Бианка Видал (Bianca Vidal)

Бианка Видал е скромна девойка, която живее в беден квартал заедно с баща си Сеферино, който е болен и не може да работи. За това, момичето се е посветило да продава букети от цветя, докато учи в гимназията. Нейна голяма опора е съседката ѝ Офелия – добра жена, която е нейна довереница и приятелка.

Бианка не знае, че Сеферино се обвинява за това, че тя живее в бедност, докато би трябвало да живее сред лукс и с привилегии, тъй като Бианка не е негова дъщеря. Нейният истински баща е богат – Раул. Навремето той е имал връзка със селянката Анаис в имението на баща му. Анаис е забременяла, но Раул е бил сгодени за богата жена. И така, родителите му са го отдалечили от Анаис и тя е умряла, изоставена, след като е родила Бианка, но преди това е натоварила Сеферино – скромен работник в имението, който винаги я е обичал, да се погрижи за момичето.

Тогава, Раул е заживял в имението заедно със съпругата си Естер, с която никога не са имали деца и винаги са се карали. С тях живее и бавачката Мария – вярна прислужница, и Хосе Мигел, който е осиновен от Раул и Естер. Те са го отгледали от съвсем малък, когато е осиротял.

Хосе Мигел е брилянтен професионалист, който преподава в училището, където учи Бианка, с която са имали някои пререкания. Бианка усеща, че не се разбира добре с преподавателя, но нещо я привлича към него.

Родолфо, бащата на Раул, агонизира в имението си в селото и той го посещава. Майка му Емилия му казва, че баща му ще му признае тайна от миналото. На смъртния си одър, възрастният мъж разказва на Раул, че Анаис му е родила дъщеря, че тази жена е умряла и че Сеферино е отвел момичето. След това разкритие, Родолфо умира. Разтревожен, Раул се връща в града и започва да търси дъщерята, но без резултат.

Естер и бавачката научават всичко. Естер много често напуска дома си по различни извинения и ходи да се среща с един младеж, който живее в апартамент. Той се казва Рикардо и двамата крият тайна. Дали пък не са любовници?!

Хосе Мигел отново започва да се среща с Моника Ролдан – богата и модерна девойка, която живее сама и се наслаждава на богатството си. Прислужницата на Моника – Хуанита, е единствената, която знае, че зад фасадата на весела жена се крие егоистична, капризна и жестока жена.

Енрике е най-добрият приятел на Хосе Мигел. Той се запознава с Бианка и на мига се чувства увлечен по нея.

Бианка е отчаяна, защото здравословното състояние на Сеферино се влошава постоянно и за това започва да пере чужди дрехи. Хуанита се запознава с нея и я препоръчва на Моника, която ѝ дава да ѝ изпере и изглади дрехите. Сред тях е и една риза на Хосе Мигел, която е изцапана с червило. В нея, Бианка намира портмонето на младежа и го запазва, за да му го предаде.

Хосе Мигел иска да намери портмонето си и пита Моника за него. Тя му обяснява къде живее момичето, което е наела. Хосе Мария отива в дома на Бианка и го приема Сеферино. Той му казва, че не знае нищо за портмонето му. Хосе Мигел побеснява и го обвинява, че е крадец. След това Бианка изяснява недоразумението и му връща портмонето. Той започва да променя мнението си за тази толкова непокорна ученичка.

Моника дава на Бианка свои много фини дрехи. Но в квартала не липсват завистници, които не понасят красотата и добротата на Бианка, за това една от съседките скрива една от дрехите на Моника. Отчаяна, Бианка търси дрехата, не знае как ще плати за толкова скъпа вещ. Когато признава на Моника, че са откраднали дрехата, тя се показва гневна и неразбираща. Настоява да ѝ плати и след като Бианка не успява, обвинява я пред властите в кражба. Моника се забавлява като вижда как Бианка страда в затвора и още повече, когато болният Сеферино я умолява да оттегли обвиненията, тя го изгонва без колебание.

