Прегради пред любовта (Barrera de amor)

Мария Тереса Галван – Маите, живее в провинциалното градче Санта Мария. Тя е влюбена в Луис Антонио Ромеро, вдовец много по-възрастен от нея с две деца, които я обожават. Луис Антонио е ветеринар в имението “Виядолид”. Маите и Луис Антонио мислят да се оженят, но тяхното щастие е разбито, когато “най-добрия” приятел Адолфо изнасилва Маите. За да остане любимия й на свобода, Маите се съгласява да се омъжи за Адолфо и той оттегля обвинението си от полицията. Излизайки на свобода, Луис Антонио решава, че Маите се е омъжила за пари и разочарован заминава на север.

В имението “Виядолид” живее Ремедиос Гомес, прислужница, със сина си Федерико. Федерико е незаконно роден син на Педро Виядолид и следователно, наполовина брат на Адолфо. Федерико е лицемерен и честолюбив. Той има любовна връзка на Манола Линарес, годеницата на Адолфо. Манола не обича Адолфо, но иска да се облагодетелства от парите му, а връзката й с Федерико за нея е каприз. Манола е собственичка на съседно имение, а Хасинта е мечтала за брака между нея и Адолфо и ненавижда Маите за това, че е провалила плановете й. Манола от досада се омъжва за Густаво Самора, милионер, връстник на баща й.

Адолфо и Хасинта са много жестоки с Маите и се опитват да я разделят с родената от нея дъщеря Валерия. Маите се опитва да избяга с дъщеря си, но е разкрита от Федерико. Хасинта принуждава Маите да остави дъщеря си и да замине. Страдайки, Маите пристига в Мексико и се устройва на работа в едно кафене, разположено срещу бордей. А Хасинта в това време изпраща Валерия в интернат в Канада.

Луис Антонио живее самотен със своите деца – Андрес и Даниел, работи като ветеринар. През всички изминали години той не може да забрави Маите. Маите през цялото време се опитва да си върне дъщерята. Помага й Виктор – собственика на кафенето, но безуспешно.

В Мексико, Маите среща Магдалена, бившата годеница на Адолфо, с която Хасинта не е позволила да се омъжи за сина й. Сега Магдалена работи в бордея и отглежда дъщерята си от Адолфо, Вероника. След смъртта на Магдалена, Маите взема Вероника при себе си и с огромни усилия успява да й издейства стипендия за учене в Канада. Там, в интерната Вероника и Валерия стават приятелки, без да подозират, че двете са сестри.

След завръщането си в Мексико, момичетата се запознават с Андрес и Даниел. Братята помагат на баща си в лечението на животните, но Андрес мечтае да стане тореадор. Луис Антонио е против, а Андрес участва в състезания тайно от баща си.

И голямата любов, която някога е свързвала Маите и Луис Антонио, сега се преражда между Андрес и Валерия. Но им предстои да премахнат много прегради по пътя на своята любов.

Персонажите:

Мария Тереса Галван - Маите

Тя е работлива, чувствителна и великодушна девойка, която е искрено влюбена в Луис Антонио. Много привързана и се радва много на децата. Тя е самотна майка, никога не е познавала баща си и е отгледана от леля си Гриселда.

Луис Антонио Ромеро

Истински мъж – трудолюбив, силен и решителен и в същото време не се страхува да показва своята нежна и изящна страна. Луис Антонио не понася лъжите. След смъртта на съпругата му, за него най-важни стават двете му деца. Съдбата му дава нова възможност да обича, запознавайки се с Маите.

Доня Хасинта Лопес, вдовица Де Ваядолид

Твърда и високомерна жена, за която най-важното е престижа. Въпреки че в селото има репутация на много религиозна и милосърдна, дълбоко в душата си е лицемерна и злобна. Манипулира най-близките хората, най-вече сина си Адолфо. Съпругът й никога не я обичал. Хасинта се гордее с това, че е аристократка и прави всичко възможно, за да прикрие истинския си произход.

Адолфо Ваядолид

Адолфо е горд и властолюбив, обича да получава всичко на каквато и да е цена. Той се страхува да не би майка му да го лиши от наследство и за това винаги прави всичко, което тя му нареди. Сгоден е за Манола, но не я обича, тъй като се притеснява, че тя ще го манипулира също като Хасинта. Преструва се на приятел на Луис Антонио, за да може да го използва за работа в имението, която той не иска да прави. Привлечен е от Маите и я атакува сексуално.

Ремедио Гомес

Ремедиос е била истинската любов на Педро Ваядолид, съпругът на Хасинта. Тя е достойна и благородна жена, която винаги е била като образец за хората. Сега тя работи в имението на Ваядолис и понася високомерието на Хасинта, за да не изгуби наследството на Федереко, на когото никога не е споменавала, че Педро е негов баща.

Федерико Гомес

Син на Ремедиос. Хитър и честолюбив мъж, който манипулира майка си и се подмазва на Хасинта и Адолфо, въпреки че дълбоко в себе си ги презира. Има тайна връзка с Манола, годеницата на Адолфо. Федерико е предател и много опасен човек.

Манола Линарес

Малко съмнителна, тщеславна и повърхностна, но се грижи за своя външен вид. Тя мами Адолфо с Федерико, но не обича нито един от тях. Тя иска да се омъжи за Адолфо заради имението му и постоянно ласкае Хасинта.