Благословен град (Ciudad Bendita)

Една история за различна любов с неподправена привлекателност...

Това е съвременна теленовела, която се съсредоточава върху несподелената любов. Интензивна и упорита, но практически безнадеждна любов, която представлява универсална дилема, с която милиони зрители по целия свят могат да се идентифицират... защото всеки, който е изживял несподелена любов, се чувства завладян от тази история.

Хуан Лобо живее заради музиката. Талантлив, но без късмет, той се завръща в страната си след претърпян неуспех при турне с групата си в чужбина. В автобуса, с който пътува към дома, той се запознава с момичето от сънищата си, Бендита, която също се завръща след разочарованието от провала на мечтите й. Тя е била на консултация при лекар, последният в списъка от специалисти, който й е съобщил неприятната новина, че няма лек за нейната болест.

Така, съдбата събира двама напълно различни младежи. Те не са типичните главни герои от теленовелите. Хуан Лобо не е точно кавалера, въпреки че притежава поетична душа и благороден характер, които компенсират непривлекателната му външност. А Бендита, въпреки че е надарена с благ характер, има физически пречки, които я държат далеч от мъжете: куца.

Съвсем случайно се оказва, че Хуан Лобо и Бендита живеят в един и същи район на града, където живеят скромни хора и всички се борят ежедневно. Колкото по-често среща Бендита, Хуан Лобо все повече се влюбва в нея. Но тя го приема само като много добър приятел, най-добрият, който някога е имала.

Трагедията на Хуан Лобо се състои в това, че Бендита става жертва на прелестите на Джуниор - тщеславен и повърхностен Дон Жуан, който е в постоянно търсене на поредното завоевание.

Докато Хуан Лобо се опитва да спечели любовта на Бендита, много живописно герои се въртят около главната двойка, добавяйки добво настроение, забавление и човешки интерес чрез своите истории, които допълват основната история. От лелята на Хуан Лобо, Мага, самотна майка, която прави всички възможно, за да подреди добре живота на сина си, до забавния Пуро, най-успешният търговец, който изпитва специално привличане към закръглени жени и настоява съпругата му, която е много стройна, да понапълнее поне малко...

„Ciudad Bendita" по неповторим начин разкрива живота на обикновени хора в големите метрополиси, докато се развива една история за невъзможна любов...

Източник: www.venemobile.com