Хосе Мигел научава, че неговата ученичка е задържана и обвинява годеницата си. Той съчувства на Бианка и моли Моника да оттегли обвиненията. Тя неохотно се съгласява. Бианка е много благодарна на Хосе Мигел.

Енрике се обзалага с Хосе Мигел кой първи ще успее да съблазни Бианка.

Благодарение на Умберто, който е пианист в нощен клуб, Бианка си намира работа като певица. Там тя се среща с Хосе Мигел и Енрике, които остават очаровани от нейната красота, която се откроява, тъй като е нагласена.

Моника започва да усеща, че Хосе Мигел през цялото време говори за Бианка и прави сцени на ревност, изпада в истерия.

Хосе Мигел признава на Бианка, че я обича и щастлива, тя му отговаря, че също го обича. Хосе Мигел приключва с Моника, която направо полудява и отива да се види с Естер, за да я помоли за помощ да си го върне и да се освободи завинаги от Бианка, обяснявайки ѝ, че тя е кабаретна певица.

Хосе Мигел и Бианка започват връзка и са много щастливи, докато Енрике, в пристъп на ревност, разказва на Бианка за облога му с Хосе Мигел. Бианка се изправя пред Хосе Мигел и той не успява да отрече казаното от приятеля му.

Бианка не приема такова предателство и приключва с любимия си. Не спира да плаче безутешно, а Офелия и Сеферино я подкрепят.

В същото време, воден от отчаянието, Хосе Мигел се напита и в това състояние се оставя Моника да го съблазни. Така тя започва връзка с него.

По-късно, Хосе Мигел търси Бианка и ѝ изяснява всичко – че в началото всичко е било просто облог, но сега истински я обича. Двамата се сдобряват. Хосе Мигел я завежда, за да я представи, в дома на кръстниците си. Там, Раул и бавачката Мария я харесват, а Естер се държи много студено с нея.

Всичко се променя, когато се запознават със Сеферино. Те незабавно го разпознават, както и той тях. Шокът е огромен. Сеферино си тръгва с Бианка и ѝ забранява връзка с Хосе Мигел, вярвайки че той е син на Раул и от там, брат на Бианка. Тя страда силно. Раул я търси и ѝ признава, че той е нейния баща, като в същото време изяснява пред Сеферино, че Хосе Мигел е осиновен. Сеферино разказва цялата история на Бианка и тя прегръща баща си.

Раул завежда в дома си Бианка, Сеферино и Офелия. Естер не е доволна, но Раул открива нейните излизания и я обвинява, че има млад любовник. Притисната от обстоятелствата, Естер признава, че Рикардо е неин син – незаконен син, който е родила преди да се омъжи за Раул и когото винаги е крила. Бианка се застъпва за нея и Раул ѝ прощава, а на Рикардо плаща образованието в чужбина. Естер започва да харесва Бианка след благородната ѝ постъпка.

Когато Хосе Мигел започва да планира сватбата си с Бианка, получава ужасна изненада – Моника го посещава и му съобщава, че очаква дете от него, което е резултат от нощта, която са прекарали заедно след неговото напиване. Той я отблъсква и Моника отива при Естер и Раул, без да получи помощ. Накрая отива при Бианка, пред която се прави на жертва.

Хосе Мигел не иска да оставя Бианка, но тя е решена да се жертва заради това невинно дете и изчезва заедно със Сеферино и Офелия. След себе си оставя само едно писмо за Хосе Мигел, с което го моли да се ожени за Моника и да даде името си на детето. Отчаян, той отново тръгва да я търси, но не я открива никъде. Накрая все пак се жени за Моника...

Минават пет години... Бианка, Сеферино и Офелия живеят усамотено, прикривани от Раул, в една къщичка наблизо до неговото имение.

Раул, Естер и бавачката Мария се връщат в имението за известно време, скривайки от Хосе Мигел, че там е и Бианка.

В това време, Хосе Мигел все още е с Моника, обожава малкия Родолфито, но така и не е успял да забрави Бианка. Това е причината Моника да го мрази и да превръща живота му в ад, постоянно изпада в истерии, пие много алкохол и въобще не се интересува за сина си, за когото се грижи Хуанита.

