Каролина Барантес (Carolina Barrantes)

Дон Алфредо Барантес е деспотичен и високомерен земевладелец. На неговата земя се намира селото Магдалена, чиито жители той експлоатира и поробва. Изпълнени с омраза, жителите на селото организират заговор за неговото убийство през една нощ. Без да подозира за това, Долорес, прислужница в дома на семейство Барантес, изнасилена от господаря си, се оказва бременна от него. Тя избягва и ражда далеч от там неговата дъщеря.

Години по-късно, когато майката умира, една приятелка се опитва да върне малката в имението Los Cristales, собственост на Алфредо Барантес, което е в ръцете на Дон Хоакин, бивш управител, и съпругата му, Доня Леонор, бабата и дядото на Луис. Денят, в който Каролина се завръща по земите, където се е родила, тя не знае, че е собственица на всичко и че във вените й тече проклета кръв... През нейното отсъствие, жителите на селото са успели да превземат всичко и само чакат нужното време, през което може да се появи наследник и да предяви своите претенции върху собствеността.

Каролина, която не знае цялата истина, се завръща като дъщеря на прислужница. Само Дон Хоакин и Доня Леонор знаят коя е тя в действителност. Те са проклети никога да нямат наследници. Без да знаят това, всеки път, когато мъжът се приближава към жена си и решат да правят любов, все нещо се случва, за да предотврати това да се случи - започват да се чупят огледала, падат стъкла. Светкавици, гръмотевици и бури се развихрят в района, в който не спират да издирват дъщерята на Барантес, за да я убият и да й попречат да обича.

От първия ден, в който я вижда на 8 години, Давид се влюбва в Каролина и пред решителните отхвърляния на Доня Леонор, той не спира с опитите да се доближи до нея, изпраща й бележки и въздиша по нея. Каролина, която расте изолирана и самотна, също се влюбва в нея, но всичко се обръща против тяхната любов.

Когато Каролина пораства достатъчно, против нейното желание е изпратена да учи в Богата, за сметка на Луис Ривас, внукът на Дон Хоакин и Доня Леонор. Луис е женен за Витхиния, богата девойка, дъщеря на важен бизнесмен със съмнителни сделки, Марио дел Кастийо. Вирхиния е стерилна, но отрича своя проблем и настоява да роди дете не Луис. И в мига, в който Каролина се появява в къщата, тя замисля много развратен план - да оплоди девойката без нейно знание, за да може да роди дете на Луис и след това да ги представи за свое. Когато Каролина открива, че е бременна, тя не може да повярва в това, тъй като не е имала интимна връзка с никой мъж. Луис, който през това време се влюбва в нея, научава за капана и се превръща в защитник на Каролина.

Междувременно, в селото научават за съществуването на Каролина и подтиквани от алчност, са решени да я отстранят. За това пускат в ход своя заговор и отмъщение, които предизвикват края на няколко живота и вълна от насилие.

Източник: www.todotnv.com