Бебе в колата (Bebê a bordo)

„Bebê a Bordo“ разглежда въпроси, свързани с майчинството, бащинството и привързаността, с голяма доза хумор и неочаквани обрати в историята. Водещата нишка в историята, развиваща се в Сао Пауло, е връзката на малката Елена с Ана, Лаура и Тонико Ладейра.

След като се забърква в кражба, Ана ражда дете в колата на Тонико, но го изоставя, за да избяга от полицията. Тонико започва да се грижи за малката, изчаквайки момента, в който Ана ще се върне, за да я потърси.

Майката на Ана, Лаура, от своя страна, която се чувства виновна, защото е изоставила дъщеря си като бебе, решава се погрижи за нея. Тогава, Лаура открива, че има внучка и се изпълва с желание да се бори за малката Елена.

Не след дълго, Ана отново е принудена да изостави отново дъщеря си и без да подозира, оставя Елениня пред портата на дома на Лаура.

При всички тези неразбории, Ана не знае кой е истинския баща на нейната дъщеря. Бащинството на малката се оспорва от Зезиньо, Антонио Антонучи и братята Рей и Рико.

Малката Елениня става свързващо звено между различни персонажи в историята.

Трябва да се спомене старата мома Анжела – потисната жена, която е посветила живота си на грижите за братята си Зето и Како. Анжела работи като секретарка в кабинета на Валкирия и е влюбена в гласа на радио водещия Тоняо, с когото мечтае да бъде интимна.

Друг важен персонаж е Сеу Тико – бивш затворник, баща на Тоняо, Рей и Рико. Изоставени от баща си и най-големия брат, Тоняо, Рей и Рико живеят в една затворена фабрика и са свързани със силните връзки на семейството.

Други интересни персонажи са Бранка и Неро. Бранка е майка на Тонико, Естер и Глория. Вдовица, тя е разглезила много децата си и сега те зависят изцяло от майчината фигура.

Неро е свекър на Лаура. Актьор, който се е отказал от професията преди 20 години, той все още с лекота цитира текстове на Уилям Шекспир. Той притиска постоянно снаха си, към която в действителност изпитва огромна обич и прави всичко възможно, за да си върне Валкирия, неговата голяма любов от миналото.

Източник: memoriaglobo.globo.com