Осмели се да ме забравиш (Atrévete a olvidarme)

Андрея Росалес е девойка, която е живяла в малко миньорско село Реал дел Монте, докато намира причина за това. Нейната физическа красота само допълва вътрешната й сила, която я кара да предпочита добруването на другите пред своето собствено.

В началото на историята, Андрея е сгодена и е на път да се омъжи за Мануел Сото – виден минен инженер.

Даниел Гонсалес е млад идеалист, който никога не си е представял, че има някаква връзка с Реал дел Монте. Но едно произшествие, при което животът му попада в риск, го кара да отиде в това село, за да търси дядо си – Гонсало Ривас Монтаньо.

Пътуването на Даниел се превръща в съдбовно, когато пламва любовта между него и Андрея. За много жители на селото така започва да се повтаря любовната история, която са преживели Гонсало и Елена и която е завършила в трагедия както за него, така и за Реал дел Монте, тъй като събитията от миналото са подтикнали Гонсало да закрие мината, която е притежавал.

Когато Андрея слага край на годежа си с Мануел, също както Гонсало е направил с Олга, чувството, което е изпитвал Мануел, се превръща в отмъщение, също както се е случило в миналото.

Ернестина Сото, сестрата на Мануел, е красива и амбициозна жена, която решава да съблазни Даниел, след като научава, че той ще наследи стария и богат Гонсало.

Личният интерес на Мануел да изгони Даниел от Реал дел Монте се допълва с този на Дон Сесилио, собственик на единствената действаща мина в селото и предполагаем приятел на Гонсало. Сесилио Рабадан е заинтересован от това да придобие мината на Гонсало, а Даниел пречи на плановете му.

От страх да не би Даниел да умре, Андрея решава да се жертва и да се отдели от него. Мануел се възползва от този момент и отново я търси. Андрея приема да се върне при него, за да може Даниел да се разочарова от нея и да го освободи както от болката от раздялата, така и от възможното проклятие.

Трагичната смърт на Сантяго – бащата на Андрея, способства да се направи важно разкритие, което кара Андрея да се почувства дълбоко разочарована. Тя си мисли, че не може да се довери на никой мъж. Като капак на всичко, Дон Сесилио моли да изплати дълга, който е имал Сантяго.

Мануел предлага да плати дълга, но в замяна Андрея трябва да се омъжи за него. Андрея отхвърля предложението и се опитва да получи заем, но без особени резултати. Отчаянието я отвежда в бордея на селото, за една нощ.

Даниел научава какво е замислила Андрея и се опитва да я спре, но болката ги разделя още повече...

Андрея, Мануел и Даниел се осмеляват да се борят за собствената си съдба...

Източник: www.esmas.com