Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

Хуан де Диос-баща, преди да умре моли сина си да се закълне да отмъсти и от този момент той се превръща в Хуан дел Диабло.

Мария дел Росарио се влюбва в Хуан де Диос Сан Роман – скромен рибар. Родриго Монтес де Ока също се влюбва в нея.

Мария дел Росарио споделя със сестра си Леонарда за любовта, която съществува между нея и Хуан де Диос и техните планове да се оженят, без да подозира, че тя я мрази, защото тайно е влюбена в Родриго.

Леонарда съобщава на Родриго за плановете за сватба на сестра си. Той използва влиянието си сред властта, за да попречи на сватбата и вкарва в затвора Хуан де Диос доживотно. Мария дел Росарио признава, че очаква дете от този беден рибар.

Родриго и Леонарда решават да изпратят Мария дел Росарио в ранчото им, което се намира близо до морето... Хуан де Диос успява да избяга от затвора и отива да търси Мария дел Росарио, но Родриго Монтес де Ока го разкрива и му попречва.

Мария дел Росарио ражда детето си, а Леонарда се заема със задачата това дете да изчезне и лъже сестра си, че то се е родило мъртво. Тя полудява, факт, който използва Леонарда, за да измами Родриго и да я представи за мъртва, а в това време я затваря в подземието. Мария дел Росарио не подозира, че Ремихио е прибрал детето и го е занесъл в дома си, където за него се грижи Аурора. Той го кръщава с името Хуан де Диос.

Докато Родриго отсъства, Леонарда решава да се омъжи за Ноел, когото не обича.

Хуан де Диос–баща, който не е умрял, се посвещава на издирването на сина си, докато не го открива. Той се страхува да се приближи до него да не би да го отхвърли.

Минават няколко години... Леонарда и Ноел имат дете – Ренато.

Родриго съобщава за своето завръщане. Леонарда вярва, че той се връща заради нея, но за нейна голяма изненада, той се появява женен за Констанса, която е бременна. Леонарда отравя Констанса, която ражда момичета-близнаци – Рехина и Айми.

Минават години... всички деца порастват. Хуан де Диос, който усеща скорошния си край, решава да си върне сина и да го вземе да живее с него.

Ноел научава за смъртта на Хуан де Диос-баща и за истинския произход на Хуан де Диос-син и решава, че той трябва да живее при тях и да заеме мястото, което му се полага в семейството.

Преди да умре, Хуан де Диос-баща моли сина си да се закълне да си отмъсти и от този момент той се превръща в Хуан дел Диабло.

Ренато се представя като Хуан де Диос, но Леонарда се противопоставя на идеята това копеле да живее с тях.

Хуан де Диос се запознава със Сантяго Алдама, който го осиновява и го отвежда в Европа, където му осигурява добро образование. Хуан де Диос е решен да изпълни клетвата, която е дал пред смъртния одър на баща си.

Минава време... Вече пораснал Хуан решава да се върне, за да изпълни дадената дума, но сега носи фамилията на своите осиновители. Хуан се запознава с Айми, която е впечатлена от него. Между тях се заражда пламенна връзка, изпълнена с еротизъм и чувственост. Рехина, сестрата-близначка на Айми, осъжда тяхната връзка.

Рехина иска да се омъжи за Ренато, в когото е влюбена от съвсем малка, но той се влюбва в Айми. Рехина влиза в манастир и става монахиня.

Айми приема да се омъжи за Ренато, но продължава тайно връзката си с Хуан.

Хуан открива, че Айми е дъщеря на най-заклетия му враг и се отдалечава от нея, за да не я нарани.

Айми обещава да чака Хуан, но не го прави и се омъжва за Ренато. Когато Хуан се връща, той научава за брака им и решава да си отмъсти, но страстта към Айми се разпалва с нови сили и го побеждава, приемайки да продължи тайната си връзка с нея. Когато Ренато е на крачка да разкрие, че Айми го мами с Хуан, Рехина се връща, за да спаси сестра си, представяйки се за жената, която тайно се среща с Хуан. Ренато принуждава Хуан да се ожени за Рехина.

Хуан отвежда Рехина на пътешествие и разкрива, че тя е изумително същество, изпълнено с добродетели. Хуан и Рехина се влюбват искрено. Той напълно забравя страстта, която е изпитвал към Айми, тъй като най-накрая е открил любовта.

