Отдай се на изкушението (Caer en tentación)

„Caer en tentación“ е една страстна история на две семейни двойки, жертви на съдбата, които се осмеляват да изживеят забранена любов...

Ракел никога не си е представяла, че ще получи обаждане от Спешна помощ, от което открива, че Дамян – съпругът ѝ, е изпаднал в кома след тежка автомобилна катастрофа. И не само това, съобщават ѝ, че той е бил с жена в колата, но тялото ѝ е изчезнало. Сантяго, приятел на семейството, ѝ се притичва на помощ да открие една ужасна истина – въпросната жена не е някоя непозната, а става дума за Каролина – неговата съпруга, която е станала любовница на Дамян.

Развиваща се в два периода, новелата разкрива едно настояще, изпълнено с болка след разкритията за лъжите, които са били изтъкани от двете семейства, които, както изглежда, ги свързва само приятелство. Едно минало, което е прикрило случващото се през трите години от момента, в който двете двойки са се срещнали за първи път, разкривайки една дръзка връзка, която излиза извън рамките.

Дамян и Ракел имат стабилно семейство. Имат две деца: близнаците Мия и Федерико. Семейство Бекер се наслаждават на лукса и доброто ниво на живот, които са резултат от усилената работа и предприемчивостта на Дамян в бизнеса. Той е начело на компания за тестени изделия (паста) Легато заедно с авторитарна майка Мириам и нечестния му братовчед Андрес.

Семейство Алварадо – Сантяго и Каролина, са една щастлива двойка, които също имат две деца тинейджъри: Лола и Николас. За разлика от семейство Бекер, те са едва в началото и се борят за финансова стабилност. Принадлежат на работническата класа, трудолюбиви са. Нищо не им липсва, но също така и не търсят.

Дамян среща Каролина в много важен ден – откриването на линия фанчайз. Като я вижда, той е запленен от очите и естествената ѝ красота. Каролина не може да избегне усещанията, които този мъж – истински кавалер и доста мъжествен, събужда у нея. Символично, мястото на срещата им е в гастрономическия свят на Дамян, който отговаря напълно на вкуса в кухнята на Каролина.

Това, което изглежда е маловажно събитие, се превръща в знак на това, което ще се случи между двамата. Няколко дни по-късно, Ракел и Сантяго претърпяват инцидент, който събира двете семейства и ги поставя на едно място, където смесват своите различни начини на живот и навици. Дамян и Ракел усещат прилив на енергия като на младоженци, докато Каролина и Сантяго се възползват от финансовите привилегии, на които могат да се насладят, благодарение на новите си приятели.

Ракел, която винаги е била добра и любезна жена, работи в една фондация, която помага за настаняването на деца от провинцията, които имат нужда от трансплантация. Въпреки че Ракел се чувства пълноценна и щастлива, тя пази една тайна, която я принуждава да намери начин да печели собствени пари. За това, тя кани Каролина, която има много добри умения в кухнята и изтънчен вкус към подправките, да създадат компания за обслужване на банкети. За Каролина това е възможност да престане да бъде просто една домакиня без амбиции, които е загърбила след като се е омъжила прекалено млада за Сантяго. И така, с подкрепата на новата си приятелка, тя се противопоставя на съпруга си и се включва начинанието на Ракел.

Постоянното съжителство кара Ракел да уважава семейство Алварадо. Тя се чувства задължена да ги защитава и да им помага. В началото, Сантяго няма желание да влезе в света на „богатите“, но искреността и ентусиазма на Ракел събуждат у него топли чувства към семейство Бекер. Приема ги като средство, което може да му помогне да намери работа за неговия малък строителен бизнес. Двамата се сближават до толкова, че Ракел доверява на Сантяго, че сестра ѝ Синтия е зависима от наркотиците и е затворена в клиника за възстановяване, докато за останалите от семейството, тя е пътешества. Тя прави това, защото иска да защити сестра си от отхвърлянето и осъждането на обществото и от подигравките на Мириам.

Тайната любов на любовниците в миналото и сърдечното страдание на предадените в настоящето. Две истории, които се преплитат от полицейска интрига на едно престъпление, което предизвиква повече въпроси, отколкото отговори дава, преминавайки през лавина от емоции, персонажи и ситуации, докато не стигат, по един или друг начин, абсолютно всички, до извода, че всички са изложени... на изкушението...

Източник: www.lasestrellas.tv/