Каролина (Carolina)

Грегорио и Елена Виякастин са брат и сестра, които живеят в една процъфтяващо имение във венецуелската провинция. С тях живее братовчедка им Енрикета.

Тайно от семейството си, Емилия преживява страстен романс с Алебрто, което предизвиква гнева на братовчедка ѝ Енрикета, която винаги е била влюбена в Алберто. Сляпа от ревност, Енрикета привлича като съучастник надзирателя в имението (който, от своя страна, изпитва луда страст по нея), за да приложат в ход своя план – да накарат Грегорио Виякастин да повярва, че Алберто го е обрал.

В резултат на умелите им ходове, Грегорио обвинява Алберто, който се оказва в затвора. В същото време, Енрикета се изпълва с доволство от това да вижда как братовчедка ѝ страда заради раздялата с Алберто. Малко по-късно, Елена открива, че очаква дете от любимия си.

Грегорио заминава в чужбина, а Енрикета се възползва от ситуацията и заключва Елена в подземието, като при това не спира да я измъчва, излъгвайки я, че Алберто е умрял в затвора.

Когато Елена ражда момченце, Енрикета, отново с помощта на надзирателя, планира да се отърве от детето, а Елена „осъжда“ завинаги да бъде заключена в подземието.

Надзирателят предава детето на свои приятели, а на Енрикета казва, че се е отървал от „малката пречка“. Той умело използва общата им тайна, за да я принуди да преспи с него в замяна на мълчанието му. Без да вижда друг избор, Енрикета приема условията му.

Грегорио се връща от пътуването си женен. Енрикета му съобщава, че Елена е умряла при инцидент и че тялото ѝ така и не се е появило.

Детето на Елена е осиновено от богато семейство...

Минават години...

Родолфо Арисменди е синът на Елена. Той е елегантен и решителен мъж, който знаейки произхода си, иска да си отмъсти на Виякастин за съсипването на баща му и убийството на майка му.

Дон Грегорио, вече вдовец, има две дъщери – Каролина и Бланкита. Каролина е красива и жизнерадостна девойка, въпреки че капризна, тъй като винаги е била глезена.

По време на пътуване из Карибите, Каролина се запознава с Родолфо, който като разбира, че е една Виякастин, решава да се ожени за нея, след което да я накара да живее в ад. За него това е истинско предизвикателност, тъй като тя има няколко претендента.

Дон Грегорио Виякастин е на ръба на фалита. Това подтиква Родолфо да му предложи бизнес – да му разреши да се ожени за дъщеря му Каролина като в замяна ще го финансира, за да се спаси. Откривайки идеалния начин да възстанови положението си, Дон Грегорио приема сватбата.

След сватбата, Родолфо и Каролина отиват на меден месец в имението Виякастин в Сантакрус де Мария. Там е израснала красивата, но тромава Барбара – дъщерята, която Енрикета е родила от надзирателя си.

Енрикета мрази Каролина и за това манипулира дъщеря си, принуждавайки я да положи усилия, за да направи живота ѝ невъзможен и да разруши брака ѝ. И Барбара го прави, като успеха ѝ се дължи до голяма степен на това, че Каролина я приема за добро момиче.

Елена скита из руините на имението, носейки една кукла и изглежда като луда...

Барбара без усилия се влюбва лудо в Родолфо и иска да го отнеме от Каролина, измисляйки лъжата, че Каролина е изневерила на Родолфо с плейбоя Рикардо.

Родолфо не понася ревността и когато Каролина забременява, той се усъмнява в бащинството си, поради което измъчва Каролина, което предизвиква загубата на детето. И като че ли това не е достатъчно, а и лекарят съобщава на Каролина, че е останала стерилна и никога няма да може да бъде майка.

Когато Дон Грегорио отива да нагледа имота си, той среща скитащата Елена. Не му отнема много време, за да разпознае в нея сестра си и стига до извода, че цялата история е била изфабрикувана от Енрикета. Разгневен, той отива да я упрекне за стореното от нея, но злата жена го блъска по стълбите. При падането, Грегорио удря главата си и изпада в кома за известно време.

Елена възвръща здравия си разум и се среща със сина си Родолфо. Енрикета е разобличена и вкарана в затвора, за да плати всичките си злодеяния. Коварството на Барбара също са разкрити и е изгонена от къщата.

Родолфо си дава сметка, че Каролина е станала жертва. Моли я за прошка и тя, изпълнена с любов, му прощава. Изненадващо, Каролина открива, че е бременна и това изпълва със смисъл брака ѝ с Родолфо. И накрая, всички препятствия се преодолени и всички са щастливи...

Източник: www.network54.com/Forum/223031