Балада за една любов (Balada por un amor)

Брианда Португал е млада концентрираща изпълнителка на чело, която живее в Пуерто Ваярта с баща си Фернано, мащехата си Лидия и доведената ѝ сестра Симона.

Лидия е повърхностна жена и интригантка, която не обича съпруга си, но продължава да е омъжена за него, за да поддържа репутацията си. Дъщеря ѝ Симон страда много заради липсата на внимание от страна на родителите ѝ.

Фернандо, от своя страна, съжалява, че се е развел с Леонора – първата му съпруга и майка на Брианда, защото се е поддал на привличането на Лидия, въпреки че никога не я е обичал така, както е обичал Леонора.

Брианда е годеница с Густаво Еленес, неин приятел от детските години и който от години е влюбен в нея. Независимо че стават годеници, Брианда изпитва само голяма обич, не любов...

Един ден, когато Брианда отива в Мексико, пилотът на самолета преживява инфаркт и умира. Самолетът пада в морето. Брианда успява да се измъкне невредима и да доплува до един пустинен остров наблизо.

Оказвайки се на острова, Брианда се запознава с Мануел Сантамария – мъж, който е два пъти по-възрастен от нея и който се крие от бандити. Брианда се влюбва в него и решава да прекрати годежа си с Густаво. Младежът преживява голямо разочарование и се изпълва с голяма мъка. Мануел отвръща на нейните чувства, въпреки че съжителства с Елоиса Негрете, сладка и красива жена, с която няма брак.

Но една трагедия удря двойката. Фернандо и Леонора са пазили дълги години една голяма тайна и тя е, че Брианда не е истинската му дъщеря, а е осиновена от двамата. Тя им е донесена от Анхела – една прислужница, която след като я е отвлякла от родния ѝ дом, я е предала на Фернандо и Леонора без те да знаят истинския ѝ произход.

Оказва се, че Анхела е била прислужницата, която е работила преди 24 години в къщата на Мануел и неговата съпруга, Бруна Аленде. Накрая се разкрива истината, че Брианда е дъщеря на Мануел и Бруна, отвлечена от Анхела. Това става причината Мануел и Брианда да се разделят от страх, че почти са имали кръвосмесителна връзка.

Съдбата е подготвила още един обрат в историята им, когато се разкрива още една тайна – а именно, че Мануел не е биологичния баща на Брианда, което означава, че пред тях не съществуват препятствия да бъдат заедно и да се наслаждават на любовта си.

За нещастие, Мануел умира при катастрофа с влак. И Брианда приема да се омъжи за Рафаел Аленде, въпреки че вече е наясно, че наистина обича Густаво.

Въпреки противоречивите чувства, които изпълват Брианда, тя се омъжва за Рафаел и отива да живее в неговото имение в Керетаро, където е принудена да понася интригите на близките на съпруга си, най-вече на Лусия, която не я понася от първия момент, мрази я и прави живота ѝ невъзможен.

И изгрява слънцето в живота на Брианда, когато се среща отново с Густаво. Той е научил, че тя се е преместила в имението, и е успял да направи така, че Рафаел да го наеме на работа, без да подозира кого точно наема.

Бриана и Густаво се борят да бъдат щастливи и успяват, въпреки злините на Лусия и останалите от семейство Аленде.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Balada_por_un_amor