КЛАП, мечти за слава (CLAP, el lugar de tus sueños)

Валентина, Монсерат и Елена са приятелки от много малки и най-голямата им мечта е да заблестят в артистичния свят. За това, те предприемат пътуване за Мексико сити, където ги очаква КЛАП (Comité de la Escuela de Artes – CLAP). Елена, която не разчита на подкрепа от страна на майка си, решава да придружи приятелките си в тази авантюра и да им помага със своите познания по класически балет, който изучава от 15 години. Томас, братът на Монсерат, който е влюбен в Елена, се възползва от тази възможност, за да бъде близо до нея и да се грижи за трите.

Валнтина, Монсерат, Елена и Томас пристигат в Мексико сити и се запознават с Фабрисио, който се заглежда по Монсерат от мига, в който я види. Той е отседнал в същия хотел като групата приятели. Фабрисио също желае да учи в КЛАП. Той е музикант, който разполага със своя модерна аудио система. Когато се запознава с групата приятели, той става част от тях и споделя същата мечта. Фабрисио пази една тайна, не обича да говори за семейството си, нито за произхода си, а предимно за това, което иска да прави в бъдеще.

Хуан Пабло ръководи хора към църквата „Санта Сесилия“. Самороден и самоук музикант, който живее с отец Константино, откакто той го е открил изоставен пред входа на църквата, в която той е отраснала с други младежи, които приема като свои братя у сестри: Хасмин, Нето и Хувентина, една обикновена жена, която помага на свещеника при службите му в енорията, а Хуан Пабло уважава като собствена майка.

Хасмин се е разболяла малко преди да навърши 15 години. Подготовката за празненството се проточва много месеци, а най-голямото желание на Хасмин е да има празненство, на което да изиграе първия си валс с Пабло, в когото винаги е била влюбена. Валентина, Монсерат, Елена, Томас, Нето и Фабрисио решават да помогнат на Пабло, за да може празненството на Хасмин да бъде най-доброто на света.

Камила също желае да влезе в школата, ръководена от Офелия, и за да го постигне, се възползва от приятелството, което баща й – Хилебрто, има с нея. Камила е капризна, арогантна и надута. Пее добре, но иска да постига нещата по лесния начин и за това се забърква в големи проблеми. Хилберто не знае как да успокои характера на Камила, докато Лусия, майка й, става алкохоличка след преждевременната смърт на по-малкия им син. По някакъв начин, тя обвинява Камила, тъй като в деня на Антонио, Камила е била с него в басейна. Антонио се удавя, а Камила не може да направи нищо, за да му помогне. Това е изпълнило Лусия с огромно негодувание.

Валентина отива в църквата, за да поиска помощ и там се среща отново с Пабло. Този път, двамата имат възможност да поговорят. Пабло предлага на Валентина и предлага място в енорията, където тя и приятелите й могат да се подготвят за прослушването. Валентина приема предложението му и двамата започват да се сближават. Хасмин забелязва това и се натъжава, тъй като е влюбена в Пабло. По-лошото в случая е, че тя вижда, че Валентина е добра девойка и не знае какво да мисли. Въпреки че в началото се държи много капризно, малко по малко променя своето поведение.

Младежите подреждат къщата, която дядото на Валентина им е дал. Монсерат, Елена и Томас решават да останат да живеят с Виктория, тъй като по този начин могат да й помогнат финансово – като плащат наем. Така къщата се превръща в място, където живеят учениците.

Томас, Монсерат, Елена, Валентина и Виктория се захващат да променят къщата, която Косме им е предоставил. Те разкрасяват стените, вдъхновени от ежедневието си, а във всеки детайл на къщата се усещат техните мечти и тревоги. Хуан Пабло предлага помощта си на Валентина при реставрацията, което още повече ги сближава. Така един ден те си дават сметка, че между тях съществува нещо повече от приятелство, повече от привличане.

Константино е убеден, че Пабло трябва да учи и да се подготви, за да се представи добре. Пабло не иска да го прави, отчасти защото е убеден в своя талант, а от части – той се страхува да се изправи пред света. Пабло преминава през болезнен процес. След като се скарва с отец Константино, той напуска дома му, но след като разбира, че е претърпял катастрофа, размисли и не само се връща в църквата, но също така влиза в КЛАП, благодарение на съветите на Валентина.

