Лъжовно сърце (Corazón que miente)

Понякога, няма по-голям враг от собственото ти сърце...

Историята започва в Пуебла де лос Анхелес, когато Мариела и Алонсо стават приятели като деца...

Алонсо и брат му Сантяго са синове на Демиан Ферер – силен бизнесмен, който показва предпочитанията си към по-големия си син, Алонсо.

Демиан е женен за Лусия Кастеянос, първородната дъщеря на собственик на строителна компания, която Демиан е поел и започнал да управлява след смъртта на бащата на Лусия. Той умело е успял да превърне малката компания в голяма и доходоносна компания.

В имението на семейство Ферер живее Доня Сара, майката на Лусия и акционер в строителната компания. Друг обитател на дома е братовчедка ѝ Рафаела, която зад маската на добронамерена личност крие една студена и амбициозна жена. Тя поддържа тайна връзка с Демиан.

Мариела живее с дядо си Мануел Салватиера, който е лекар в една малка клиника в града. Мануел е собственик на земите, където се намира дома му и които Демиан иска да придобие, за да построи хотел. Мануел, обаче, отказва да продава земите си, тъй като мечтае да изгради клиника – една мечта и едно наследство, които иска да предаде на внучката си Мариела...

След години изкарани в Ню Йорк и след като е станал известен скулптор, Леонардо дел Рио се завръща в Пуебла. Там той открива, че Лусия – единствената жена, която някога е обичал, е много щастлива заедно с Демиан. Това събужда отдавна забравени чувства. Малко по малко, Леонардо се сближава с Лусия и един ден, водени от емоциите си, двамата се целуват. За нещастие, Алонсо ги вижда и така се заражда неговата омраза към Леонардо.

Изморен от отказите на Мануел, Демиан инструктира своя бодигард Рохелио Медина да принуди стареца да продава. На своя глава, Рохелио решава да изгори дома на Мануел и в този пожар, Мануел умира от задушаване.

Така, с помощта на кръстницата си Кармен, Леонардо решава да се погрижи за Мариела и да я отгледа като собствена дъщеря.

Изпълнена с мечти и желание да бъде щастлива заедно Леонардо, Лусия приема да замине с него и отвежда синовете си. Демиан ги открива, двамата се сборичкват около един пистолет и накрая тя се оказва смъртоносно ранена. Леонардо е обвинен за тази смърт. След като доказва, че не е стрелял с никакво оръжие, той е освободен. След това той решава де завърне в Пуебла заедно с Мариела.

Минват няколко години...

Мариела се дипломира като лекар и решава да се завърне в Пуебла заедно с Леонардо, но Демиан научава, че е в града и съживява омразата си към скулптора...

Източник: www.televisa.com