Индия - любовна история (Caminho das Índias)

Ориента и Запада, любов и страст, здрав разум и лудост! Една история, която показва по неповторим начин цветовете на Бразилия и Индия, както и начина за възприемане на света на тези две толкова различни страни.

В центъра на историята е забранената любов между двама индийци с различен произход.

Мая е умна, жизнерадостна, работи в централния офис по телемаркетинг в Раджастан и принадлежи на едно традиционно семейство да търговци. Бауан е учил в САЩ, работи за една американска компания, но никога не е успял да забрави униженията, които е преживял в детството си, за това че е недосегаем - част от каста, за която важи свещения текст „Прах в краката на Бог Брахма" и която разглежда нечистите и ги осъжда да не докосва дори със сянката си някой от членовете на кастата. Тази система е била отхвърлена от закона, но не и от посветените.

Мая е на възраст за женен и нейните родители, Ману и Коши, усилено й търсят подходящ съпруг. Като истинска индийка, тя винаги е вярвала, че никой не може да избере подходящ мъж за нея по-добре от родителите й. Докато не се запознава с Бауан. Водена от пленителните чувства, Мая е решена да наложи волята си на семейството и не разбира защо младежа се показва толкова сдържан. Но когато истината за произхода на младежите излиза наяве, те се сблъскват с оправдани страхове и това разкритие предизвиква истинско цунами в дома й. Сред обещания, рискове, срещи и откази, двамата заедно планират бъдещето, но съдбата им е подготвила изненади. На пътя им се изправят Радж, мечтаният от родилите съпруг за Мая, израстването на Бауан в кариерата и бразилската компания „Кадоре", с която младежът е станал партньор преди няколко години.

„Кадоре" се ръководи от братята Раул и Рамиро. Рамиро е амбициозен бизнесмен, обсебен от собствения си успех, който обвинява сина си Тарсо, за когото предвижда блестящо бъдеще в бизнеса, за неговия непокорен характер. Рамиро не може да си представи ефекта от това притискане...

Персонажите:

Бауан

Богат и възпитан младеж, който се е формирал в САЩ и работи в американска компания. но никога не е успял да забрави униженията, които е преживял в детството си, за това че е недосегаем - част от каста, за която важи свещения текст „Прах в краката на Бог Брахма" и която разглежда нечистите и ги осъжда да не докосва дори със сянката си някой от членовете на кастата. Съвсем малък е загубил родителите си и е отгледан от Шанкар, член на кастата на Брахма - най-висшата каста, който се превръща в негов приятел и ментор. Той е причината Бауан да се върне в Индия и да се запознае с Мая, с която преживява вълнуваща, но невъзможна любов.

Мая

Силна, жизнерадостна девойка, която произлиза от традиционно семейство от кастата на търговците. В началото на историята, тя работи в една централа по телемаркетинг с Раджастан и е на възраст да се задоми. Родителите й, Ману и Коши, се опитват да й намерят най-подходящия съпруг и като истинска индийка, тя вярва, че те ще изберат най-добрия. Когато се запознава с Бауан, преживява една вълнуваща и невъзможна любов.

Радж

Възпитан, елегантен и съблазнителен младеж, почитател на поло, един от най-разпространените спортове в Индия. Учил е в Англия и живее раздвоен от ценностите на Ориента и Запада. В началото на историята, той е влюбен в бразилката Дуда и страда, когато семейството му се противопоставя на евентуален брак между двамата. По-късно се запознава с Мая - съпругата, която са му избрали неговите родители, Опаш и Индира.

Опаш

Съпруг на Индира, с която има четири деца - Радж, Амитав, Рави и Шанти. Горд и сериозен мъж, който следва традициите. Защитава системата на кастите и често влиза в спорове със стария Каран. Крайно религиозен, ревностно следва обредите на Химдуизма. В началото на историята, той подготвя семейството си за изпълнението на най-важния обред за индийците: да се изкъпят в свещените води на река Ганг. Притежава магазин за платове и има конфликти със сина си Радж, който иска да го модернизира.

Раул

Син на г-н Кадоре, управител на семейната компания заедно с брат си Рамиро, с когото има търкания. В началото на историята, той е отегчен от живота си и мечтае да опознае нови места. Бракът му със Силвия не върви добре и проблемите им се задълбочават, когато в дома им се появява Ивет, нейна приятелка от детинство. Раул е баща на Жулия.

Силвия

Честна и великодушна жена, която е измамена от съпруга й и нейната най-добра приятелка, Ивон. Става свидетел на това как нейния свят се срива и накрая решава да изгради живота си сама след дълги години на брак. Дъщеря й Жулия остава с нея.

Ивон

Красива и съблазнителна жена. Един истински вълк в овча кожа. Истински психопат. Представя се за великодушна, но е способна на всичко, за да постигне целите си, без да оставя следи и улики за това, което прави. Приятелка от детинство на Силвия, Ивон я предава с Раул, предизвиквайки обрат в живота й.

Шанкар

Член на кастата на Брахма - най-висшата каста. Той е отгледал Бауан и се е превърнал в негов ментор. Богат и успял мъж, който в един момент в историята решава да загърби всичко материално. Последовател на Хиндуизма и преминава през четирите етапа през живота си, определени от религията. Първият е обучението, когато трябва да покаже своята култура и ум, както и уважение към възрастните, с което се подготвя да живее независимо. Втората е свързана с удоволствието от секса и включва периода, когато мъжа трябва да сформира семейство и да започне да печели пари. През третия етап децата са отраснали и са поели по своя път, а той може да се подготви за последния етап от живота си. На 75 години, той практикува йога, за да поддържа тялото и духа си.

Шиара

Красива и харизматична жена, която постоянно търси любовта, чете книги по самоусъвършенстване и скрива своите желания, за да не разбере никой за тях. В началото на историята се влюбва в Мурило и отваря естетичен център с приятелката си Илана.

Тарсо

Чувствителен младеж, отдаден на артистични занимания. Чувства се притиснат от очакваният, които имат за него. Майка му, Мелиса, о е възпитала да бъде добър и да умее да съблазнява жените, а баща му, Рамиро, има големи очаквания от него и очаква от него по-агресивно поведение, за да успее в бизнеса. Цялото напрежение, на което е подложен, накрая го подлудява. За това той се подлага на различни лечения и накрая се оказва в психиатрична клиника, където е подложен на метода на д-р Низе да Силвейра, реномирана бразилска психиатърка.

Източник: www.teledramaturgia.com.br , caminhodasindias.globo.com