За да отдалечи сина си от нездравото влияние на Моника, Хосе Мигел го изпраща в имението, където детето се запознава с Бианка, която му е представена като леля Нена. Тя е внимателна с момченцето и двамата се сближават.

Междувременно, Моника става любовница на Енрике, нищо не я задоволява. Тя е изпълнена с омраза и огорчение. Единственото, което ѝ дава живот, са опитите да разруши Хосе Мигел. Начинът ѝ на живот се отразява и на здравето. Тя се разболява. За това, Хосе Мигел отива за детето в имението. Бианка успява да се скрие от погледа му, но го наблюдава от разстояние.

В съседното имение живее Алфонсо – племенник на Раул, който се влюбва в Бианка. Тя не го приема, защото все още сърцето ѝ принадлежи на Хосе Мигел. Алфонсо се разболява от левкемия, влошава се и от жал към него, Бианка приема да се омъжи за младежа. След сватбата, Алфонсо се подобрява малко.

В същото време, Родолфито не спира да говори на Хосе Мигел за леля си Нена. Когато момчето я описва, за Хосе Мигел не остава никакво съмнение, че става дума за Бианка и нетърпелив, заминава в имението. Там се изправя лице в лице с Бианка. Двамата се прегръщат развълнувани. Той ѝ се заклева, че ще се разведе с Моника, с която семейният живот е истински ад. Плачейки, Бианка му казва, че няма смисъл, защото тя е омъжена за Алфонсо.

Разочарован, Хосе Мигел се връща в града. Алфонсо се влошава и в агонията си изпраща да доведат Хосе Мигел. Умиращия моли съперника си да направи Бианка много щастлива. След смъртта на Алфонсо, Хосе Мигел настоява Моника да му даде развод. Тя, както може да се очаква, отказва да подпише документите, особено като научава, че Бианка отново е влязла в живота на Хосе Мигел. Бианка и всички, които са били заедно в имението, се връщат в града и се настаняват в дома на Раул.

Моника решава да удари Хосе Мигел по най-чувствителното място – да скрие Родолфиго. Тя го предава на бедните Висента и Роса, които да се грижат за него. Хосе Мигел не може да приеме загубата на сина си и започва да го издирва. Бианка също страда. А Моника се разболява тежко – има сериозни проблеми със сърцето. Дори когато агонизира, тя не иска да каже къде е детето и продължава да унижава Хосе Мигел. Бианка отива да я види и я умолява да разкрие къде е детето. Перверзната Моника ѝ заявява, че ще отнесе тази тайна в гроба. Би разкрила това, ако Бианка откаже да се омъжи за Хосе Мигел и се отдалечи от него. И Бианка изпълнява налудничавата молба на Моника и с болка в сърцето, скъсва с Хосе Мигел.

Най-накрая малкия се появява, а Моника чудодейно се оправя и се възстановява от болестта си. Триумфиращо, тя продължава да отхвърля молбите на Хосе Мигел да се разведат. В същото това време, Енрике започва да шантажира Моника, заплашвайки да каже на Хосе Мигел, че са били любовници. Побесняла и чувствайки се притисната, Моника отива в кабинета на Енрике, прострелва го и успява да избяга. Моника е ужасена от страх, че полицията ще я издирва, но всъщност не се знае кой е убил Енрике. Изпълнена със страх от полицията и изморена от постоянните караници с Хосе Мигел, Моника най-накрая подписва развода и заминава на пътешествие.

Накрая, Бианка и Хосе Мигел могат да бъдат щастливи, а детето е с тях. Бианка, изпълнена с щастие и надежди за бъдещето, си купува сватбена рокля. Хосе Мигел я вижда с роклята, а Бианка му казва, че е лоша поличба, когато младоженецът види булката в роклята преди сватбата. Офелия, която е притеснена, завежда Бианка да ѝ гледат на карти, които предвиждат, че ще се случи нещо ужасно. Тя се стряска, но е щастлива заедно с любимия мъж.

