Танцът на камъка (Ciranda de pedra)

Историята се развива през 40-те години в Сао Пауло и разказва за живота на Лаура, една модерна жена, която се е отдала на изкуството, за разлика от съпруга си, Натерсио Прадо. Той е доста консервативен мъж. Заради криза в брака им, Лаура изпада в депресия и е обявена за луда от съпруга си, след което е поместена в специализирано заведение. Двамата се разделят и поставят край на прекрасния си брак. Лаура остава с най-малката си дъщеря Виржиния, а Натерсио - със сестрите Отавия и Бруна.

С разклатено здраве и без пари, Лаура се премества да живее във Вила Мариана, в дома на своя лекар, невролога Даниел. Той се влюбва в пациентката си и вярва, че нейната болест е физическа, а не умствена. Лаура крие от Виржиния истината, че е дъщеря на Даниел. А Натерсио подозира нещо: с лекаря малката се отнася с голяма обича, а към Натерсио - с видимо презрение.

След години, дъщерята се връща да живее с баща си и сестрите си в имението на семейство Прадо, в Jardim Europa. Там тя се сблъсква с Фрау Ерта, която работи като гувернантка.

Едуардо, който е съсед на Виржиния във Вила Мариана, се влюбва в девойката. Той живее с майка си Бибиана и дядо си. Налага му се да се бори за любовта на Виржиния с Луис Карлос, съсед на Виржиния в имението на семейството, който също е влюбен в девойката.

Източник: memoriaglobo.globo.com