Дори да ми струва живота (Aunque me cueste la vida)

В деня на Фестивала на Луната, една циганка предсказва на чувствителната наследница Тереса Ларасабал, че ще се запознае с трима мъже. „Магията на звездния прах“ предвижда единият да й помага, втория да я разруши, а третия – че ще се превърне в любовта на живота й. Но това предсказание получава неочакван обрат в ръцете на огорчената Белгика Мичелена, която поставя под въпрос невинността на истинската любов, хвърляйки Тереса в ръцете на невнимателната съдба чрез игри на съблазняване, магия и отмъщение.

Белгика изпитва силна омраза към бащата на Тереса, Теофило, любовник, който я е пренебрегнал и когото се опитва да манипулира чрез уменията на циганката. Но плановете й се объркват от синовете й – Висенте и Педро Армандо. Тя ги използва като инструмент в своето отмъщение, но за нейно нещастие, Висенте се влюбва в Тереса, противопоставя се на майка си и с нейните свръх сили, с които тя се опитва да ги раздели. Тя го проклина – Висенте ще умре, ако Тереса се отдаде на неговата любов. Въпреки това, Тереса и Висенте обединяват ръцете и сърцата си и се борят срещу злобните пророчества на Белгика.

Докато те вървят хванати за ръце през Магическата гора, лъчите на пълната луна осветяват пътя им, помагайки им да открият тайната, която може да ги освободеи. По пътя в борбата срещу пагубните намерения на съдбата, двамата потвърждават, че истинската любов е много по-могъща от всичко останало.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Aunque_me_cueste_la_vida