Няколко дни преди сватбата, Хосе Мигел отива да вземе от летището свой чичо, а Бианка и Родолфито решават да тръгнат с него. По пътя, те са изблъскани от един камион и претърпяват тежка катастрофа. В болницата, Бианка е в безсъзнание, а Хосе Мигел научава ужасната новина, че синът му е мъртъв. Хосе Мигел е разбит. Раул, Сеферино, Естер, бавачката и Офелия го подкрепят, но именно той съобщава новината на Бианка, когато тя идва на себе си. Бианка винаги е обожавала детето и ударът за нея е прекалено силен. Тя изкрещява от болка и изпада в безсъзнание. Когато идва в съзнание, тя не разпознава никого и говори неразбираемо. Лекарят съобщава, че за нещастие е изгубила здравия си разум.

Това е още един силен удар за нараненото сърце на Хосе Мигел. Моника се връща за погребението на сина им и обвинява Хосе Мигел, че той и Бианка са убили детето, но когато научава, че Бианка е полудяла, тя се радва.

Бианка е настанена в психиатрична клиника, където за нея се грижи внимателен лекар – Маурисио. Същото се отнася и за медицинската сестра Елоиса... Моника решава да се убеди със собствените си очи, че Бианка наистина е луда и се промъква в болничната ѝ стая. Тя е щастлива да открие, че Бианка не иска дори да види Хосе Мигел.

Полицията попада на следа, според която Моника е убийцата на Енрике и тя отново побягва. Слага си сини лещи на очите и боядисва косата си руса, след което избягва в чужбина.

Хосе Мигел не спира да посещава Бианка, която не се подобрява и постоянно го отблъсква. Елоиса му съчувства и му предлага помощта си...

Минават месеци... Бианка вече не е толкова агресивна и сега показва добрата си страна, но не разпознава никого, освен Маурисио, към когото демонстрира болна любов. Лекарят се чувства неудобно, тъй като вече е влюбен в нея. Изморен да чака подобрение, което изглежда невъзможно, Хосе Мигел намира колко общи неща имат с Елоиса и решава да живее заедно с нея. А тя го обожава, въпреки упреците на всички.

Маурисио има една последна надежда – да подложат Бианка на шокова терапия, като я кара да преживее отново катастрофата. Тя се разкрещява и припада. Когато се събужда, не разпознава Маурисио и само иска да види Хосе Мигел. Тя си е върнала вече здравия разум и отново изпитва голяма любов към Хосе Мигел. Той ѝ показва, че също я обича, но признава, че се е оженил. Бианка се прибира в дома на баща си наранена и разстроена. Не иска да знае нищо за Хосе Мигел.

В това време, Моника е привършила парите си и отново търси начин да се скрие. Тя си намира работа в дома на Густаво – богат мъж с болна съпруга и две малки деца. Моника се представя като добра и нежна, като малко по малко успява да съблазни Густаво. Тя не се двоуми дълго и планира да убие съпругата му, за да остане с него.

Маурисио често посещава Бианка и ѝ предлага брак. Тогава, Елоиса открива, че е бременна, но забелязва силната любов, която изпитва Хосе Мигел към Бианка. Елоиса изгубва бебето и решава да се отдалечи от Хосе Мигел, жертвайки любовта си. След като му иска развод, тя моли Бианка да се върне при него и да бъдат щастливи. Но сега Бианка не може, тъй като е сгодена за Маурисио.

Моника се опитва да отрови съпругата на Густаво, но той я спасява и разкрива всички престъпления на Моника. Той я издава в полицията и Моника се опитва да избяга, но накрая е заловена и екстрадирана в Мексико, където приключва дните си в затвора, разкъсвана от омраза и огорчение.

Маурисио се отказва от дадената дума и освобождава Бианка от всякакви задължение. Тя, най-накрая, се събира с Хосе Мигел....

След време, те отпразнуват толкова пъти отлаганата сватба. Двамата влюбени сияят, защото са сложили край на нещастията и са отворили пред себе си нови хоризонти към щастието.

Източник: www.network54.com/Forum/223031