Диво сърце I (Corazón salvaje I)

Историята в тази теленовела се развива на карибския остров Мартиника през XX век.

Теленовелата разказва историята на Хуан дел Диабло, който е израснал като диво дете, отгледан от кръстника си, който се отнася зле с него, защото е извънбрачно дете на съпругата му - аристократка, вече починала.

След смъртта на кръстника си, Хуан се премества да живее в дома на истинския си баща, който междувременно научава, че той е негов син. Баща му се разболява и оставя едно писмо, в което написва своето желание да даде своето фамилно име на Хуан, но съпругата му го скрива. Отнасят се към Хуна като към прислуга.

Години по-късно, Хуан е изгонен от имението на баща си и се превръща в един контрабандист.

Графиня де Молинар има две дъщери - Моника и Айме. Моника става монахиня, разочарована от това, че сестра й ще се омъжва за мъжа, когото обича - братовчед й Ренато Д'Аутремонт, полу-брат на Хуан. Айме се увлича по Хуан дел Диабло и се възползва от едно негово пътуване, за да се омъжи за Ренато.

Когато Хуан се завръща и научава за брака на Айме и Ренато, побеснява заради тази измяна и единственото, което иска, е да открадне съпругата на своя полу-брат.

Моника посещава сестра си и разбира, че тя има любовна авантюра с Хуан. Разговаря с двамата и ги смъмря, но и двамата не й обръщат внимание. Хуан я нарича Санта Моника.

Една нощ, Хуан и Айме се срещат. Ренато, който вече има подозрения, отива да ги търси. За да предотврати една трагедия, Моника го изпреварва и Ренато я изненадва с Хуан, който вярвайки че двамата са любовници, ги принуждава да се оженят.

Моника умолява Хуан да я върне в манастира, но Хуан я отвлича, качва я на своя кораб и тръгва на плаване из Карибите.

Източник: www.network54.com/Forum/223031