Бронирани сърца (Corazones Blindados)

Правосъдието е тяхната единствена цел. Смъртта е част от задълженията им. Само любовта може да ги накара да изпитат страх!

Раул Авила решава да стане полицай след като става свидетел как умира баща му – уважаван Сержант, и и така сам да се заеме с откриването и залавянето на убиеца на своя баща. Раул се дипломира като младши сержант и е разпределен в Мартинес, една от зоните с най-много престъпления в Богота, където се смесват къщи на семейства от средната класа с убежища на престъпни организации, бордеи и почтени магазини, както и аптеки до места за продажба на наркотици, наречени Бронкс.

В хода на работата си, Раул се запознава с младши лейтенант Диана Очоа и въпреки че в началото връзката им не върви на добре, с течение на дните тези колеги попадат в мрежите на любовта. Обаче тя, почтена и преследваща справедливостта, е решила да даде почивка на сърцето си, докато не научи местонахождението на бащата на дъщеря си – старшина Висенте Яньес, който е отвлечен от бунтовници преди шест години.

Когато всички го приемат за мъртъв, Диана решава да сложи край на своите мъки, да загърби болката и да даде свобода на своите чувства, които изпитва към Раул. Но съдбата, както винаги, е запазила последната дума и ѝ е подготвила една неприятна и трудна за разрешаване изненада: Висенте е спасен, жив и здрав, и се връща, за да заеме мястото си в живота на Диана...

Персонажите:

Младши лейтенант Раул Авила

Младеж, който наскоро се е дипломирал като младши лейтенант в школата за кадети „Генерал Сантандер“. Въпреки че цял живот се е подготвял да бъде полицай, той решава да поеме по този път след като вижда как един престъпник отнема живота на баща му, Дон Абел, неопетнен сержант от полицията. Хитър, смел и умен, той е назначен на работа в един от най-опасните квартали в Богота, където поставя на изпитание своите принципи на честност и законност. Раул е много привлекателен млад мъж, но не е открил истинската любов, докато не среща младши лейтенант Диана Очоа, негова колежка от участъка и която заема в сърцето му мястото, което преди е било заемано от Марсела Торес – неговата юношеска любов. Но такава връзка между двама полицаи не е лесна и проста, и не само заради служебните им задължения, а и заради това, че Диана има дъщеря, а бащата на момиченцето е полицай, отвлечен от бунтовниците.

Младши лейтенант Диана Очоа

Жена-полицай, която се откроява сред жените, които работят в полицията заради силния си дух и заради красотата си, въпреки че очите ѝ показват дълбока мъка. Започва своята кариера като патрул в един анти-бунтовнически отряд. За нея животът се променя, когато една нощ бунтовниците нападат управлението им и отвличат няколко полицаи, сред които е Висенте Яньес, а няколко дни след това открива, че е бременна от него. Диана се спасява от нападението и смъртта, а след това, самотата ѝ я парализира. Случката става причина сантименталния ѝ живот да замре. В участъка, Диана се запознава с Раул Авила. Двамата се харесват много и не след дълго започват да се обичат, но Диана не може да си позволи да има интимна връзка, тъй като жестокото ѝ минало не ѝ го позволява. Тя смята, че не е справедливо да продължи напред, все едно нищо не се е случило, докато Висенте страда някъде в джунглата, без дори да знае, че има дъщеря от жената, която обича.

Неемиас Солипа, Неме

Най-добрият приятел на Раул, още от времето, когато и двамата са били малки момчета и са живели в малко село. Израснали са заедно и споделят страстта към моторите. Раул не знае, но Солипа винаги му е завиждал и негодуванието му го е превърнало в амбициозен мъж, готов на всичко за пари. Той е дясната ръка на Гонго, убиеца на бащата на Раул и с времето решава, че той заслужава повече да е шеф на мрежа за изнудвания и наркотрафик, която заедно са изградили. Искрено обича Марсело, първата годеница на Раул. Любовта му към нея и убеждението, че никога няма да бъде споделена, го поставя окончателно против неговия приятел.

Марсела Торес

Младежката любов на Раул и на Солипа. Завръща се в Богота след като е депортирана от САЩ, където е избягала преди три години с всички спестявания на Солипа. Раул я открил на летището и наивно я е събрал отново с най-добрия си приятел, убеден, че любовта между двамата все още е възможна. Марсела живее разкъсвана между амбициите си и чувствата, които изпитва към Раул.

