Асул Текила (Azul Tequila)

История за борба в края на XIX век, в която любовта се развива сред стъблата на американската агава и вкуса на текила. История, в която двама братя, добър и лош, се скарват за наследството на баща си и се сбиват за любовта на една жена, без да се интересуват от последствията.

Аркадио и Сантяго са братя, които са в постоянна битка за получаване на контрола над семейното имение „Ла Конкордия" - империя, произвеждаща текила, която баща им, Дон Адолфо Бериосабал, е обещал да припише на първия си внук. По тази причина, Аркадио решава да се ожени за Асул, въпреки че знае, че Сантяго е лудо влюбен в бъдещата му съпруга.

Сватбата е грубо прекъсната от бунт на работниците, който се надига в града Текила. Сантяго е ранен и изчезва, убеждавайки останалите, че е страхливец. В това време, Аркадио намира убежище в „Ла Пресеверансия", друго имение, собственост на баща му, но управлявано от семейството на Асул, където страхът и малодушието не му позволяват да се намеси в похищението на Асул.

В суматохата, Аркадио мисли, че Асул е била изнасилена, но това, което той не знае е, че истинската жертва е Лоренса. Когато битката приключва, Асул избягва и се прибира в дома. Но баща й я прогонва, защото предпочита да мисли, че тя е мъртва, вместо да посрами семейното име.

Асул се връща в Гуадалахара, където остава с Лоренса, за да скрие тайната, че куршумът я е направила стерилна. Лоренса се връща в Текила и прави всички възможно, за да принуди Аркадио да се ожени за нея, без Асул да знае, че чичо й е уредил брака на Сантяго и Мария Хасинта, братовчедката на Лоренса. Лоренса признава на Аркадио, че очаква дете и го кара да повярва, че е негово, като истината е, че това дете е резултат от изнасилването.

Съдбата обича да си играе с живота и Асул не прави изключение. Тя се връща в Текила и често се среща със Сантяго.

Накрая, Аркадио открива, че Лоренса го е излъгала и потърсва утеха в алкохола. Сантяго и Мария Хасинта се женят, но присъствието на Асул постоянно се усеща. Мария Хасинта разбира, че съпругът й много силно обича Асул и за това решава да анулира брака им, за да му даде свободата да бъде с любимата жена...

Сега вече, двамата могат да се борят срещу всички и всичко, за да защитят своята голяма любов.

Източник: www.comarex.tv