественото си положение. Голяма егоистка и капризна жена. Обича Хуан Мигел, но не се отказва от своите забавления и изневери. Когато всички я смятат за мъртва, тя се наслаждава с пълна сила на живота, а когато решава да се върне до Хуан Мигел, миналото й я настига и я убива.

Патрисио

Човек, изпълнен с морални ценности и силен характер. Живее заедно със Сесилия и Естефания, за която вярва, че е неговата изчезнала дъщеря. Твърд, но справедлив не само като съдия, но и като човек. Той не подозира, че Маричуи е неговата истинска дъщеря и я осъжда заради поведението й, което, по негово мнение, трябва да се оправи в изправителен дом.

Исабела

Леля на Естефания. Развратна жена, която командва племенницата си. Способна е на всичко заради пари. Лъжкиня от класа. Мечтата й е да стана част от висшето общество, на всяка цена.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Cuidado_con_el_Angel , www2.esmas.com/cuidado-con-el-angel