Клариса (Clarisa)

През 30-те години на XX век, в едно голямо имение – „Los Arrayanes“, живее Дон Гилермо Гонсалес Леон заедно с двете си красиви дъщери. По-голямата е Елиде – фриволна, страстна и амбициозна жена, а по-малката е Клариса – весела, сладка и чувствителна.

Елиде е огорчена жена, тъй като винаги е усещала, че баща ѝ предпочита Клариса пред нея. За това мрази много сестра си. Клариса е изпратена в интернат за девойки, където е лишена от големия си свободолюбив дух и големите ѝ мечти да опознае света. Тя обожава баща си и той нея. Той страда заради разстоянието между тях и заради омразата, която изпитва Елиде към Клариса.

Дон Гилермо е много болен и Елиде се възползва от ситуацията, за да присвои имението и да убие баща си. Сега, след като никой не стои на пътя ѝ, Елиде е решена да влезе във владение на имението и богатството на баща си, освен това – да контролира изцяло Клариса.

Пред целта на Елиде се появява сериозно препятствие, когато Клариса се запознава и се влюбва в Роландо Ареяно, местен комарджия. Двамата се женят тайно, защото Елиде е против техния съюз, тъй като планира да омъжи сестра си за Данило – богат и амбициозен местен младеж. Елиде е готова да анулира този брак на всяка жена и дори замисля да плати, за да убият Роландо, но накрая решава сама да премахне пречката от пътя си.

Елиде е омъжена за Гастон. Този мъж я обожава, но тя не му обръща внимание и се държи презрително с него, унижавайки го постоянно. Един ден Гастон случайно открива, че съпругата му го мами с Ефраин, управителят на имението. Той настоява за развод, а Елиде, за да предотврати скандал в селото, го убива.

Оказва се, че Клариса е забременяла от Роландо. Елиде използва този факт в своя полза като казва на родителите на Гастон, че самата тя е бременна... Когато се ражда момиченцето на Кладира, Елиде я лъже, че детето ѝ се е родило мъртво, за да може да я скрие и да я представи по-късно за своя дъщеря.

Клариса изпада в депресия след смъртта на Роландо и дъщеря си. За това тя решава да напусне имението и да обикаля от село на село, без особена посока.

При едно от пътуванията си, Клариса се запознава с мъж, който много прилича на Роландо. Това е Д-р Роберто Ареяно, който се оказва брат-близнак на любимия мъж. И така, Клариса се изпълва с нова надежда за живота си. Също така, той ѝ помага да събере достатъчно доказателства, че дъщерята на Елиде в действителност е нейна...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Clarisa_(telenovela)