Гонсало Гонгора, „Гонго“

Животът му винаги се е въртял около незаконни сделки и престъпления. Алчен и параноичен, личността му е смесица от издръжливост, дух на лидер и симпатия. Убийството на бащата на Раул го праща в затвора, от където избягва, за да възстанови своят престъпна мрежа, която е създал преди години със съкилийника си Бруно – известен политик, който ръководи мафиотска мрежа. Стреми се да унищожи всеки, които пречи на плановете му и Раул е първата му цел.

Младши лейтенант Хайро Контрерас

Семейството му се е борило и е вложило всичките си усилия, за да го видят как става полицай. От времето в школата, той става близък приятел на Раул Авила и Силвия Пардо, в която Хайро се влюбва, без да има смелостта да ѝ разкрие чувствата си. И не след дълго започва да страда заради своята нерешителност, тъй като му се налага да види как Силвия започва връзка с Майор Иван Линсе. Превръща се в полицай, на когото всички се възхищават и скоро подхваща борба срещу корупцията, която разяжда неговия отдел. Разкриването на семейна тайна го променя и поставя в риск неговите морални ценности.

Младши лейтенант Силвия Пардо

Независима и самостоятелна, тя не обича да ѝ обръщат голямо внимание, нито да я пренебрегват необосновано. Учила е психология, а след това е влязла в школата за кадети. Като се дипломира, тя започва работа в главната инспекция, е една програма за борба с корупцията в полицията, ръководена от Майор Иван Линсе, неин шеф и годеник. Семейството ѝ е щастливо от този годеж, тя, обаче, не изглежда много убедена. Не може да приеме факта, че майорът я вижда преди всичко като майка на децата му, а не като полицай. Нейните чувства са объркани и съмненията я гризат, защото още от школата за кадети тя изпитва доста неща към Хайро Контрерас. Задачите ѝ я отвеждат в отдела, където работи Раул, за да разследва корупция сред полицаите, а по-конкретно – в отдела, който ръководи Хайро. Така Силвия попада в ситуация, която подлага на изпитание нейните чувства.

Майор Иван Линсе

Полицай, отдаден изцяло на работата си. С твърд характер, сериозно поведение и отчасти – мачо. Спечелил е множество медали заради своят храброст и е провел няколко курса по водене на битки. Стриктен, дисциплиниран и честен. Сгодява се със Силвия, когато тя е била курсант последна година в школата за кадети и след това двамата започват работа заедно в Главната инспекция. Заради характера си, той не може да признае, че Силвия е равна на него, да я приеме като независима жена и с блестящо бъдеще в институцията. През цялото време се опитва да я държи в своята сянка и дори планира да я превърне в идеалната домакиня и съпруга, жена на един голям полицай. Това негово поведение веднага му спечелва уважението на бащата на Силвия, който винаги го съветва да я държи здраво и да научи дъщеря му кой командва. Но да следва съветите на тъстовете си може да означава да не бъде онова, което Силвия очаква от годеника си.

Младши интендант Висенте Яньес

Влюбил се в Диана още в училище, а след това е продължил да я обича, когато става полицай. Придружава я в борбата срещу бунтовниците в едно далечно село и тя, след като вижда това доказателство на любов, решава най-накрая да му даде шанс. Една седмица по-късно, при едно нападение на бунтовниците е отведен в джунглата, а фактът, че Диана чака дете от него, е единствената причина да се бои да остане жив. Спасен от полицай от разузнаването Мабел Рестрепо, а когато се възстановява достатъчно, Висенте се опитва да възстанови живота си.

Лейтенант Мабел Рестрепо

Лейтенант от разузнаването. Без никакъв страх за собствения живот, тя прониква в опасната зона, в която се подвизават бунтовниците с единствената цел да достигне техните лидери. Дълбоко в джунглата, тя доказва за пореден път своята смелост и провежда операция, при която освобождават младши лейтенант Висенте Яньес. Но с един удар на сърцето си, тя разбира, че трябва да се откаже от военната кариера, за да бъде по-близо до единствения мъж, който изглежда може да я разбере: Висенте.

Канди/Шошана

Проститутка, която работи в зоната на толерантност в Богота. Способна е да жертва живота си от любов към Солипа. Завръщането на Марсело ѝ показват какви са истинските чувства на мъжа, когото обича. Предадена и наранена, тя се замисля върху възможността да разобличи Солипа и да покаже двете му лица.

Източник: www.canalrcnmsn.com