Под същото небе (Bajo el mismo cielo)

„Bajo el mismo cielo“ е историята на Карлос Мартинес – мексиканец, незаконно пребиваващ в Лос Анджелис. Той е честен и работлив, но постоянно се измъчва от страх, че може да бъде депортиран и да изгуби синовете си: Луис и Родриго. Най-голямата му мечта е, да им осигури по-добър живот. Това негово желание е на път да не се осъществи, когато по-големият му син – Родриго, изчезва безследно и се присъединява към една банда. Междувременно, Карлос се стреми да защити и държи надалече Луис от опасните мрежи на бандите, които са се разпрострели из целия град. В неговия отчаян опит да го предпази, той се запознава с Адела – член на банда, която открадва сърцето му.

Персонажите:

Адела Моралес

Млада мексиканка, която е пристигнала в САЩ много малка заедно с майка си, по-големия си брат и баба си. Израснала е в нестабилна обстановка: майка ѝ се е издържала като проститутка и е страдала от алкохолизъм. След смъртта на баба ѝ, Адела и брат ѝ Матиас се включват в банда. Зад фасадата на груба жена се крие солидарна личност, която притежава голямо сърце. Дава простор на чувствата си, когато се запознава с Карлос по един доста неочакван начин.

Карлос Мартинес

Незаконно пребиваващ в Лос Анджелис мексиканец, който живее в постоянен страх, че може да го депортират. Пристигнал е в САЩ заедно с вече покойната си съпруга Тереса и по-големия си син Родриго, който се включва в опасна банда. Карлос работи като градинар, за да издържа по-малкия си син Луис, когото възпитава в по-възвишени ценности и се опитва да го държи далеч от изкушенията и опасностите на големия град. Издирването на по-големия му син го сблъсква с жена, в която се влюбва безумно, но която принадлежи на свят, който той ненавижда.

Дебора Сандерс

Съпруга на Джейкън и за пред хората, тя е идеалната съпруга: елегантна, руса и с твърди морални ценности. Но Дебора е родена в Мексико и чувства срам от своите корени.

Фелисия Мендес

Изключително красива жена, дъщеря на мексиканци, но родена в Калифорния. Собственица е на „La Frontera“, приятно местенце със семейна атмосфера. Омъжена, но бракът ѝ се е оказал истински ад. Когато се запознава с Карлос, тя се влюбва обсебващо в него – за нея той е мъж, с когото винаги е искала да има семейство. За да го покори, тя е готова на всичко, дори ако е необходимо, да се съюзи с най-големия си враг.

Гачо

Член на „La Colonia“, оказал се в затвора заради престъпленията, които е извършил като член на бандата. Опасен мъж, който се превръща в дясната ръка на „El Faier“, докато е в затвора. Въпреки своя характер на насилник, той показва голямо послушание пред него, уважава го и дори се страхува от него.

Грейси Кордеро

Млада и срамежлива жена, която крие красотата си зад големи очила и обикновени дрехи. Тя е медицинска сестра и работи в един от най-опасните затвори в града. Справя се добре с лишените от свобода и се грижи за раните, които си причиняват при буйни кавги, каквито се случват почти всеки ден. Когато се запознава с „El Faier“, животът ѝ се променя завинаги.

Хосе Хименес

С прякор „Colmillo“ (Кучешки зъб), той е легенда сред испаноезичните банди в Лос Анджелис. Въпреки че излежава доживотна присъда в затвора заради бруталните си престъпления, той си остава лидер на „La Colonia“ и контролира техните действия. Той е голяма работа в бандата и има кръг от доверени лица, сред които е Родриго, „El Faier“, по-големия син на Карлос Мартинес.

Лаура Моралес

Майка на Адела и Матиас. Страда от алкохолизъм и се препитава чрез проституция. След като бащата на децата ѝ я изоставил, тя не може да се довери на мъжете и чувствата ѝ се лутат между любовта и омразата. Ударите на живота са я направили прагматична, егоистична и от години, въобще не се грижи за децата си.

Луис Мартинес

По-малкият син на Карлос. Симпатичен, импулсивен и весел младеж. Роден е в САЩ и въпреки своите мексикански корени, не приема обичаите на баща си. Не му харесва да живее в бедност и работи като градинар в къщата, в която живее една богата и много красива девойка. Луис се опитва да я спечели, въпреки големите социални и икономически различия между тях.

Мария Солис Мартинес

По-малката сестра на Карлос Мартинес и също е нелегална в САЩ. Изпитва голяма благодарност към брат си за това, че ѝ е помогнал през първите ѝ години в Лос Анджелис. Омъжена е за Рудолфо Солис и благодарение на брака си се е превърнала в американска гражданка. Безкористна, нежна и борбена майка. Работи като сервитьорка в Бар Акапулко, където съпругът ѝ, братовчед на Фелисия, се изявява като музикант.

Матиас Моралес

По-големият брат на Адела. Именно той я е вкарал в бандата, когато двамата са били много малки и са търсели убежище след смъртта на баба си. Майка му ги е изгонила от дома и така са се озовали в редиците на „La Colonia“. Винаги се е упреквал, че е въвел сестра си в този опасен свят.

Родриго Мартинес

Големият син на Карлос и Те4реса, с които е пресякъл границата, когато е бил много малък. Потърсил е убежище в „La Colonia“ - много опасна банда, която му осигурява сигурност и подкрепа. Неподходящите решения, които е вземал, го отвеждат в затвора, където повечето го познават като „El Faier“. Въпреки че винаги изглежда уверен и безмилостен, в душата си той е самотен и таи голяма болка. Образът му на жесток и груб човек се срива, когато среща любовта на една жена.

Суси Сандерс

Богата девойка, дъщеря на Джекън и Дебора. Притежава ангелска красота и красиви чувства. Не се трогва от темите за равенство и граждански права на испаноезичната общност. Чувства дистанциране към родителите, с които се карат постоянно. Забавна и жизнерадостна. Когато се влюбва за първи път, тя се сблъсква със социалните и икономическите различия в града, в който живее.

Източник: www.telemundo.com