Медта – сила и власт (Cobre – Poder y Pasión)

История за амбиции, предателства и вечната социална борба свързани с червения метал...

В центъра на историята са братята Серано, които се сблъскват с амбициите на едни и с исканията на други работници. Освен това, те се борят за любовта на Нора – жена, която се бори да бъде преподавателка във времена, когато мъжете са били на всякъде.

Основната сюжетна линия е свързана с историята на мината Буенавентура, сериалът показва личните истории на собствениците на мината: братята Виктор и Мигел Серано, испанката Висента Родригес и сина ѝ Паскуал.

Историята започва в петък, 15 юли 1927 година, с проучване на залежите в каньон, близко до мина Буенавентура. Изненадващо земетресение оставя като в капан и тежко ранени около изкопите Хуан Рикелме и съдружникът му, испанеца Габино Саес.

Въпреки усилията, няколко часа по-късно те умират, разкривайки една от най-голямата жила в зоната. Същият ден пристигат в Пуедро де Антофагаста от Испания, съпругата на Габино, Висента Родригес и нейният син Паскуал.

От този момент нататък, слабата група се сблъсква с проблеми по експлоатация на мината, амбициите на Уилям Блейк – спекулант, който неуморно се опитва да присвои мината и една история за любов, която противопоставя двамата братя Серано заради една жена.

Минава време, братята се връщат и откриват, че в Tragedia del humo, мината Буенавентура принадлежи на Блейк, а Нора е станала майка на детето на един от двамата братя...

Източник: www.mega.cl