Футболни жени (Botineras)

„Botineras“ е комедия, вдъхновена от световен феномен: живота на жените на футболистите, девойки, които търсят начин да променят живота си и да се превърнат в богати и известни покрай играчите. Една романтична комедия, в която и полицията заема важно място. Заглавието на теленовелата съвпада с името на агенция за модели, ръководена от Хисела Лопес, която се занимава точно с това – да сближава заинтересованите жени с футболистите.

Чики Флорес – първокласен играч, който живее в Испания и пристига в Аржентина, за да се ожени за годеницата си, Марга, тъй като вече му е омръзнало от преследванията на жените. Чики се тормози от едно подозрение – смъртта на най-големия му футболен съперник, умрял при загадъчни обстоятелства. Водени от това подозрение, полициите от Аржентина и Испания са се заели с разследване, което цели да разкрие това престъпление.

С тази задача се е заела Лура. Тази упорита полицайка се внедрява в света на футбола, за да се сближи с Чики. И именно Хисела, кралицата на „Botineras“, й помага да се подготви за мисията.

Персонажите:

Лаура Посе/Мия – красива, хитра и отдадена на работата си полицайка. Лаура се е заела с разследването на Кристиан Флорес – Чики и успява да се сближи с него благодарение на агенцията „Botineras“, превъплъщавайки се в Мия.

Марга Молинари – годеницата на Кристиан Флорес. Красива жена, решена на всичко, за да задържи любимия си. Обича споровете и показността, капризна, пристрастена към пазаруването, тя живее обсебена от мисълта да стане известна благодарение на славата на съпруга си.

Едуардо Марин, Тато – мениджър и близък приятел на Кристиан Флорес. Манипулатор, той живее с образа, който си е изградил – на Крал. Амбициите му нямат граници и е способен на всичко за пари.

Нино Паредес – привлекателен младеж, женкар и заклет ерген, той страстно желае да бъде с момичета, преследващи бърза слава. Нино е адвокат на Тато и го следва като сянка. Той знае добре всяка негова стъпка и се грижи за интересите му, заемайки се да легализира незаконните му дела.

Уолтър Васкес – обикновено и наивно момче, който иска да стане голям футболист, от ранга на Селекциите. Уолтър винаги е бил стабилен в задна линия, добре удря с глава и с лекота вкарва голове. Почитател на „Семейство Симпсън“ и домашната храна. Има приятелка, с която се познават от малки.

Пол – естелист, част от екипа на Хисела. Той подготвя момичетата, които влизат в агенцията с надеждата да се превърнат във футболни жени. Произлиза от аристократично семейство, притежава изтънчени маниери и е възпитан безупречно. Радва се на искрящо остроумие, упоритост и е забавна личност. Той с лекота става център на вниманието където и да отиде.

Умберто Ареги – шефът на отдела по разследванията в полицията. Интелигентен мъж, верен на принципите си. Почитател на добрата кухня и изисканите вина.

Ангила Муньис – най-добрият приятел на Чики Флорес и като него има успех в един испански клуб. Но преди време е бил принуден да се оттегли заради тежка травма. Сега участва в местен клуб.

Маркос Ибара – разследващ журналист в много важен национален вестник, който вярва, че Чики е виновен за убийството и освен това, има връзка с Лаура.

Каталина Белагамба – асистентка на Хисела. Неприятна жена, която се е посветила в издирване на информация за футболистите и връзките им с жените.

Етел Молинари – майка на Марга. Бивш модел от 70-те години. Тя винаги е подтиквала дъщеря си да спечели някой футболист, за да обезпечи бъдещето си. Тя се смята за по-висша и вярва, че предопределена да живее луксозно.

Мирта Греко – икономка в дома на Тато Марини и негово доверено лице. Близка приятелка на майка му, която преди да умре я е помолила да се грижи за сина й. Тя се опитва да го държи далеч от лоши компании и винаги го защитава с нокти и зъби.

Ванина – тя е икона на всички девойки, които искат да станат част от „Botineras“. Освен това е била откритието на последното световно първенство по футбол заради нейната перфектна фигура и естествено излъчване.

Соланж – модел, тя е девойка, която иска да стане една от „Botineras“. Тя е любимката на Хисела, която я смята за най-добрия си проект. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Botineras