Между Валентина и Пабло пламва любов и двамата заедно се борят за осъществяване на мечтите им. Но Камила се опитва да застане между тях и им пречи на всяка крачка, която предприемат.

В КЛАП влиза и Дебора – една девойка, която живее в северната част от страната и която си мисли, че има голям талант за изпълнение на песни. С пристигането й всичко се променя. Монсерат, която с всеки изминал ден все повече се привързва към Фабрисио, забелязва как той се отдалечава от нея и обръща внимание на Дебора, която в действителност се интересува само от собствената си кариера и образование.

Валентина, Монсерат и Елена започват да рекламират къщата на Виктория като място, където могат да живеят ученици, тъй като трябва да има повече наематели, за да съберат пари. Дебора и Роландо се нанасят да живеят при тях. И резултатите не закъсняват – младежите започват да споделят две вселени: училището и къщата. И в двете, артистичните изяви са постоянни, младежите имат възможност да обменят идеи, да композират песни, да създават истории, да бъдат приятели и да се наслаждава заедно на авантюрата, която може да им помогне да успеят.

Носталгия наляга Офелия, най-вече сега, когато миналото й нанася нов удар. Един мъж се появява в кабинета й и заявява, че той е съпруга на дъщеря й Тамара и че погрешно е бил обвинен в убийство, което не е извършил.

Младежите трябва да вложат всичките си възможности и концентрация в уроците си. Предизвикателствата всеки ден стават все по-големи, тъй като искат да успеят в бъдеще. Те се научават да комбинират работата и уроците, да споделят опита си. Стават безусловни приятели, развихрят своята креативност. Подготвят се заедно за изпитите. Те започват да ценят своите таланти, тренират своята дисциплина и постоянство.

Елена се влюбва лудо в един от преподавателите им – Майк, световно известен танцьор. Майк е пътувал по целия свят. Той е интересен, умен и успял. Елена е толкова заслепена от него, че освен неговите качества, тя не знае, че Майк е вид жиголо. Елена се влюбва до такава степен, че е на път да допусне голяма грешка. За него, връзката са приятелите й и с преподавателката Аленка е разрушителна. Аленка по един изненадващ начин също се чувства привлечена от Майк. Тя дори е готова да скъса връзката си с Елена, която приема като своя дъщеря.

Междувременно, Грегорио продължава да прикрива незаконния си бизнес зад образа на собственик на убежището. Даниела е измамена от него и е замесена по един нежелан начин, тъй като се чувства заплашена. Даниела не може да каже нищо от това, което знае, тъй като нейният живот и този на майка й са изложени на опасност.

По време на занятията, Камила отсъства прекалено дълго и Офелия решава да я отстрани за един срок. Изпълнена с гняв, Камила решава да се съюзи с Грегорио, за да саботира връзката и образованието на Валентина и Пабло, и да си отмъсти на Офелия за това, че я изгонила от училището. От своя страна, Грегорио извършва нападение, което променя живота на младежите, наранявайки много Офелия.

Камило и Грегорио решават да използват един безскрупулен мъж, който да се представи за търсач на нови таланти. С негова помощ застрашават професионалното бъдеще на Валентина, Пабло, Монсерат, Елена, Фабрисио и Томас.

Наближава края на годината и учениците подготвят представление, което е като краен изпит. Освен това, Валентина, Пабло и приятелите им са неприятно изненадани от резервираната Офелия, която се намесва в сценария на своите ученици и се включва в изпълненията им.

Родителите на младежите отпразнуват успеха на децата си, тъй като техния ентусиазъм, усилия и постоянство са им помогнали да приключат успешно.

Валентина, Монсерат, Елена, Томас, Фабрисио, Пабло, Хавиер, Дебора и Даниела са на сцената, изпълнени с носталгия и в същото време с щастие: една епоха от живота им е приключила и те трябва да започнат друга, но единственото, което им остава, е тяхното приятелство. Сега някои имат само планове, други – предложения, но всички поемат по своя път. На тях принадлежи звездния небосклон.

Източник: www.esmas.com