Карисима (Carissima)

"Карисима" е любовна история между Аврил Зурли и Габриел Сантуарио. Историята между тях започва, малко преди той да открие, че баща му е бил убит и главния заподозрян е Монсерат Валеморин. Габриел съсредоточава отмъщението си срещу Мончо върху хората, на които той държи: Марбея, момиче, което е отраснала като негова дъщеря и Аврил, която той представя за своя кръщелница.

Аврил е скоро дипломирана лекарка, която не може да си намери работа, но не иска да приеме помощта на Мончо. Той е много известен кардиолог и собственик на най-добрия кардиологичен център в страната. Аврил не иска да приема нищо, което идва от него, защото е убедена, че любимите й хора страдат по негова вина, нейните родители (които тя счита за свои) чакат на неговото благоволение. От друга страна Мончо обожава Аврил и се опитва да й го покаже по всевъзможни начини, с което предизвиква ревността на Марбея. Марбея израства с неприязън и омраза към Аврил, защото е убедена, че Аврил се опитва да разруши любовта на баща й към нея. Основната цел на Марбея е да прави живота на Аврил непоносим.

Нещото, което Марбея не знае е, че Аврил е истинската дъщеря на Мончо, родена от връзката му с Таня Гусман още преди да се ожени за Йермани Бургос. Мончо отнема дъщеря си от Таня и я дава за отглеждане в семейството на Антонио Зурли. Антонио е италиански емигрант, който напуска страната си, за да избяга от Мафията, подпомогнат от Мончо, който го наема за личен градинар. Мончо запазва истината от Аврил, за да може да я предпази от враговете си и най-вече от семейството на съпругата си. Когато се ражда Аврил, Мончо получава предложение от Алваро Бургос, много богат човек, да се ожени за единствената му дъщеря, Йермани, която е бременна от друг мъж. Мончо се съгласява да припознае детето като своя дъщеря.

От друга страна Таня Гусман, майката на Аврил, има и друга дъщеря от Мончо, но той не разбира за нея. Тя запазва тайната, защото не иска да й отнемат и тази дъщеря. Адриана се казва сестрата на Аврил, която е дадена за отглеждане при колумбийско семейство - Либордо.

Мончо все още посещава Таня, която се представя под името Есмералда Акино, собственичка на нощен клуб "Розовата къща". Тя се клатушка между любовта и омразата, които изпитва към този мъж.

Относно Габриел: той много рано напуска своя дом, защото не иска да се присъедини към насилието, което заобикаля баща му, независимо колко много го обича. Той се осланя на Ерасмо, дясната ръка на баща му и след години странстване се завръща под друго име: Мигел Давид Монталво, както го знаят и Марбея, и Аврил. Тази промяна на името му му помога, когато решава да отмъсти за смъртта на Улисес, а никой не знае, че е негов син. В същото време любовта става голям проблем за него, когато започва да прилага своя план - лудо се влюбва в Аврил и има проблеми между отговорностите си и чувствата.

По-късно в историята се появява Хосе Томас Уриола. Този мистериозен млад мъж също има "зъб" на Мончо, също се опитва да отмъсти за смъртта на баща си, който всъщност се е самоубил. Хосе Томас също се влюбва в Аврил, а и тя ще се почувства привлечена от него след разочарованието си от Габриел.

Всичко това и още много интересни неща се случват в тази изпълнена с любов история, в която накрая побеждава истинската любов...