Младата вампирка (Chica vampiro)

Дейси е девойка, която отива в колеж, а най-голямата ѝ мечта е да стане певица в комедиен мюзикъл. Въпреки че изглежда напълно нормална, като човек, нейните родители са вампири. В нейното семейство, решението да бъде или да не бъде вампир се взема на 17-годишна възраст. Когато девойката навършва 17 години, тя решава да остане човек, за да може да изживее любовта си заедно с Макс, който е неин съсед и съученик.

В същия ден, обаче, една катастрофа променя живота ѝ завинаги. Родителите ѝ не искат да я гледат как страда и решават да я ухапят, за да се превърне във вампир и така да спасят живота ѝ. По този начин, единственият смъртен в семейството им остава по-малкия ѝ брат.

От този момент нататък, Дейси започва да води двойствен живот, изпълнен с рискове. Докато посещава колежа, тя трябва да се държи като човек и да крие своята истинска същност пред съучениците си. Освен това трябва да посещава специален колеж за наскоро посветени вампири. Дейси се потапя в подземния свят на вампирите, изпълнен с приключения и на хоризонта се появява нов ухажор: Мирко, който е вампир...

В един момент, Дейси се лута между двата свята, защото сърцето ѝ бие като на обикновена девойка, но същевременно тя е девойка вампир...

Персонажите:

Дейси

Наскоро навършила 16 години, тя притежава особена и изключителна красота. Въпреки че е много начетена и брилянтна за възрастта си, тя се наслаждава с радост на света на подрастващите, към който принадлежи. Обича да пее, да танцува и да играе, но преди всичко – тя има талант. Истински артист, остроумна, нетърпелива и на моменти иронична. След катастрофата открива, че се е превърнала във вампир и животът ѝ се променя завинаги. Влюбена е в Макс, но е изпълнена със съмнения дали да му разкрие, че е вампир, защото се страхува от неговата реакция. Придобива сила, която много тинейджъри искат: може да става невидима.

Макс

Естествен лидер. Неговият стил е небрежен и модерен. Поддържа формата си с упражнения и води здравословен живот. Пее, танцува и композира много добре. Привлекателен, той е не само най-красивия в колежа, но и извън него. По тази причина, всички момичета си умират за него. Независимо от големият му успех сред противоположния пол, единствената му любов е Дейси, с която се чувства неуверен и се изнервя в нейно присъствие. Не подозира, че се е превърнала във вампир, благодарение на което връзката им е съвсем нормална. Той е един от най-добрите млади актьори в Латинска Америка.

Мирко

Типичния вампир красавец: привлекателен, агресивен и съблазнител. Пълна противоположност на Макс, въпреки че имат и нещо общо: безумно влюбени са в Дейси. Вярва, че тя е жената на живота му, както му е предсказала една врачка. Той е рок-певец, популярен в света на вампирите и освен това може да влияе на петте сетива на околните. Той е учител-доброволец в колежа за вампири, където се среща ежедневно с Дейси. Това, обаче, не му пречи да се появява и в колежа за хора, за да я ухажва. Силата му: доминира над петте сетива на другите (може да предизвика глухота, слепота, липса на говор и чувство за допир, за известно време).

Мерилин

Съученичка на Дейси, с която постоянно се съревновават; завижда ѝ, защото не може да разбере какво кара всички да се възхищават на момичето. Влюбена е в Макс, но за нейно нещастие, той обича Дейси. Пее и танцува много добре. Деспотична, надменна, капризна, експлозивна, пресметлива, амбициозна, лъжлива и манипулаторка. Винаги иска да е в центъра на вниманието. Облича се модно и това е причина майка ѝ да изпада във финансови затруднения, тъй като семейството ѝ не разполага с пари, за да задоволяват всичките ѝ капризи.

Ана

Майка на Дейси. Вампир повече от 300 години. Непредсказуема майка и жена. Мрази рутината, поради което постоянно измисля нещо, за да поддържа жива искрата в толкова дългогодишен брак. Лесно се стресира. Ревнува съпруга си и още повече, когато става дума за Каталина, бившата на Улисес, с която са били близки приятелки, докато той не я е избрал като съпруга. Чувства се неудовлетворена, защото не знае кой е баща ѝ, тъй като Мария, нейната майка, не иска да разкрие тази тайна. Зъболекар на вампири, които живеят в света на смъртните. Силата ѝ: телекинеза.

Улисес

Баща на Дейси. Обожава съпругата си, Ана, с която се познават повече от 300 години, когато той е бил простосмъртен и е позволил да го ухапе, от любов. Той е идеален баща и винаги е бил онова, което искат децата му. Ревнив е, не само към съпругата си, но и към Дейси. Занимава се с наука и измисля продукти от всякакъв тип, които биха били в услуга на вампирите, които живеят сред хора. Той е уважаван, но и мразен в света на вампирите. Силата му: хипноза.

