Сърцето на етажната собственост (Corazón en condominio)

Оскар Леал е 35-годишен таксиметров шофьор, който живее без да се притеснява за нищо и причинява постоянно главоболие на съседите си, тъй като обича да вдига купони почти всяка нощ в дома си.

Като типичен безотговорен човек, той няма никакви сериозни отношения, въпреки че си умира от любов по Джесика от малък, независимо че самата тя не му обръща никакво внимание и прави всичко по силите си, за да спечели Родолфо – мъжкар, който може да осигури на Джесика живота, който, самата тя смята, че заслужава.

Персонажите:

Оскар Леал

Основното му занимание е да се радва на живота така, все едно всеки ден е последен. Оскар е таксиметров шофьор. Идеалното му състояние е „необвързан“, поради което майка му трябва да го подтиква напред. И поради тази причина, Оскар я обожава и се подчинява на нея. Харизматичен, остроумен, истински измамник, но с доза благородство. Оскар не се колебае да даде всичко от себе си, ако някой има нужда от него.

Татяна де ла Гарса

Основната цел в нейния живот е организацията. Най-голямата нейна мечта е да стане майка и да създаде семейство с мъжа, когото обича. Но дълбоко в себе си, тя е голяма романтичка. Татяна може да бъде студена и дистанцирана в работата си, но все пак е решителна в бизнеса, не омеква и се показва самоуверена. Татяна е много самостоятелна, тъй като от съвсем малка е останала сираче и се е наложило сама да се справя в живота. Това е основната причина да цени високо семейството като институция и е обсебена да има собствено такова. В любовта е зависима жена, която не знае как да бъде сама. Сега има семейство – заедно с годеника си Родолфо, когото приема за идеалния мъж. Когато се запознава с Оскар, веднага усеща силно привличане, но страхът от отхвърляне и самота, се вижда принудена да стои на разстояние от него. Татяна намира подкрепа в единствената си приятелка и довереница Росита – по-възрастна жена, която приема като втора майка.

Джесика

Благодарение на физическите си дадености, винаги е постигала онова, което иска. Не познава значението на думата „не“. Живее заедно с майка си, която се бърка във всички нейни връзки. Решава да стане любовница на Родолфо – собственик на строителната фирма, в която работи. Към Оскар, нейния съсед, се отнася с безразличие.

Родолфо Кортина

Годеник на Татяна и любовник на Джесика. Наследник на „Cortina y Corcuera Bienes Raíces“, Родолфо е очарователен и харизматичен мъж. Разбира се добре с всички, въпреки че може да е голям мръсник, готов да премине през всеки, който пречи на целите му. Той е метросексуален и у жените събужда обожание към своята класа, стил, поведение и многото нули в чековата му книжка. От една страна – не иска да се обвързва сериозно, но от друга, не иска да позволи на неговите жени да имат взимане-даване с други мъже, по-специално Татяна, която е номер едно в неговия списък.

Алисия

Майка на Джесика. Преследва Дон Хервасио, тъй като се интересува от парите му. Иска нейната дъщеря да се омъжи за милионер и вижда в Оскар такава възможност.

Източник: www.azteca.com