Докато Хуан и Рехина продължават с забавната си връзка, Ренато разкрива предателството на Айми. Той вярва, че Рехина е в опасност близо до Хуан. Той тръгва да ги търси с намерението да накара Хуан да си плати за това, че го е мамил със съпругата му.

Айми се опитва да намери начин да си върне Хуан, но той й заявява, че вече не изпитва нищо към нея, тъй като е открил истинската любов с Рехина. Айми иска да се отърве от Рехина, но тази, която умира, е тя.

Ренато, обсебен от идеята да се избави от Хуан и да спечели любовта на Рехина, се изправя срещу противника си в една жестока битка, в която победител става Хуан. Ренато не се примирява с мисълта да изгуби Рехина и решава да приключи с врага си, но Ноел, баща му, го убеждава и слага край на борбата против Хуан и благослови съюзи между Рехина и Хуан.

Персонажите:

Хуан дел Диабло

Благородно, но диво същество, което смята за свой приоритет в живота изпълнението на клетвата, която е дал на баща си, който е страдал безкрайно много по вина на Родриго и Леонарда, които по един или друг начин са били виновни за смъртта на родителите му. Страстен и груб, но на моменти може да е нежен и внимателен. Справедлив по природа. В течение на историята, той има различни начини за връзка с жените. С Айми има груба страст, чувствена, еротична, но без любов, докато с Рехина открива чистата и всеотдайна любов. С първата открива страстта, а с втората открива какво е точно страст и отдаване. Хуан не само се посвещава на отмъщението, но също така и на справедливостта. Той развива дейности, които помагат на рибарите да живеят по-добре. Противопоставя се на властите, които извършват безчинства спрямо бедните и нуждаещите се, за да облагодетелстват богатите. Той е революционер, който го приближава към Мексиканската Революция. Хуан страда силно, когато му се налага да се изправи срещу семейството на жената, която обича. Настъпва момент в неговия живот, когато той е длъжен да избере между отмъщението и любовта.

Айми Монтес де Ока

Много красива жена, чувствена, избухлива, темпераментна и страстна, която се отдава на своите желания без да забележи никой. Хуан събужда страстта й, но в действителност, тя не го обича. Приема да се сгоди за Ренато повече от интерес, отколкото от любов. Айми много добре знае как да манипулира мъжете и би продължила да мами както Ренато, така и Хуан, ако не е Рехина, която наивно става посредник в нейните желания. Айми става жертва на собствените си постъпки и сама тласка Рехина в прегръдките на Хуан. Айми е от хората, които обичат да живеят тук и сега без да се съобразява с околните. Тя се превръща в най-големия враг на връзката между Рехина и Хуан и постоянно търси начини да ги раздели, оплита ги в лъжи и измами, като при това се възползва от сляпата любов на своя баща Родриго и Ренато, нейният съпруг. Ноел и Клеменсия се противопоставят на омразата на семейство Лос Монтес и се застъпват за любовта между Хуан и Рехина. Айми става олицетворение на отношението на баща си и леля си Леонарда. Тя е готова на всичко, дори да унищожи сестра си, само и само да попречи на двамата влюбени да бъдат щастливи.

Рехина Монтес де Ока

Крайно красива, благородна и изискана жена, но притежава силен характер и чувство за морална и етическа отговорност. Тя е жена, която иска да излезе от рамките на обществените рамки и да развие своя потенциал, а не само да бъде самоотвержна жена, която разчита изцяло на съпруга си. Неин приоритет е развитието на своята артистична чувствителност като фотограф и да подобри условията на живот на жените. Тя оглавява ново феминистично течение, което кулминира с новите права на жените. Рехина се опитва да изясни на Айми разликата между страстта и истинската любов. Но това не означава, че Рехина не знае какво е страст, просто за нея любовта е начина да поддържа страстта. Рехина преживява два вида любов – платоничната любов, която изпитва към Ренато, който никога не я е забелязвал като жена, и истинската любов в прегръдките на Хуан, който успява да разкрие каква страстна натура се крие под нейната външност. Рехина се оказва в центъра на вихър от страсти и предателства, когато се противопоставя на своето семейство заради любовта си към Хуан, но вместо отмъщение, тя търси справедливост и начин да изясни истината от миналото, която засяга както нея, така и Хуан.

