Камила (Camila)

Това е историята на една млада жена, влюбена и наранена, която намира сила в себе си, за да продължи напред и да се противопостави с красотата и невинността си на завистта и страстта.

Камила е приятно момиче, което живее в селцето Мичоакан с дядо си, Дон Хенаро, уважава, но беден животновъд. На пазара в село Морелия, Камила се запознава с Мигел Гутиерес – привлекателен млад мъж, адвокат, в когото се влюбва от пръв поглед. Дон Хенаро няма доверие в младежа, защото идва от големия град и смята, че той само си играе с чувствата на Камила.

Мигел работи в Мексико сити, в престижна адвокатска кантора. Моника, единствената дъщеря на шефа му, се чувства привлечена от Мигел. Тя прави и невъзможното, за да го завоюва. Мигел сключва с Камила граждански брак и й обещава много скоро да сключат и църковен брак. Минава време, а Камила очаква търпеливо в родното си селце завръщането му.

През това време, Моника превръща приятелството си с Мигел в любовна връзка. Мигел изпраща писмо на Камила със съобщението, че иска да разтрогнат брака си. Но писмото попада в ръцете на Дон Хенаро. В прилив на гняв, той иска да отиде в Мексико, за да се изправи срещу Мигел. Но сърцето му го предава и след сърдечен удар, той умира в ръцете на Камила, отнасяйки тайната от писмото със себе си в гроба.

След погребението, Камила отива в столицата, за да търси съпруга си. След като Мигел я прегръща отново, той си дава сметка, че тя е единствената жена, която обича и се заклева мълчаливо да се раздели с Моника.

Моника усеща, че Мигел иска да сложи край на връзката им поради финансови проблеми и убеждава баща си да направи Мигел съдружник в кантората. Съблазнен от това предложение, Мигел решава да се ожени за Моника, но не му стига смелост, за да прекрати връзката си с Камила. Тогава той започва да води двоен живот.

Съседка на Камила, Доня Чайо, става голяма приятелка на девойката. Когато Доня Чайо открива измамата на Мигел, тя се ядосва и отвежда Камила в църквата в деня на сватбата му с Моника.

Камила, разбират от лицемерието на Мигел, решава да замине, без да каже на Мигел, че чака дете от него. Сама тя се сблъсква със света, в който нейната красота и невинност предизвиква завист и страст. Решена да се бори за сина си, тя се опитва да забрави мъжа, който въпреки всичко не е престанала да обича.

Източник: tdmextra.tripod.com