Любовен договор (Contrato de amor)

„Contrato de amor" е история, която доказва, че със сърцето не се сключват сделки.

Това е историята на Ана Кристина, която е преживяла ужасно любовно разочарование и която изпълнява желанието на своето амбициозно семейство да се омъжи за човек, който наистина я обича. Това е Габриел, единствен син на собственик на няколко курорта, мултимилионера Фернандо Ескандон.

В началото, Ана Кристина отказва да сключи този брак от интерес, но капаните на майка й, Патрисия, успяват да убедят девойката, че така ще е най-добре за нея и семейството им.

Гражданският брак се осъществява много бързо и без присъствието на семейството на младоженеца. Нейното семейство е щастливо, защото най-накрая ще могат да живеят в лукс, както искат и да се представят за това, което в действителност не са.

Но семейството на Ана Кристина преживява голямо разочарование - те научават, че Габриел не е син на мултимилионера, а е просто отговорник по чистотата в един от курортите.

Когато Габриел разбира, че Ана Кристина се е омъжила за него от интерес, той решава да си отмъсти и да не й даде развод. Освен това, той не й разкрива истината (че в действителност е син на милионера) и я принуждава да живее като съпруга на обикновен служител.

Персонажите:

Габриел

Добър и великодушен младеж, той е завършил образование в областта на хотелиерството в Швейцария и е останал още две години в Европа, за да се позабавлява, преди да се върне в родината си и да поеме управлението на хотелската верига на баща си, който смята да се оттегли. Син на Дон Фернандо и брат на Диана. Той е единственият наследник на баща си. В началото, рой вярва в любовта на Ана Кристина и се бори със семейството си, за да я защити. Но когато разкрива измамата й, той се превръща в друг човек - превръща се в мъж, чието единствено желание е да си отмъсти на Ана Кристина. Но въпреки това, той не може да я забрави и само гордостта му пречи да й прости. Обича много семейството си и се доверява на баща си, който се превръща в негово доверено лице. Опитва се да забрави Ана Кристина в прегръдките на Рехина, но не успява.

Ана Кристина

Красива девойка, жизнерадостна и осъзнаваща реалността - тя принадлежи на средната класа, въпреки че родителите й карат всички да вярват, че те са много богати. Тя вярва в любовта, докато Алехандро не я разочарова. Тя мисли, че никога няма да се влюби отново. Романтична и мечтателка, малко наивна, но с времето се превръща в девойка, която помъдрява и отново започва да вярва в любовта. Гордостта е най-големия й недостатък. Именно гордостта застава между нея и Габриел. Обича по-малката си сестра, Лаура, и като цяло семейството си, въпреки че много добре знае амбициите на родителите си и брат си.

Патрисия

Честолюбива жена, която живее заради положението и външния си вид. Целта на живота й е да бъде богата и за нея не е важно как ще я постигне. Тя е убедена, че децата й трябва да изпълнят мечтата й, както се случва с Ана Кристина. Тя командва в семейството и най-вече манипулира съпруга си Алфредо, който прави само това, което тя му каже. Егоистка, тя мисли само за своето благосъстояние. Но има една слабост: сина й Енрике. Прави всичко, за да прикрие своя произход и истинското си финансово положение.

Дон Фернандо

Милионер, бизнесмен, вдовец, който обожава децата си Габриел и Диана. Недоверчив, най-вече по отношение на жените. Притежава добро сърце. Отнася се с Исаяс, управител на имението му, като към собствен син. Упорит и не прощава измяната. Той е много прям човек. Трудолюбив и честен, въпреки че има много буен темперамент.

Алфредо

Амбициозен, но слаб човек, който е манипулиран от съпругата си Патрисия. Посредствен мъж, който ако не е подтикван от Патрисия, той не би направил много неща. Обожава децата си, но не показва своите чувства, за да не дразни Патрисия. Накрая той помага на дъщеря си да си върне любовта.

