Пепел и диаманти (Cenizas y diamantes)

Селесте е сладка и красива девойка, която живее с баща си Габино, с мащехата си Андрея и нейните дъщери – Синтия и Барбара.

Андрея е алчна жена, интересчийка и изпълнена с омраза към заварената си дъщеря. Тя иска най-доброто за дъщерите си и преди всичко, да се омъжат за богаташи.

Габино обича Селесте, но е мъж със слаб характер и изцяло се оставя на манипулациите на Андрея и дъщерите ѝ.

Селесте намира утеха и подкрепа у дядо си Фелипе и сестра Фатима, която практически се превръща за нея в кръстница и ѝ помага във всичко.

Хулиан е добър младеж от добро семейство. Той живее с баща си Дамасо, който притежава компания за бижута. Баща и син не се разбират много. По-големият му брат Нестор е и неговия най-добър приятел, но скорошната му смърт предизвиква дълбока депресия и чувство за вина у Хулиан, от които е много трудно да се отърве.

Селесте и Хулиан се запознават и се влюбват. Тя усеща, че след толкова много нещастия, най-накрая е открила своя Приказен Принц, за когото винаги е мечтала. Той, от своя страна, усеща, че е открил надежда в своя измъчен живот.

За нещастие, Дамасо не им оставя да бъдат щастливи и започва да си съперничи със собствения си син за любовта на Селесте.

Картината се допълва и от съюзяването на Андрея с Дамасо и преследването на общата им цел: разрушаването на Селесте...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Cenizas_y_diamantes_(telenovela_mexicana)