Как да се възползваме от края на света (Como aproveitar o fim do mundo)

„Como aproveitar o fim do mundo“ е едновременно и комедия, и трагедия. Разказва за чувствата и желанията, които обхващат една двойка, когато наближава „Края на Света“.

Когато Маите предвидили края на времето, преди повече от две хиляди години, те не са били отчаяни, защото са имали на разположение много време. Но сега времената са други! И фаталната дата – 21 декември 2012 година, наближава с бързи темпове...

Катя – млад мистик, чието ежедневие се разтърсва и животът ѝ се променя драстично, защото вярва, че краят на света ще настъпи на 21 декември 2012 година. И тя иска да използва времето до края на света, за да разреши всички неща, които не е успяла през своя живот. Със списък на най-големите си грешки на живота си, Катя иска да се опита да ги оправи, една по една. Списъкът е дълъг и включва най-различни точки, сред които са отмъщение към едни, романтични или сексуални идеи към други.

Съдбата на Катя, която работи в личен състав, се пресича с тази на Ернани, счетоводител, задълбочен и скептичен. Той насрочва своята ваканция от 22 декември 2012 година, един ден след края на света, а Катя го предупреждава за тази измама. И както може да се очаква, младата жена е готова да използва всички свои „оръжия“ и теории, за да го убеди, че краят на света наистина наближава.

Двамата се събират, за да разнообразят своите скучни животи, почти насила от страна на Катя. Ернани приема всичко за голям фарс, но не е много трудно да се остави да бъде убеден от служител от Човешки ресурси, при това толкова красива жена като Катя.

Тогава двамата предприемат своите мисии, всеки със свой собствен списък от неща, които трябва на всяка цена да изпълнят до финалната дата: тя се впуска да използва кредитната си карта в изискан ресторант, а той – да практикува екстремен спорт.

И това е само началото от един списък, изпълнен желания, провокации и чувства, които тези двама души, напълно различни и еднакво самотни, споделят заедно...

Източник: www.teledramaturgia.com.br , pt.wikipedia.org/wiki/Como_Aproveitar_o_Fim_do_Mundo