Добър ден, Исабел! (Buenos días Isabel)

Исабел е от онези секретарки, за които мечтаят всички шефове: ефективна, умна, отдадена и надеждна. Но като жена, от Исабел има какво още да се желае – тя е сива, скучна и незначителна.

Тази плахост, която доминира в нейната личност, е в резултат от влиянието на Лукресия – нейната властна и завладяваща майка. Нейният религиозен фанатизъм е станал причина Исабел да израсне с ниско самочувствие и нежелание да бъде привлекателна за мъжете.

За шефа й Хосе Мануел – успял и виден бизнесмен, Исабел е просто една служителка, която въпреки че е незаменима, си остава просто една служителка и нищо повече.

Хосе Мануел е останал вдовец много млад и се грижи за малката си дъщеря Мария Хесус с помощта на майката на мъртвата му съпруга, която не гледа с добро око на връзките му с други жени, тъй като смята, че той трябва да остане верен на паметта на дъщеря й. Въпреки всичко, тя е принудена да понася присъствието на Лихия – годеницата на Хосе Мануел, една жена, която е колкото красива, толкова и фриволна.

За безусловната вярност на Исабел към Хосе Мануел се крие една дълбока любов. Нейната основна цел в живота е да го види щастлив.

Хосе Мануел е щастлив и се чувства цял заедно с Лихия. И въпреки че го обича, тя го намира за малко скучен и за това търси тръпката в прегръдките на най-добрия приятел на годеника си.

Когато Хуан Мануел разкрива тази измяна, се чувства опустошен, а Лихия и любовникът й се виждат принудени да бягат от страх, че Хосе Мануел може да си отмъсти.

Той изпада в депресия и Исабел, която се разстройва като го вижда такъв, се опитва да го утеши. В този момент, Хосе Мануел разбира, че сухата му секретарка, която поздравява с „Добър ден, Исабел“, е влюбена в него. Това го подтиква да вземе погрешно решение – да й предложи брак, но не воден от любов, а от желанието да облекчи болката си от стореното от Лихия.

Исабел приема предложението му щастлива като дълбоко в сърцето си тя таи надеждата, че Хосе Мануел я обича поне малко.

Хосе Мануел се жени за Исабел. След като се напива, той я прави своя, но на следващия ден я презира. Разрушена, Исабел избягва от него, отива да търси майка си, която налива още масло в огъня. Но Исабел не е същата слаба жена като преди и точно това Доня Лукресия не може да понесе. Тя се разболява и умира.

Вслушвайки се в съвета на своя приятелка, Исабел решава да предприеме пътуване.

В това време, Хосе Мануел усеща, че Исабел много му липсва. Той се разкайва и решава да я потърси, но не успява да я открие. Мислите му се избистрят и той си дава сметка, че тази сива секретарка означава много повече, отколкото си е мислил, и че Исабел със своята вътрешна красота и чистота на душата са спечелили любовта му.

Лихия се връща, решена да спечели отново Хосе Мануел, но той я отблъсква, тъй като не я обича и защото очаква своята съпруга Исабел.

Когато Исабел се завръща от пътуването си, всички остават изненадани. На практика, тя е една нова жена, много добре нагласена и облечена, блестяща с красотата си.

Исабел не е готова да прости на Хосе Мануел, но след като минава известно време, тя осъзнава, че той я обича наистина и искрено иска да я направи щастлива.

Източник: www.network54.com/Forum/223031