Пет вдовици на свобода (Cinco viudas sueltas)

Пет жени, напълно непознати, се сблъскват с един и същи проблем – остават сами, без половинките си, и трябва да се научат да разчитат само на себе си и да продължат напред... като неочаквано и за петте, животът им поднася изненада – едно ново начало и, евентуално, една нова любов...

Вирхиния е милионерка и изпълнителен директор с идеалното семейство; Саманта се занимава с продажба на недвижими имоти; Мария Нела е медицински служител, Юдис е масажистка, а Луиса е служителка в охранителна компания...

Пет жени, които нямат нищо общо, освен едно единствено нещо: всяка неделя се срещат в затвора, когато посещават мъжете си, които по грешка, допусната несправедливост или по невнимание, са ги превърнали във вдовици, въпреки че са живи.

И точно това е новото положение на жените им, което ги тормози, защото когато са извън стените на затвора, наскоро овдовелите се оказват свободни и никой и нищо не може да ги спре да правят това, което поискат.

Пет различни истории, изпълнени с голяма доза драма, хумор, страст, но преди всичко реалност, където болезнените обстоятелства понякога събуждат любовта и желанието за борба, а в други се оказват идеалното извинение за ново начало...

Персонажите:

Вирхиния Масуера

35-годишна. Изпълнителен директор и наследница на огромно богатство. Освен това, тя винаги се грижи за децата си, поддържа дома си, взема уроци по скуош... просто идеална жена. Обича безусловно своя съпруг, страхотен тип, за когото са искали да се омъжат всичките ѝ приятелки, но тя е била избраницата, допълвайки по този начин кръга на перфектност в нейния живот. Но щастието не трае цял живот и с времето тя открива какъв в действителност е нейният съпруг, разрушавайки идеалната хармония, с която е свикнало семейството ѝ.

Юдис Леон

32-годишна. Масажистка, руса и със златиста кожа, със закръглени форми и освен това, винаги в тонус. Да, тя се наслаждава на секса, но не с всеки, а със своя Робин, с когото живее заедно и смята да живеят още дълго време, без да си омръзнат в леглото. Тя е вярна и открита с годеника си. Въпреки че е запозната с тъмните сделки, които върти приятеля ѝ, тя е убедена, че това е неговия начин да натрупа състояние, за да ѝ осигури живота, който заслужава, в една страна, в която добронамерените не могат да преуспеят. Но когато приятелят ѝ пада, тя се вижда принудена да работи неуморно, за да може да издържа майка му Аминта, докато животът не отваря очите ѝ и тя не си дава сметка, че има други мъже, които са готови да направят и невъзможното за нея.

Луиса Бустос

28-годишна. След като преминава през DAS (Департамента по сигурността), Луиса не само открива истинското си призвание – да прилага преди всичко закона, но също така намира и истинската любов в лицето на Хакобо. С неуморен дух и с доза невинност, Луиса се бори да спазва работните си графици, за да бъде една отговорна жена, а и за да изпълни обещанието към мъжа си, докато той е в затвора за престъпление, което не е извършил – да докаже неговата невинност и да го изкара на свобода. Благодарение на сестра си открива адвокат – Ернесто, който да поеме случая на любимия ѝ и който се влюбва безумно в нея. Но дори и след, или въпреки, честните съвети на Ернесто, Луиса се замисля да тръгне срещу своите принципи и да престъпи закона, за да може да бъде отново заедно с любимия си.

Саманта Паласио

47-годишна. Тя е типичната „кукла Барби“. Животът ѝ се върти около продажбите на къщи, поддържането на перфектната ѝ красота и диети, както и с показването пред колежки и приятелки на своя съпруг Марсело, за когото всички ѝ завиждат. Двамата са хубава двойка, никога не се карат и привидно, поне, са много щастливи. Както изглежда, на нея не ѝ липсва нищо... добре, де, почти нищо: Саманта не може да си спомни кога е бил последният път, когато е правила любов със съпруга си. Въпреки обстоятелствата, тя е изпълнена с надеждата, че затворът може да направи по-пикантна връзката им и че затворът може да се превърне в идеалната сцена, където да съживи своя сексуален живот, без да подозира какво точно я очаква там.

Мария Нела Кампусано

34-годишна. Тя крие своята любов към Д-р Мелгисо, въпреки че има дете и е омъжена за Фелисиано, който освен да я вкарва в леглото, много често се превръща от принц в жаба. Импулсивна, настоятелна, всеотдайна, спонтанна и упорита: качества, която я превръщат в героиня за Мелгитсон, както тя нарича своя приказен принц и за него тя е готова да направи каквото и да е, без да я интересуват проблемите, които може да си навлече. Мария Нела е наясно с желанието си да направи и невъзможното, за да освободи мъжа на мечтите си и защо не, да покори и сърцето му.

Източник: www.caracolinternacional.com