Ренато Видал

Ренато е благороден и справедлив човек, за когото истината е над всичко. Неговото призвание за правосъдие се променя радикално, когато открива, че неговата голяма любов – Айми, в действителност не го обича и само му се подиграва. От този момент, Ренато става огорчен човек, който иска никой друг да не бъде щастлив. Той открива, че Рехина е жената, която напълно му подхожда и отказва да приеме факта, че тя е забранена за него жена. Той търси начин да спечели любовта на Рехина, въпреки че за това му се налага да се бори срещу Хуан. Използва цялата власт, която му дават парите и връзките му с могъщи хора, за да нападне Хуан и дори да го унищожи, за да може Рехина да остане с него. Ренато се посвещава на това да преследва Хуан по море и земя, превръщайки го в беглец от закона, за да може да се отърве от него. Накрая се води най-важната битка, при която животите и на двамата са в опасност. Ренато се радва на помощта на Леонарда, която не иска сина й да повтори нейната тъжна любовна история. Ноел се намесва и се опитва да вразуми сина си, който е полудял от любов и за това не се вслушва в съветите на баща си, забравяйки колко справедлив човек е бил преди страстта и неприязънта да разрушат неговите идеали.

Леонарда Монтес де Ока

Жена, която някога е била много красива. Влюбена тайно в Родриго. Мрази сестра си Мария дел Росарио, в която Родриго е безумно влюбен. Леонарда разрушава живота на собствената си сестра и този на новата съпруга на Родриго – Констанса, която тя отравя, тъй като вярва, че след като остане сам, Родриго ще си даде сметка, че тя е единствената жена, която му подхожда. Но Родриго никога не я обиква и след като вижда, че не може да бъде щастлива, никой друг не бива да бъде, освен сина й Ренато. Огорчена, тя се превръща в най-големия враг на всички, които се обичат. Единствено Росина и Аркадио доминират над нея, тъй като знаят всичките й тайни. Опитва се да спечели любовта на Родриго, който винаги я отблъсква като жена. Леонарда иска сина й да бъде щастлив и го подкрепя във всичко. Противопоставя се на Ноел, който страда като вижда колко безжалостни са методите на Леонарда по пътя към постигане на това, което желае. Ноел се сблъсква сериозно с жена си, за да защити справедливостта. Леонарда изгубва любовта и уважението на околните, когато става ясно, че е държала заключена и е подлудила сестра си Мария дел Росарио, майката на Хуан. Но най-вече тя получава презрението и ненавистта на Родриго, който си дава сметка за своите грешки и ужасната болка, която е причинил на жената, която най-много го е обичала през живота му.

Родриго Монтес де Ока

Любезен и внимателен мъж, който ненавистта на Мария дел Росарио го е превърнала в злобно същество. Родриго не може да се примири с мисълта, че жената, която обича, се е влюбила в прост рибар. Той се опитва да навреди на двамата влюбени, но болката не му позволява да живее в мир и решава да замине за Европа, от където се връща женен за Констанса. Но Леонарда, изпълнена с ревност, унищожава Констанса, което подтиква Родриго да избяга окончателно. С минаване на годините, Родриго се е превърнал в непоносим, деспотичен, злобен и авторитарен мъж, който смята, че светът е длъжен да му се кланя. Слабостта на Родриго е дъщеря му Айми, която е възпитал зле, изпълнявайки всичките й прищявки. В същото време, той е бил жесток и строг с Рехина, която е формирала силен и независим характер. Родриго се връща в Мексико, за да омъжи дъщерите си, без да знае че на кораба, на който се връща, се намира и Хуан дел Диабло, решен да отмъсти за смъртта на родителите си. Родриго предприема незаконни действия, докато продължава да се държи като истински кавалер, какъвто е бил винаги. Има силен сблъсък с Ноел, който се опитва да помогне на приятеля си да разбере, че ненавистта и злобата са го променили и са го превърнали в този порочен и неморален човек. Родриго се обединява с хора, които са изпълнени с желанието да унищожат Хуан, когото приема за най-големия си враг, който за нещастие се е влюбил в дъщеря му Рехина и е разрушил живота на Айми, която в действителност сама си е виновна за това. Родриго открива, че Мария дел Росарио е жива и че желанието му да разруши любовта е разрушило само него. Той научава, че истинската любов е по-силна от която и да е ненавист и злоба.

Източник: www.esmas.com