Крилато сърце (Coração alado)

Жука Питанга е художник от Пернамбуко, който напуска своята родна земя, за да отиде в Рио де Жанейро в търсене на по-добри възможности за развитие в избраната от него професия.

В Рио де Жанейро, той се запознава с Катуша – дъщеря на уважавания продавач Алберто Карани, и с Вивиан – обикновена и много изстрадала жена. Независимо от любовта, която изпитва към Вивиан, Жука се оженва за Катуша с мисълта, че тя може да помогне в професионалното му израстване.

Художникът слага край на връзката си с Катуша, за да придружи в изгнанието му, в Мексико, своя брат Габриел – преследван от военната диктатура политик.

Години по-късно, Жука се среща отново с Катуша след като влиза в сила Закона за амнистията в Бразилия.

Една от сюжетните линии в историята показва разследването на смъртта на Силвана Карани – бивша съпруга на Алберто и майка на Катуша. Тя е изчезнала мистериозно след една автомобилна катастрофа. Основните заподозрени за Алберто Карани и Жука Питанга. Самата Катуша обвинява Жука за убийството на Силвана.

В историята, героинята Мария-Фаз-Фавор печели симпатиите на зрителите. Марие е борбена и работлива жена, която работи като шофьор на автобус. Тя е влюбена в злия барон Вон Щраус. Той е масажист, който мечтае да стане социално-ангажиран журналист, който умее да се справя добре във всякаква ситуация. Вон Щраус се преструва на барон и измамва Мария-Фаз-Фавор, докато се забърква с различни жени от висшето общество.

Друг персонаж в тази история е Леандро Серано – изпълнителен директор, който е откраднал някои от творбите на Жука Питанга. По време на историята, Леандро изнасилва Вивиан в едни от най-силните сцени в новелата.

Източник: memoriaglobo.globo.com