Мария

Баба на Дейси. Вампир от шестстотин години и през всички тези години се е представяла като жена, която не си мълчи за нищо и не се страхува да се изправи срещу всичко и всички. Тя е далеч от образа на типичната баба от приказките. Въпреки че е майка на Ана, тя по-скоро прилича на нейна сестра. Не понася правилата и постоянно ги нарушава. Тя е почти толкова палава, като Висенте. Много чувствена, нейната голяма любов е Граф Дракула. Силата ѝ: да преспива хората с едно щраквана на пръстите, а вампирите кара да припадат.

Висенте

По-малкият брат на Дейси. Симпатичен, изобретател, остроумен, лакомник и крайно разглезен, което той използва, за да манипулира родителите си, баба си, сестра си и винаги постига онова, което иска. Повечето му изобретения са безсмислени, но винаги на място, поради което вярва, че са добри. Бяга бързо и това му помага да изчезва бързо от мястото, където върши пакости. Любопитен и нетърпелив, истински магнит за проблеми. Обожава сестра си Дейси, с която поддържа типична връзка на любов-омраза.

Линет

Майка на Макс. Модерна, суетна, любопитна и клюкарка. Връзката със съпруга ѝ не се основава толкова на любов, колкото на удобство и навик. Фриволна и надменна, единственото, което я интересува е нейната външна красота и какво ще кажат другите за нея. Обожава всички средства за поддържане на красотата, новите дрехи и обществените събития, както и парите, разбира се. Притеснява се за успеха на Макс. На Белинда, дъщеря ѝ, не обръща много внимание и дори понякога забравя за нейното съществуване. Харесва ѝ да наблюдава през прозореца на къщата си, от където надзърта в къщата на Дейси. Мечта е да разкрие тайната за красотата и младостта на съседките ѝ – Ана и Мария.

Алваро

Баща на Макс. Както сега се казва – той е метро-сексуален. Естетичен хирург, той много внимава за своя имидж. Облича се по последна мода, винаги с перфектен тен и използва високо-технологични продукти. Харесва му да живее удобно, модерно; мечтае да води живот на ерген, заради спокойствието, тъй като не понася постоянните мърморения на Линет. За това, той не пропуска да се събира с приятели и граби от забавленията, които предлага живота, с пълни шепи. Връзката с децата му е дистанцирана – подпомага ги финансово, но обръща внимание само на своите интереси.

Дракула

Истински кавалер. Неверен по принуда: не иска жените да остават, изпълнени с желание, и да се натъжават заради него. Не би могъл с неговия нрав. Арогантен и самонадеян до крайност. Няма никой по-добър от него, Графът, той е единственият, неустоим, несравним. Обожаван е в света на вампирите и се наслаждава на своето челно място. Силата му: да влиза в чуждо тяло без усилия.

Каталина

Майка на Мирко и Хулиета. Вампир от 300 години. Зашеметяваща, елегантна, манипулаторка, уверена, свръх покровителствена. В миналото, тя и Ана са били най-добри приятелки, докато не са се запознали с Улисес и двете са се влюбили безумно в него. Той, обаче, се е влюбил в Ана и заради нея се е превърнал във вампир. От онзи момент, се е превърнала в техен най-голям враг. Тъй като е разведена, тя иска да спечели Улисес и на всяка цена да преживее следващите 300 години с него. Силата ѝ: чете мислите на околните.

Лусия

Най-добра приятелка и довереница на Дейси. Тя е единствената, която е запозната с тайната на семейството ѝ, но не е изплашена от този факт, защото се възхищава на вампирите. Тяхна почитателка, тя знае всичко свързано с вампирите. Цялата ѝ стая е облепена от плакати, изпълнена е с книги на вампирска тематика и е украсена с предмети, свързани с тях. Нещо повече, един ден мечтае да се превърне във вампир. Влюбва се в Мирко, но той има очи само за Дейси. Грациозна, активна, позитивна, весела, спонтанна, възприемчива. Специализирала се в това да спасява Дейси от проблеми, въпреки че много често резултатът е точно обратния.

Белинда

По-малката сестра на Макс. Типичен тинейджър, неуверена, с ниско самочувствие. Лесно се влияе и е наивна. Марилин, предполагаемата ѝ най-добра приятелка, я използва в своя полза, почти без милост, но Белинда ѝ се възхищава и я следва във всичките ѝ налудничави идеи. Злините, които върши срещу Дейси, са по вина на приятелката ѝ, която я манипулира, а след това се изпълва с разкаяние и се натъжава, защото индиректно всичко рефлектира върху брат ѝ Макс.

Алехандро

Най-добрият приятел на Макс и негов довереник. Той винаги е насреща, за да му помага, и в добро, и в зло. Весел, разговорлив, забавен, но малко тромав, когато става дума за приятелки, поради което винаги моли Макс да предприема инициативата с момичетата. Чувства се привлечен от Белинда, но почти не го показва, и винаги се притеснява за нея. Харесва спортовете, музиката, танците, да излиза с приятелите си и видео-игрите.

Хулиета

Сестра на Мирко, дъщеря на Каталина. Тя е девойка, въпреки че е на повече от 100 години. Красива, умна, загадъчна, малко самотна. Почти няма приятели, за това намира убежище в Интернет, където се запознава с Висенте, а по-късно се превръща в негова съучастница в пакостите. Силата ѝ: да минава през стени.

Източник: canalrcnmsn.com