Лоша отплата (Aunque mal paguen)

Соледад е 25-годишна жена. Тя живее щастливо в селото Гуаябо. Работи в тютюневата фабрика „Caribana", докато събира пари, за да завърши образованието си по туризъм на остров Маргарита. Соледад има една голяма мечта: да изживее голямата любов, да изпита изпепеляваща страст.

Историята започва, когато Саграрио, учителка на работниците в тютюневата фабрика, предсказва на Соледад по дима, че същият ден ще срещне голямата си страст, ще се запознае мъжа на живота си.

И това излиза вярно: същата нощ тя се запознава с Алехандро Агеревере, млад бизнесмен, който се занимава с голям туристически проект, но единствената му пречка е селото Гуаябо. За Red Beach Resort, Гуаябо и хората му са грешка върху картата, малка точица, която трябва да изтрият.

Срещата между двамата се осъществява при ужасни обстоятелства: Алехандро е нападнат, обран и ударен... блуждаейки сред тютюневите поля през нощта, а Соледад, яхнала велосипеда си, се натъква на него. Идвайки на себе си, Алехандро няма идея кой е той. Страда от загуба на паметта. Соледад го завежда в селото и всички го гледат с любопитство.

Тайната скоро е разкрита. Соледад и хората от Гуаябо научават, че това е човека, който е отговорен за туристическия проект, който иска да ги унищожи, а в личен план - той е женен и си има любовница със син. Соледад започва да се съмнява в предсказанието: Как може този мъж да се окаже мъжът на живота й?

Това е началото в историята „Aunque Mal Paguen", в която се развива на едно специално място, изпълнено с магия - Гуаябо, село, което е пълно с особени и сърдечни хора, село, в което всеки човек си има собствена история и собствен божествен дар.

В началото, инвеститорите успяват чрез измама да купят имението и тютюневата фабрика. Идеята е да доведат до фалит фабриката и така да принудят хората от селото да продават. Въпреки всичко, хората от селото се обединяват и възстават срещу големия консорциум.

Има само един начин да се предотврати закриването на имението и фабриката: да се върне от миналото човек, който всички смятат за мъртъв. Този човек е Каталина Кирос. Тя фигурира като един от собствениците на имението и фабриката. Но тя е погребана, заедно със съпруга и дъщеря си, в гробището на Гуаябо. Но всичко това е измамно и е част от ужасна тайна, която много малко хора знаят.

В действителност, истината е жестока - преди двадесет години, Каталина Кирос е убила съпруга си, синът на Луис Сантана, патриарха на Гуаябо, собственикът на тютюневата фабрика. За да попречи на внучката си да научи истината, той е измислил тази история, след което Дон Луис е дал момичето на една двойка, на която има пълно доверие и която работи в дома му. Това момиче е Соледад.

След двадесет години в затвора, Каталина Кирос има само едно желание - да излезе, за да потърси дъщеря си. Това е и единствената й причина да живее. Налага й се да се изправи отново пред Луис Сантана. Тогава тя поставя условието: Каталина ще спаси селото, а Луис Сантана ще й върне дъщерята.

Дон Луис я е накарал да вярва, че момичето, което е кръстено Камила, е дадено на чуждестранно семейство, което я е осиновило. Каталина смята, че дъщеря й Камила живее в друга държава. Но това няма значение за нея. Тя е готова на всичко, за да си я върне. И двете не подозират, че живеят толкова близко една до друга. Нито една от двете не подозира, че са се влюбили в един и същи мъж и се борят за любовта му със зъби и нокти.

В края на историята става ясно, че различията могат да се изгладят и че в крайна сметка всички проекти - курорта и тютюневата фабрика, могат да се развиват заедно на едно и също място.

Източник: www.venevision.net