Диана

Красива, непринудена и добродушна девойка. Обожава брат си Габриел и е способна да го защити. Майка й я е изоставила, когато е била малка и за това на нея й липсва майчина любов. Именно от това се възползва Патрисия, прилага емоционален шантаж, принуждавайки я по този начин да стане годеница на Енрике. Диана обича баща си. Въпреки разликата във възрастта, Диана се разбира много добре с Рехина, в която открива добра приятелка, и за която мисли, че е идеалната жена за брат си. Това означава, че не харесва Ана Кристина. Но с времето, тя научава за чувствата на Ана Кристина и за злобата на Рехина. Любовната й история с Родриго е много красива, но благодарение на Енрике, Диана много страда.

Енрике

Много амбициозен мъж и въпреки че се представя за много умен, той е изключително глупав. За всичко се подчинява на Патрисия. Той не успява в живота и също като майка си, вярва, че Ана Кристина трябва да ги направи богати, омъжвайки се за милионер. Съблазнител, той успява да омае Диана, но всъщност той се стреми към нея заради парите й. За да се хареса на майка си, той прави така, че Диана да се раздели с любимия си, за да може той да се ожени за младата милионерка, която в крайна сметка не успява да постигне.

Рехина

Млада красавица, приятелка на Габриел от детинство. Тя е влюбена в него и се опитва да направи живота на Ана Кристина ужасен тя е богата и умее да се възползва максимално от прелестите си. С времето, след като разбира, че Габриел не може да забрави Ана Кристина, Рехина става лоша и се обединява с Исаяс, за да ги раздели. Племенница на Гриселда Алрамирано, която никога не й е обръщала внимание, за това Дон Фернандо се отнася с нея като към дъщеря. След като родителите й загиват, Рехина наследява голямо богатство, което се управлява от Дон Фернандо, който успява да увеличи значително състоянието й.

Исаяс

Млад галантен кавалер и работник, който обожава Дон Фернандо заради това, че се отнася с него като към син. Тайно, Исаяс смята, че е незаконнороден син на Дон Фернандо, но когато разкрива, че това не е така, характерът му се променя и той се ожесточава към живота. Винаги е завиждал на Габриел и е желаел всичко, което притежава той. Той е свикнал с богатството и властта, от които не иска да се отказва за нищо на света и дори замисля как да се отърве от Дон Фернандо и сина му Габриел. Желанието му да притежава всичко, което е на Габриел стига до там, че той също се влюбва в Ана Кристина, която пожелава да бъде с него.

Соледад

Най-добрата приятелка на Кристина. Бедна е. Живее в Толука, но когато нейната приятелка се премества в столицата, с желанието да й помага, тя също трябва с нея. По-късно работи като секретарка в един от комплексите и се влюбва в Аполо, учител по тенис в курорта. Нейната любов към Аполо е искрена и голяма, но не среща взаимност. Постоянно се забърква в различни неприятни ситуации, когато се опитва да помага на Ана Кристина.

Алехандро

Красив младеж, инструктор в спортна зала. В началото той е годеник на Ана Кристина, но е прекалено амбициозен и предпочита парите. Изоставя Ана Кристина, за да се ожени за една богата жена, която е по-възрастна от него, Барбара, която има апартамент в курорта. Барбара го контролира постоянно и Алехандро определено не е щастлив, за това решава да напусне съпругата си и да отиде да търси Ана Кристина. Съюзява се с Патрисия.

Барбара

Красива жена, която се влюбва в Алехандро без да се притеснява, че е малко по-възрастна от него и се омъжва за него с ясната мисъл, че го купува. Богата по наследство и притежава салон за красота. Обсебена е от идеята да изглежда по-млада и винаги използва различни козметични продукти и дори се подлага на операции. Изпитва ревност и може да се каже, че намразва Ана Кристина от момента, в който разбира, че Алехандро я обича.

Аполо

Най-добрият приятел на Алехандро. Той е добър, работи в курорта като треньор по тенис и се забърква с млади красиви и богати жени, но също така и с възрастни дами, които привлича с физическите си дадености. Влюбва се в Соледад и стига до извода, че любовта е много повече от едно прекрасно тяло.

Източник: www.tvazteca.com