Каин и Абел (Caín & Abel)

„Caín & Abel“ разказва историята за борба между двама братя, която променя завинаги живота на едно цяло семейство. Вечната борба между доброто и злото: ревността, завистта, предателството, алчност, са част от тази история за сложността в човешките отношения, в които любовта съществува въпреки всичко и борбата за надмощие в една враждебна среда.

Персонажите:

Агустин Ведия

Третото дете в семейството. Млад, преуспял, страстен, Агустин е човекът, който разпуква твърдостта на семейство Ведия. Агустин се завръща след дълго време и воден от благородни идеали, започва да се рови в тъмните сделки на близките си, без да подозира какви истини ще открие и които го променят толкова много, че е способен да се изправи срещу собственото си семейството. Любовта към Валентина го измъчва и го изправя срещу брат му Симон с трагични последици.

Симон Ведия

Второто дете в семейството. Той е пълна противоположност на Агутин – слаб мъж, изпълнен с неувереност. Амбициозен, той изглежда солиден и способен в бизнес-сделките. Симон крие от срам едно минало, което е свързано с хоспитализирането му в психиатрия и което все още не е превъзмогнал. Завръщането на Агустин става причина за събуждане на най-тъмните чувства, които Еухенио използва, за да го манипулира.

Леонора

Млада, умна и борбена жена, чийто живот се развива изцяло извън вселената на семейство Ведия. Но един нещастен случай я свързва пряко с тях и я поставя в окото на бурята.

Валентина

Съблазнителка, тя е ябълката на раздора, въпреки че никога не е правила друго, освен да бъде вярна на чувствата си. Безумно влюбена в Агустин, тя не се отказва пред тази невъзможна любов и се бори за нея, изправяйки се срещу самия Еухенио Ведия.

Еухенио Ведия

Притежава изявена личност, изпълнен е с интелигентност, уважаван мъж, който получава награди, Еухенио Ведия е в центъра на едно семейство за модел и се е заел с мисията да превърне Vedia Corp най-успешната компания в страната. Но зад големия мъж се крият прекалено много тайни, въпреки че се опитва да крие добре, рано или късно ще излязат наяве и могат да разрушат доброто име, което е изградил.

Консуело

Майката на фамилията, жена с произход, собственичка на отлично чувство за вкус и дискретност, Консуело притежава сила, която ѝ позволява да върви изправена в света и успява да спечели уважението на всеки. Може да се справи с всичко, освен със собствените си чувства, които се опитва да крие, дори когато няма начин да ги скрие. Трябва ѝ смелост, за да започне най-трудната битка в живота си, толкова болезнена, че накрая се изправя срещу собствения си съпруг.

Пилар

Пламенната съпруга на Симон, идеалната годеница, с благ характер и красива фигура. Но когато разкрива истинската същност на Симон, нейният приказен принц се превръща в тъмния рицар. Тя е принудена да се справи с един нов живот.

Алфредо

Съпруг на Беатрис. Пенсиониран военен, Алфредо е жесток човек, но очарователен по един или друг начин. Силата е това, което му позволява се налага както в семейството си, така и в работата си. Но неговата жестокост се сблъсква с ограничение, което трябва да уважи, нещо, което се случва за първи път в живота му.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Caín_y_Abel , telefe.com