Блок за издирване (Bloque de búsqueda)

1500 дни рискувайки живота си!

Това е неразказаната история на група мъже, които са съставлявали „Блок за издирване“, които в продължение на четири години издирват престъпникът, завладял Колумбия. По-специално това са тримата Ернан: полковник Ернан Мартин, неговия син адаш и майор Ернан Агилера. Тези трима мъже, както и много други, които са част от този екип, залагат нещо повече от живота си в това опасно изпълнение на дълга. Семействата им, принудени да се скрият, променят самоличностите си и се отдалечават от всички познати и приятели, се молят всяка нощ да не им се налага да погребат своите любими хора. Те са истински герои... и това е тяхната история.

Мартин, комендантът на Блока за издирвания, е офицер от разузнаването. Опитен, хитър и неподкупен. Той е мозъкът зад планиране на акциите и операциите на така наречените „Елитно тяло“ (по-късно прекръстени на Блок за издирване). Произлиза от уважавано семейство на полицаи. Баща му е починал по време на изпълнение на служебния си дълг. Вижда как собственият му син Ернан се присъединява към тази самоубийствена мисия, която може да приключи трагично при най-малката грешка.

Агилера, вторият в ръководството и шеф на групата за специални операции, част от Блока за издирвания. Неговата мисия е да влиза в домовете и фермите, на територията на които се провеждат операциите. С нерви от стомана, без страх от смъртта, експерт в стрелба с всякакво оръжие, един завършен боец, който благодарение на своя „орлов поглед“ е взел десетки престъпници във войните и при това е оцелял, за да разказва историите си. Той е наясно, че за да залови един престъпни, трябва да мисли и да действа като такъв. По тази причина, той много често е на ръба на закона. Въпреки че има семейство, Агилера не е семеен тип и не е отдаден на близките си.

Мартин и Агилера често влизат в противоречия заради различните си гледни точки и отношение към войната. Единият защитава справедливостта на първо място. Другият предпочита първо да действа. В крайна сметка осъзнават, че са сами: не могат да се доверят на своите подчинение, нито в способността на правителството да им помогне. Малко по малко те започват да възприемат хората наоколо като досадни мухи. Смъртта и предателството се превръщат в ежедневие за тях...

Източник: www.canalrcn.com